reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

fusik, ja niczym nie smaruje bo lekarz po 6 tyg powiedział ze nie trzeba bo blizna bedzie i tak niewidoczna. Faktycznie, minęły 2 miesiące i gdyby nie to ze kreseczka (blizna) jest różowa to by jej nie było widać. Buziaki
A nie przejmuj sie bo ja tez nie moge na siebie patrzeć, rozstępów na brzuchu nie mam, ale za to na cyckach i okropne na boczkach bioder, koszmar !!! Do suniecia jedynie chirurgicznie !!!
AHA, WAŻNA SPRAWA, TEN PROFESOR POWIEDZIAŁ ZEBY ABSOLUTNIE PRZEZ PÓŁ ROKU NIE OPALAĆ BLIZNY, CHOWAĆ TEN PASEK PRZED SŁOŃCEM BO SIĘ ZROBI FAŁDA !!!

reklama
jezu a ja mam zajebistego doła..... nie wiem już co robic zeby schudnąć. przed ciąż ważyłam 73 kg ale byłam ciężkiej kosci, ubita jak to ktoś fajnie napisał, nie byłam hcudzinką raczej taka krągłą ale proporcjonalną dziwczyną. W ciąży przytyłam 23 kg i waga staneła na 96. Schudłam 16 i ważę 80 i waga nie chce ruszyć!!!!!!!!!!!!! Strcte odchydzac isęnie moge bo karmię pierisą a jem na prawde lekkostrawe rzeczy - przy których normalnie bym już schudła a tu NIC. Boję sie strsznie czy nie nalezę do tych osób u których laktacja powduje rozrost ciąła a nie jego spadek!!!!! Ponadto jestem jedny wielkim flakiem\. Cellulit i rozstępy to moi towarzysze broni, buuuuuuuuuuuuuu. Co ja mam robić. jak schdunąć??? Na ćwiczenia nie mma czasu (kolkowe dziecko) codzinnie spaceruję po 2 godziny.....

Głuszek rozumiem Cie - ale chyba nie ma złotego sposobu na nasze problemy, kazda z nas jest inna. Pozostaje nam robić dobrą minę do złej gry....ale przecież mamy nasze kochane maleństwa musimy dla nich się trzymać bo wyczują nasze złe samopoczucie. Głowa do góry ;D

GŁUSZKU JA TEŻ FATALNIE SIĘ CZUJĘ ZE SWOJĄ FIGURĄ
ALE ..... NA POCIESZENIE CI POWIEM ŻE JEŻELI NAPRAWDĘ JESZ LEKKOSTRAWNE RZECZY I NIE OBJADASZ SIĘ, TO BĘDZIESZ REGULARNIE TEŻ CHUDNĄĆ KARMIENIE PIERSIĄ ZABIERA 500 KALORI A I RUCH PRZY DZIECKU TEŻ SPORO ;D ĆWICZENIA NAJLEPSZE NA BRZUSZEK TO CHODZENIE NA WDECHU CO UDA SIĘ ::)NAWET PRZY KOLKOWYM DZIECKU) NA POŚLADKI TEŻ DOBRE JEST ŚCIĄGANIE POŚLADKÓW A NA NOGI CHODZENIE NA PALCACH NA UGIĘTYCH NOGACH ( PODOBNO SUPER NA WYSZCZUPLENIE UD TAKŻE GIMNASTYKA Z MARYSIĄ JAK SIĘ PATRZY A NA DOŁA ŁYKNIJ SOBIE KARMI( BO TYLKO TYLE NAM WOLNO ) I BĘDZIE DOBRZE NAJWAŻNIEJSZE TO HUMOR I DOBRE SAMOPOCZUCIE CZEGO KOMU JAK KOMU ALE TOBIE NIE BRAKUJE
A Z CZAAAAAAASEM NAPEWNO SCHUDNIEMY ;)

dziewczyny tylko ostrożnie z ćwiczeniami bo podobno jak się matka zmęczy to mleko robi się gorzkie i mogą maluszki zacząć protestować a chyba chcemy karmić jak d.ługop się da dla ich dobra prawda?

fusik kakaw dzięki za wsparcie. AKarmi niestety nie lubie :) Ale w ramach odchudzania kupiłam sobie loda wodnego ;D ;D ;D ;D i chumorek wrócił..... hehe
kakaw niezłe ćwieczenia, łatwe tylo trzeba o nich pamietac ale będe się starła tak robić

Gluszek - na pewno Ci sie uda, tylko troche czasu potrzeba!!!
Mi zostala oponka i troche tluszczyku na bioderkach!!!W ulubione spodenki letnie sie mieszcze na wcisk ale sie mieszcze...
W sobote bylam na zakupach i kupilam sobie super spodniczke jeansowa...:)))Jak ja zaloze to nie widac oponki...

reklama
Dziewczyny - ja się pocieszam tym, że nie zawiniłam że mam te dodatkowe kliogramy - odżywiałam się w ciąży normalnie a organizm sam zadbał o mojego Karolka - to wszystko po to żeby były zapasy na mleczko dla niego :D
Też nie jest mi za przyjemnie z tymi oponkami ale kurcze-od tego się nie umiera a z czasem zejdzie, po prostu jestem matka karmiąca a nie laska karmiąca ;D

Do góry