reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do figury sprzed ciąży

A u mnie zmow 200g w dol, dzis waze 69,5kg wiec powoli zjezdam, pewnie wolniej niz gdybym byla bardziej rygorystyczna ale tym sposobem nie tyram sie zbytnio a nadal chudne :-)

reklama
phelania wczoraj jadlam bo zaczelam P+W ale ogolnie to malo jem warzyw :-:)zawstydzona/y: Musze zaczac brac witaminki bo nawet nie mam ochoty na jedzenie ale slodycze znow wziely gore i po wczorajszym folgowaniu 0,5kg wiecej :wściekła/y:

Kochane odchudzaczki :) biorę się wkoncu za siebie ! Może nie dukan, ale napewno MŻ i korzystam z niektórych przepisów dukana. Łysa ja niestety mam też problem ze słodyczami, muszę sobie zrobić jakiś detoks...

Dorotar,Venus- Powodzenia!!!
Lysa- ja wczoraj zjadlam kg czeresni,kinder kanapke, i Big z Toffi (loda):szok::zawstydzona/y:i wez tu sie opamietaj:-)no ale jak człowiek ma az tak straszna ochote to co ma zrobic:zawstydzona/y:Jutro sobie zrobie na obiad Mła przepis:tak:M ma schabowego z ziemniaczkami i buraczkami na masełku:wściekła/y:

Asko, Maxwell chcecie stosować jakąś konkretną dietę? Ja chyba MŻ bo po prostu nie mam czasu jakoś specjalnie gotować itd. Ostatnio kupiłam w tesco fasolkę w sosie pomidorowym w puszce i na szybkie danie chyba jest ok. Dorzuciłam do tego gotowanego kurczaka, doprawiłam do smaku i naprawdę się najadłam i ze smakiem:) Ja muszę szukac ułatwień bo Mikuś nie daje mi dużo wolnego czasu:( Pół puszki ma 185 kcal, 1,1 tluszczu i 13,1 cukrów. Może to nie mało ale jak na szybkie danie ok. Jem poza tym zamiast chleba wafle ryżowe, albo pieczywo chrupkie. Czasem chleb się też przewinie;) Herbata czerwona i zielona i kupiłam ostatnio cykorię do picia z dużą ilością błonnika, napewno nie zaszkodzi. Problemem u mnie są słodycze-nie umiem bez nich żyć. Mam też jeszcze pół opakowania asystor slim i będę brać od dzisiaj. Mam konto na vitalii i historie dziewczyn trochę napewno motywują:)

Venus, ja bez słodyczy nie umiem żyć;) Jak byłam na diecie MŻ/ w sumie jestem na niej cały czas, to nie odmawiam sobie słodkiego, bo przynosi to odwrotny skutek - w końcu i tak nie wytrzymam, a napcham się okropnie potem podwójnie .
Dlatego np zamiast obiadu potrafię zjeść wafelka lub pączka, albo ryż z jabłkiem i cukrem itp. Czasem owoce zamiast typowych słodyczy.
No i bardzo ważne, to nie jeść po 19. W dzień staram się coś przekąsić co 3 godziny,małe porcje.

reklama
Venus, powiem Ci, że mnie tez dobijają słodycze..one dla mnie są hm..odstresowywaczem niestety:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Co do diety, to po wizycie dietetyka - zostawił mi wytyczne, w których jest , że mam stosować dietę 1300kcal..podał mniej więcej plan żywienia na tydzień..Mam jeść 5 posiłków na dzień, śniadanie pół godziny po obudzeniu -co już jest ciężkie do zrealizowania..

Do góry