reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powozy naszych maluszków :)

cytryna - ten pierwszy to nie masz się co smucić bo jest beznadziejny. On tylko na zdjęciu fajnie wygląda, a prawda taka że siedziska są mikroskopijne a materiał okropny.
Drugi i trzeci są bardzo polecane. Zwłaszcza ten trzeci. Na forum bliźniaków większość mam sobie bardzo go chwali ( niestety trochę się orientowałam w wózkach podwójnych jak byłam w ciąży z bliźniakami).

reklama
oj nie podoba mi się jak te dzieciaczki siedzą w tych koszach jak zakupy już ładniejsze są takie jak jedno za drugim albo obok siebie są siedzonka

iryska - ale za to praktyczne, a to dziecko starsze i tak dużo już chodzi obok. Powiem Ci że jak ja bylam w ciąży to jak głupia wszystko mierzyłam czy wózkiem przejade i byłam zdołowana. Te szerokie to mało gdzie wchodzą, a te długie tez sie do windy nie mieszczą. Jak jest ciasno to ciężko wykręcić. U mnie w klatce np. by się nie dało. Już nie wspomnę o tym że wózek trzeba zmieścić do bagażnika. Ja juz o moim matizie nie myślałam, tylko patrzyłam na wymiary bagażnika w fordzie mondeo a i tak był problem żeby wlazł taki tandem jeden za drugim.

Lori naprawde taki beznadziejny ten city select? Szkoda bo ustawienia siedzen ma najlepsze.Ale porownalam wielkosc siedzen z blizniaczym city mini i wcale sie tak duzo nie roznia, glowna roznica to 5 cm w wysokosci siedzenia.
Na blizniaczy chyba sie nie zdecyduje bo wlasnie... bagaznik.
Wiec zostaje Phil&Teds.

Iryska niestety na 2 dzieci jest malo wozkow do wyboru, jak pisze Lori sa duze, no a czyms trzeba jezdzic.

Ostatnia edycja:
cytryna - city wypatrzylam na necie, jak pojechalam do sklepu macać to jak zobaczyłam to się załamałam. Wstępnie dużo wymagań spełniał casualplay bo nie był taki długi, ale minusem brak podnóżków. Kto te wózki projektuje to ja nie wiem, ale orientowałam się i jedna polska firma by mi zrobiła te podnóżki. Drugi wózek który mocno rozważałam do bugaboo donkey, kupiony używany mieścił się w budżecie a dwa obok siebie wcale nie zajmują tak dużo miejsca i jako jedyny z wózków jeden obok drugiego wchodził do mojej wąskiej windy. Jeszcze icandy, ale czytalam opinie że na długo nie wystarczy, ale z drugiej strony akurat jak Ci Ania wyrośnie to byś sprzedała i kupiła pojedyńczą parasolke. Może to jakies rozwiązanie a używany juz nie powinien byc strasznie drogi.

Dzieki :) Sprawdze to icandy. Spacerowke mamy, dlatego nie chce wydawac za duzo (bugaboo) bo juz kupowalismy 3w1 a potem spacerowke wlasnie - to bedzie nasz 3 wozek ;)
Rozmawialam wlsasnie na fb z dziewczyna ktora uzywala Phil and Teds i bardzo sobie chwali, a miala na poczatku watpliwosci z wsadzeniam dzieciakow na dol, ale obie jej corki lubily jezdzic na dolnym pokladzie.

reklama
cytryna - phil to sprawdzony wózek i większość dzieci w UK w nich pomyka z tego co widziałam. Myślę że to chyba najlepszy wybór w przystępnych cenach. Poczytaj jeszcze może jakies opinie na necie bo ja juz niewiele pamiętam :-p

Karola - ja dużo wiem tylko o wózkach które mnie interesowały np. na polskich całkowicie się nie znam, więc to tylko pozory :sorry:

Do góry