reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powozy naszych maluszków :)

reklama
no dobra laski dzisiaj miałam drugie oglądanie wózków. Byłam z koleżanką coś jej doradzić i dzisiaj naoglądałam się polskich wózków. Widziałam chyba wszystkie jakie w Polsce produkują i stanowczo jakbym miała komuś polecić to firma bebetto model luca albo nico plus. Te dwa modele a reszte skreślić ze względu na wage. Oba są po prostu w miarę najlżejsze. Oba wózki spodobały mi się bo są całkiem zgrabne. Materiał w spacerówce nie wisi tonami. Spacerówka przy ładnie rozłożonym oparciu do siedzenia chowa cały materiał za sobą i nigdzie nie wystają bulwy jak wielu innych Polskich wózkach np tako jakis 4runner i tym podobne. Zaletą jest duża gondola i co dla mnie było ważne duży wywietrznik w gondoli bo nasze dzieci moga sie urodzic jeszcze w sierpniu gdzie będą upały a i wrzesień najczęściej jest bardzo ładny. W gondoli możliwość zrobienia oparcia. Dosyć glęboka i nie jest bardzo ciężka (leciutka tez nie).
Zgrabny pałąk na odpowiedniej wysokości, odpinany. Podnóżek regulowany. Na jesień długa buda z daszkiem to wiatr nie będzie tak wpadał. Buda ma okienko. Kosz na zakupy spory. Oparcie rozkładane na przycisk a nie na paski. Skórzana rączka z możliwością regulacji i co mi się osobiście najbardziej podobało to dwie zajebicte sprężyny przy tylnych kołach więc się go fajnie podbija, mięciutko i można dziecko pobujać żeby zasnęło.

to co ja oceniam na minus w tych wózkach z samego oglądania bo nie znam opinii jak jest w praktyce ( na pewno poszukam):
- wózek spory po złożeniu
- nie należy do najlżejszych, ale i tak jest lekki do porównania z innymi polskimi o średnio 2 - 3 kg lub nawet więcej zależy z jakim modelem porównujemy
- dosyć ciężko szło mi oparcie żeby obniżyć do pozycji leżącej. Ciągle gdzieś mi się haczyła buda i najlepiej to ją rozkładać żeby położyć (może trzeba na to wymyślić jakiś patent ale to na pewno jest minus)
- buda spora w spacerówce i nie wiem jak to będzie latem

zalety:
- zgrabny
- mało materiału
- łatwe podbicie
- długa buda na zime
- spora gondola z fajnym wywietrznikiem

różnica między luca a nico:
Oba wózki różnią się stelażem i minimalnie gondolą, siedziska spacerówki są identyczne.
Luca ma dodatkową rure w stelażu przez co jest troche cięższy. Kosz ma zamykany ale na oko mniej się zmieści. Stelaż jest dłuższy więc zajmie więcej miejsca w bagażniku.
Nico ma lżejszy stelaż, krótszy po złożeniu, więcej można zapakować do kosza i osobiście uważam że ma ładniejsze kolory ale to już subiektywna opinia bo każdemu podoba się coś innego :)

Dużym plusem obu wózków jest cena... w hurtowni gondola i spacerówka ok 1100 zł lub 1200 zależy który wózek się wybierze. Na stelaż wchodzą wszystkie foteliki maxi cosi i cybexy. Spacerówka przodem i tyłem do kierunku jazdy.

róznica miedzy bebetto a mutsy evo:
na plus bebetto jest spora gondola która sie przyda na jesień i długa buda w spacerówce która się przyda na zime.
na plus mutsy jest to że jest po prostu dużo mniejszy, lżejszy, wygląda nowocześniej.

Bardzo mocno myślę nad jednym i drugim wózkiem i na prawde ciężko będzie wybrać.

lori no mi ten bebetto ostatnio też chodzi po głowie... luca albo solaris... widziałaś model solaris?

oglądałam solarisa ale został skreślony w przedbiegach bo jest cięższy niż luca, a luca i tak jest cięższa niż nico i nie miał tych zajebistych sprężynek do bujania ;-)

no my mamy zamówinony bebetto luca i nie jest taki ciężki 13 kg z gondolą. my mamy zamówiony imitacja lnu i biała rama. nam jakoś w sumie spasował najbardziej.

ja się właśnie naczytałam opinii na necie i prawie same negatywne .... no można się załamać... bede nosiła dziecko w plecaku :confused2:

ja już nie czytam opini na necie na żaden temat, jakos zawsze sie potem tylko wkurzałam hehe tam gdzie kupujemy wozek w razie czego daja inny na czas naprawy więc luz. nie ma chyba wózka idealnego.

reklama
ja lubię czytać opinie bo żaden tysiaczek piechotą nie chodzi więc wolę wiedziec na co wydaje. Jak kupowalam x landera to to była stosunkowo nowość i opinii bylo niewiele a tak jakby ktoś ostrzegł to na pewno bym go szeroko omijała. Wydałam nie mało kasy a tylko się wkurzałam.

Do góry