reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Musze tez do ginekologa na przeglad sie umowic to chyba zbadam poziom hormonow... Myslicie ze od tego sie tyje? bo ja to sie na tym nie znam :-D

A zaraz wsiadam na rowerek i przez caly serial bede pedalowac ;)

reklama
e tam, ja musialabym Cie na zywo zobaczyc, tak to widze niezla sztuke i co ja mam Ci powiedziec-sciemniasz nas czy "fotoszopa" uzywasz?:-p

Pati, przyczyną tycia może być np. niedoczynność tarczycy (przy okazji inne objawy, jak np. senność, przesuszona skóra, wypadające włosy)- choć mi waga wcale nie spadła a leczę sie od stycznia... no ale tsh niby w normie, a lekarz powiedział, że mogłoby być niższe. Grunt że lepiej się czuję, i włosy tak nie lecą. Przebadać się nie zaszkodzi, jak wjdzie wszystko OK, to będziesz miała pewność, że waga do wymiany :-D

Kasia senna jestem.wlosy leca na maxa,sucha skore dosyc tez mam...
Dwa dni lekkiej diety,cwiczenia i dzis prawie dwa kilo mniej...
Kasia a bierzesz jakies tabletki?

A wage to ja musze kupic-owszem -taka porzadna z pomiarami tluszczu :-D

reklama
To sprawdź koniecznie tą tarczycę. Ja poszłam po tym, jak moja koleżanka miała zdiagnozowaną niedoczynność, miałam takie same objawy jak ona, nawet wyszło, że tsh mamy niemal identyczne :-D niby ona dokładnie na granicy normy, ja ciut wyżej, ale jeśli są objawy, które jakby nie patrzeć utrudniają życie, to już się leczy. Tym bardziej, że ta norma jest dziwna, bo max 4,27, ale wg mojej endokrynolog optymalny jest poziom poniżej 2, a jeśli chce się zajść w ciążę, to około 1. Ostatnio byłam u gina-endokrynologa, widząc moje 2,13 powiedział, że nie jest źle, ale mogłoby być niższe. Na razie jednak biorę cały czas tą samą dawkę, na początku listopada mam powtórzyć badanie, i zobaczymy co dalej. Ostatnio znów jestem bardziej senna, nie wiem, czy przez tsh, czy przez pogodę. Biorę lek wyrównujący poziom hormonów, euthyrox, choć jest też jakiś inny. W zasadzie jestem już skazana na leczenie do końca życia, bo przy okazji mam chorobę Hashimoto- w skrócie polega to na tym, że mój organizm wytwarza bardzo dużo przeciwciał, które niszczą tarczycę (coś grubo ponad 300 przy normie w okolicach 100), na samą tą chorobę nie ma lekarstwa, tylko trzeba badać regularnie poziom tsh i jak trzeba, to go regulować.

Do góry