reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Kasiu, to paskudna choroba Ci się trafiła :-( Okropne są te choroby autoimmunoligiczne. Nie wiedzieć czemu organizm sam siebie niszczy. Tak jak cukrzyca u Marcina.

reklama
No faktycznie paskudne chorobsko ... Dzieki za wyjasnienia Kasia... Bede musiala to zbadac... A tymczasem przejechalam 10 km. na rowerku :-D wiem malo...ale mam takie zakwasy po ostatnich 20 km. i cwiczeniach ,ze ledwo chodze... No ale wieczorem tez mam zamiar dosiasc moja koze wiec codziennie troche i oby do swiat zniklo chodz 4 kg :)

Kasia, współczuję.
Pati, zbadaj sobie tarczycę:tak:
Ja odebrałam wyniki mammografii i jest ok, ale ze względu na budowę piersi co pół roku mam robic kontrolne usg:tak:

Kasia, super, że mammografia w porządku. Ja też muszę badać piersi co pół roku, na razie USG.
Wiecie, jak sobie pomyślę, jakie ludzie mają problemy ze zdrowiem, to się cieszę, że mnie dopadło tylko to. Grunt, że zdiagnozowane wcześnie, wtedy są większe szanse na to, że długo pociągnę na małej dawce leku- zawsze lepiej brać najniższą, niż najwyższą jak mój brat. Ale swoją drogą dużo ludzi ma problemy z tarczycą, u mnie w pracy, w tej części biura gdzie siedzę, jest nas 6, i 5 ma niedoczynność tarczycy :szok: szósta idzie się przebadać niebawem, bo już jej po objawach prawie zdiagnozowałyśmy :-D do tego jeszcze moja psiapsióła, mój brat- więc zdecydowana większość osób z bliskiego otoczenia.

No tak bardzo często ludzie ignorują np nadciśnienie a ja w związku z tematem Umówilam się na jutro na wizytę do mojej lekarki taka konsultacja w wieku starczym to juz konieczność;)

reklama
Do góry