reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do figury sprzed ciąży

A u mnie zmow 200g w dol, dzis waze 69,5kg wiec powoli zjezdam, pewnie wolniej niz gdybym byla bardziej rygorystyczna ale tym sposobem nie tyram sie zbytnio a nadal chudne :-)

reklama
phelania wczoraj jadlam bo zaczelam P+W ale ogolnie to malo jem warzyw :-:)zawstydzona/y: Musze zaczac brac witaminki bo nawet nie mam ochoty na jedzenie ale slodycze znow wziely gore i po wczorajszym folgowaniu 0,5kg wiecej :wściekła/y:

Kochane odchudzaczki :) biorę się wkoncu za siebie ! Może nie dukan, ale napewno MŻ i korzystam z niektórych przepisów dukana. Łysa ja niestety mam też problem ze słodyczami, muszę sobie zrobić jakiś detoks...

Dorotar,Venus- Powodzenia!!!
Lysa- ja wczoraj zjadlam kg czeresni,kinder kanapke, i Big z Toffi (loda):szok::zawstydzona/y:i wez tu sie opamietaj:-)no ale jak człowiek ma az tak straszna ochote to co ma zrobic:zawstydzona/y:Jutro sobie zrobie na obiad Mła przepis:tak:M ma schabowego z ziemniaczkami i buraczkami na masełku:wściekła/y:

Asko, Maxwell chcecie stosować jakąś konkretną dietę? Ja chyba MŻ bo po prostu nie mam czasu jakoś specjalnie gotować itd. Ostatnio kupiłam w tesco fasolkę w sosie pomidorowym w puszce i na szybkie danie chyba jest ok. Dorzuciłam do tego gotowanego kurczaka, doprawiłam do smaku i naprawdę się najadłam i ze smakiem:) Ja muszę szukac ułatwień bo Mikuś nie daje mi dużo wolnego czasu:( Pół puszki ma 185 kcal, 1,1 tluszczu i 13,1 cukrów. Może to nie mało ale jak na szybkie danie ok. Jem poza tym zamiast chleba wafle ryżowe, albo pieczywo chrupkie. Czasem chleb się też przewinie;) Herbata czerwona i zielona i kupiłam ostatnio cykorię do picia z dużą ilością błonnika, napewno nie zaszkodzi. Problemem u mnie są słodycze-nie umiem bez nich żyć. Mam też jeszcze pół opakowania asystor slim i będę brać od dzisiaj. Mam konto na vitalii i historie dziewczyn trochę napewno motywują:)

Venus, ja bez słodyczy nie umiem żyć;) Jak byłam na diecie MŻ/ w sumie jestem na niej cały czas, to nie odmawiam sobie słodkiego, bo przynosi to odwrotny skutek - w końcu i tak nie wytrzymam, a napcham się okropnie potem podwójnie .
Dlatego np zamiast obiadu potrafię zjeść wafelka lub pączka, albo ryż z jabłkiem i cukrem itp. Czasem owoce zamiast typowych słodyczy.
No i bardzo ważne, to nie jeść po 19. W dzień staram się coś przekąsić co 3 godziny,małe porcje.

reklama
Venus, powiem Ci, że mnie tez dobijają słodycze..one dla mnie są hm..odstresowywaczem niestety:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Co do diety, to po wizycie dietetyka - zostawił mi wytyczne, w których jest , że mam stosować dietę 1300kcal..podał mniej więcej plan żywienia na tydzień..Mam jeść 5 posiłków na dzień, śniadanie pół godziny po obudzeniu -co już jest ciężkie do zrealizowania..

Do góry