reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Ja się smaruję antycellulit na nogi brzuch (mam avonu z serii anew) ale tak bardzo cellulitu nie mam - ja pomimo solidnej budowy zawsze byłam "nabita" - zawsze coś tam trenowałam rekreacyjnie (pływanie, aikido, taniec ;) ) teraz jak zacisne pośladki to troche widać cellulitu. Najgorsze są piersi - są wielkie, noszę trochę staniki z fiszbinami bo boję się że będą wisiały do pasa ale z drugiej strony po zapaleniu piersi i pobolewaniu ich od czasu do czasu (zwłaszcza lewą mam taką felerną) boję się żeby misię jakieś zastoje znów nie robiły...chciałabym je czymś smarować ale nie mam pojęcia czym przy karmieniu mogę...A czy to może przenikać do mleka? (może głupie pytanie ale mogłabym smarować nawet na te parę godzin dziennie i przed karmieniem zmywać, tylko zeby nie przenikało) boję się że stracą jędrność i będą wstrętne...to już nawet z brzuchem sobie jakoś poradzę bo łatwiej stracić sadełko niż ujedrnić piersi...
Na systematyczne ćwiczenie to ja na razie jestem jeszcze za mało zorganizowana i chyba za leniwa - zobaczymy z czasem...
Kakaw ja tez mam 167 wzrostu :) - więc bardzo podobnie, tylko że ja miałam przed ciążą rozmiar 40 więc już powoli sie zaczynam w ciuszki mieścić (w sumie spódniczki mi się 38 zdarzały a góra 42 - bo biust i tak miałam spory a teraz szkoda gadać :( )

reklama
Ja na finale ciązy ważyłam 90 kilo,przez poród schudłam 13 kilo, zeszłam teraz do 70 kg, ale waga stoi. Poradxcie coś na odchudzanie, od dwóch tygodni nie jem nic po 18, a nawet wczesniej, ale na razie nic, może wreszcie waga zacznie spadać??? Muszę się przyznać, ze próbowałam ten Meinitang który sprzedaja na allegro, ale się prawie przekręciłam, nie polecam !!!! Miałam ciągle dreszcze, nie mogłam spać, patrzyłam całą noc w sufit, ale faktycznie chudłam błyskawicznie i wcale nie chciało mi sie jeść, wmuszłam w siebie jeden posiłek dziennie.
Dajcie coś na chudnięcie !!!!!! Ale sprawdzone!!!!!

U mnie waga od jakiegoś czasu stoi na 50. Przed ciążą ważyłam 46, w ciąży 66 więc nie jest chyba źle. Mam nadzieją że uda się zrzucić jakieś 2 kilo jeszcze.

MI TEŻ NIEWIELE ZOSTAŁO ALE JEDNAK OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONA BRZUCH NIE JEST ODSTAJĄCY WAŻĘ 54KG ALE ZOSTAŁO MI NA UDACH I BRRZUCH NIE JEST SPRĘŻYSTY MIAŁAM CESARKĘ WIĘC BOJĘ SIĘ ĆWICZYĆ CZY KTOŚ ZNA BEZPIECZNE ALE SKUTECZNE ĆWICZENIA PO CESARCE

ja mialam cesarke ale jeszcze boje sie cwiczyc, nawet przy podnoszeniu dziecka staram sie nie nadwyrezac i chronie miesnie brzucha. Czuje ze ciecie na macicy jest jeszcze raną nie blizna a przy wiekszym wysilku jeszcze poleci ze mnie troszke krwi wiec czekam az wszystko bedzie napewno zagojone.

Dziewczyny, ja tez miałam cesarke i jak byłam po 6 tyg u profesora który mnie cioł to powiedział ze już można robić wszystko, ćwiczyć n siłowni itp, jedynie powiedział że nie podnosić większych ciężarów. Ja ćwicze juz od 6 tyg po cesarce, brzuszki na poczatek :)

Dziewczyny a smarujecie czymś bliznę po cesarskim? nie mogę na nią patrzeć ( zresztą jak na całą siebie - w nic nie wchodzę zostało mi do zrzucenia 6 kilo i modlę się aby nie zrobiło się zimno bo nie wejdę w spodnie :( )

reklama
:) Ja słyszałam żeby bliznę smarować maścią Lioton 1000 żel ale niestety nie wiem od którego momentu tzn w którym tygodniu po cesarce .... może któraś z was wie dziewczyny podobno ładnie się wtedy goi i nawet oponka zanika

Do góry