reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do figury sprzed ciąży

Venus, to ja Ci polecam na zapychający, zdrowy i małokaloryczny obiad: pół puszki tuńczyka w sosie własnym, wymieszane z sałatą i połową pomidora albo ogórka. Do tego sól i pieprz :)

reklama
Mła dzięki jadam często i naprawdę jest smaczne, ale ostatnio tuńczyk mi bokiem wychodzi;) Kochana ile Ci zajęło uzyskanie takiego wyglądu jak masz?
Maxwell ja nie mam możliwości trzymania się sztywno diety bo nie mam czasu gotować:( A jak myślisz dasz radę trzymać się tych ustaleń?
Przede wszystkim wiem, że całkiem nie zrezygnuję ze słodyczy bo wiem, że po diecie wróce do nich i efekt jojo murowany:O Ograniczam do minimum i staram się po południu nie jeśc już nic słodkiego.
Moja znajoma schudła po ciąży bardzo szybko i w ubraniu wygląda super, ale przez to błyskawiczne odchudzanie wisi jej skóra na brzuchu mimo że dbała o wcieranie balsamów itd. Mówiła że żałuje jak cholera tych głodówek bo się nie rozbierze:/ Jak trochę sobie pofolgowała ostatnio ale bez obrzarstwa to wróciło jej 6 kg. Morał z tego taki że trzeba od chudzać się rozsądnie, ale skąd wziąć cierpliwość??????
Milva małe posiłki to bardzo dużo dają jeśli chodzi o odchudzanie.

Ostatnia edycja:
Ok. 5-6 m-cy jeśli mówimy o tym jak straciłam 35 kg ;) Bo po ciąży miałam do zrzucenia 17,5kg a jeszcze jeden rezerwowy mi się buja na brzuchu :D Winię za to karmienie przez niemal 3 m-ce, gdzie trzeba było myśleć od dziecku, a nie o sobie.

Mła kobieto jesteś niemożliwa:p Aż mi się wierzyć nie chce, ze warzyłaś 35 kg więcej! Też bym chciała nie jeść jak coś gotuję, tylko ja kocham jeść, sprawia mi to po prostu przyjemność, a spagetti bym się nie oparła;)

Venus, mi to się wierzyć nie chce (choć wcześniej o tym nie myślałam), że nie mam żadnych rozstępów. Takie pompowanie brzucha i zmniejszanie, a moja skóra rozciągnęła się i ściągnęła jak guma (nie no, nie tak jak u Koty, że nie mam zupełnie brzucha, ale tragedii nie ma ;))
Też tak dawniej nie miałam, ale to coś zmienia się w głowie. Po prostu nie traktuję tego, co gotuję, jako to, co będę jadła ;) A gotować uwielbiam i mogłabym stać w kuchni cały dzień :)

venus ja mam 3 miesięczny program zywieniowy od dietetyczzki- kiedys przzed slubem do niej chodzilam, i powymienialam sie z 2 dziewczynami także łacznie mam przepisów na 9 mies;p haha
spagetti w tej diecie tez jest ale z sosem tunczykowo ananasowym i jest obłędne:) jak znajdę to wpisze ten przepis:)

Takiej silnej woli jak ta babeczka to ja nie mam....

Zastanawiam się czy nie powtórzyć po 5 latach diety kopenhaskiej, to był koszmar, ale skuteczny....muszę znowu o niej poczytać , może coś zmodyfikować. Brzuch mój mnie dobija:cool:

reklama
venus daamy radę wiem, ze juz tak pisałyśmy, ale tym razem maam tak samo silną motywację jak przed ślubem, i wiem że dopnę swego!!
u mnie dziś pysznyyy jadłospis:)
sniadanko : parowka cielęca+chrzan(zamieniłam na musztardę) do tego kromka chleba razowego z pomidorem(zamiennie 2wasa)
drugie śniadani:pół drozdzówki
obiadek: łosoś w sosie koperkowym+ 3/4 szklanki tartej marchewki-zamieniłam na fasolkę bo nie mogę przepuścic całego sezonu;p
podwieczorek: malinkii +2-3pomarańczowe śliweczki
kolacja: jogurt pitny 250 ml
do tego co najmniej 2 l. wody+ zielona herbata

Do góry