reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Emiete pewnie bedzie tak dlugo tez jak karmisz...ja nie karmie juz prawie 2 miesiace piersia i jeszcze mam ten problech chodz o jakies 40% mniej...

reklama
:no:

Mam ten sam problem co ty emiete włosy wychodzą mi garściami poza tym też są wszędzie na poduszce, podłodze w całym mieszkaniu i to co mówi Patrycja mnie :szok:przeraraża bo w końcu też zostane łysa mam zamiar jeszcze jakiś czas karmić piersią tym bardziej że mojej córuni cycuś bardzo smakuje.

No właśnie kakaw ja też jestem tym przerazona:confused: ponieważ też chcę karmić małego jak długo tylko się da tym bardziej ,że przez najbliższe pól roku nie wracam do pracy i jestem w szoku:szok: może ktoś zna jakies domowe sposoby.

Dziewczyny mi zaczęły wypadać strasznie 4 m-ce po porodzie ale już jest lepiej!!!Mam nawet pełno takich małych odrostów :) Śmieję się że wypadły te które wyrosły nadprogramowo bo mi w ciaży naprawdę bardzo szybko włosy rosły i zrobiły się o wiele grubsze. Nie wiem czy samo się unormowało czy kuracja pomogła ale zastosowałam szampon Vichy na wypadanie włosów (drogi ale ja nie chodzę do fruzjera więc chociaż na szampon zaszalałam :) ) i jem tabletki skrzypowe, cały czas biorę tez witaminy dla karmiących . Tylko skrzyp powinno brać się 2 razy dziennie a biorę raz - albo rzadziej jak pamiętam :)

A ja musze zdradzić mój sekret mi nie wypadł ani jeden włos:-) , cały czas od ciąży łykam witaminy Prenatal Complex i dwie tabletki magnezu z wit b6 a myje szamponem Dove intense care plus odżywka glisskur w sprayu i wszystko super:-D

Ja też kupiłam ten szampon, obcięłam włosy i biorę witaminy... Wypadają mniej, ale czy to zasługa tych specyfików, to nie wiem. Może co miało wypaść to wypadło i tyle. A z odrastającymi włosami BAŚKA to wiem co masz na myśli - ja mam sztywne włosy i do 3 cm mi sterczą, więc te, co mi odrastają wyglądają pod światło jak aureola :) Ale dobrze - niech rosną :)

Ja i tak uważam - i tak słyszałąm - że to głównie hormony a nie brak witamin. Z tym że brak witamin by to nasilał. A witaminy i tak biorę bez przerwy odkąd się dowiedziałąm że jestem w ciąży. Najpierw Feminatal, teraz prenatal

reklama
Do góry