reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powozy naszych maluszków :)

e-de - informacyjnie napisze Ci wnioski po oglądaniu mutsy evo wersja 2013 :) ( może Ci się przyda). Buda dłuższa o kilka cm niż w wersji 2012. Poszerzyli materiał po rozpięciu suwaka. Koła pompowane są tej samej wielkości co piankowe, łądne , zgrabne i nie widac różnicy gdyby nie wentyl to bym sie nie skapnęła. Na pompowanych lepiej się podbija. Pałąk dla dziecka będę miała skórzany i zrobią mi to gratis. Gdybym nie chciała u nich to doradzili że zajmują się tym punkty które robią skórę na kierownice w autach. W pozycji siedzącej buda po otwarciu sięga aż do pałąka więc dziecko można całe zamknąć, w wersji półleżącej również jest tej budy dużo. Ważne że ma taki fajny daszek w dół więc ten wiatr w budzie tak nie będzie hulał. Jest rewelacyjny śpiwór zimowy, zakładany aż za głowe dziecka a nie tylko taki na nogi. Cały jest ocieplany polarem z każdej strony. Z przodu jest taka klapa co jeszcze pół wózka zasłonisz jak będzie dziecko całkiem na płasko leżało. Składa się leciutko i do na prawdę malutkich rozmiarów. Ładne ma wykończenia, nie widzę takiego niedbalstwa jak wystające nitki etc

Drugi wózek który by spełniał moje podstawowe wymagania to zaproponowali mi mamas & papas sola. Nawet mi się podobał. Fajny designe przez te wzorki w budach. Buda duża, ale za to szeroka i bez dzaszka wiec boje sie że pomimo wielkości ten wiatr tam będzie latał z każdej strony. Podoba mi się że gondola jest głęboka. Na minus oceniam jakość materiału który jest taki cienki (w opiniach internetowych przeczytałam że sie łamie, pęka i buda słaba na wietrze). Stelaż wózka wydał mi się bardzo surowy, widać spawania. Na plus oceniam lekkie podbicie.

e-de - aha jeszcze ap ropo tego rzepu na budzie to nie mam pojęcia o jaki chodzi bo żadnego nie musiałam otwierać jak oglądałam wózek.

jesli chodzi o akcesoria to folie dają w zestawie i do gondoli i do spacerówki (nie wiem jak gdzie indziej), dokupie z kompletu śpiwór bo jest świetny i wart swojej ceny. Torbę kupię nie z zestawu. Mam na necie juz upatrzona jaką chce, ale nie wiem czy się odważę na zakup. Jakby co to w smyku macałam torbe z fisher price i tez spełniała moje wymagania. Koszt na allegro ok 70 zł a pomacana osobiście i jest porządna.

taka torba mi sie podoba http://allegro.pl/pojemna-torba-dla-mamy-dwa-kol-perry-mackin-td36-i3236408621.html

albo taka http://allegro.pl/fisher-price-torba-do-wozka-bambam-i3216573447.html ... koszt w smyku 119 zł ... ładna przebitka

oglądałam torby skip shop i jak za taka cene to takie sobie, ładne, fajne, ale dałabym za nią 120 zł a nie prawie 300

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki lori - czyli wydaje się, że minusy wózka Mutsy Evo zaczynają się "chować" :) A pałąk jest odpinany ewentualnie "otwierany"?

e-de - tak pałąk jest odpinany... wyżej jeszcze Ci dopisałam o torbach

aha i podpowiedziała że fajna na bude jest przedłużka na promienie UV z x landera bo do mutsy pasuje idealnie :) osobiście nie sprawdzałam bo akurat im wyszły

Ostatnia edycja:
Lori po Twoich opisach jestem coraz bardziej utwierdzona w przekonaniu a żeby kupić Mytsy ;) nie widziałam go jeszcze na żywo ale od początku był moim faworytem ze względów wizualnych :D:D

lori - w wolnej chwili możesz znaleźć na necie i wrzucić link jak taka "przedłużka" wygląda? Jak się ją montuje? Dzięki z góry!
nadiaa - mi ten wózek wizualnie od samego początku się bardzo podoba i przekonuje mnie lekkość wózka - ja jestem zmotoryzowna i często jeżdżę i u mnie składanie i rozkładanie wózka - wsadzanie do auta i wyjmowanie - będzie na porządku dziennym.

o to to?

http://x-lander.pl/produkty/70/30/x-suncover/

Dzięki za rady odnośnie materaca :)

My w Bugaboo znaleźliśmy wszystko czego szukaliśmy, jest mega lekki, niesamowicie zwrotny, banalnie się składa (do małych rozmiarów), gondola wbrew pozorom jest spora! Większa niż w M&P Sola (która też rozważaliśmy) i składa się na płasko! Obfita buda, super dodatki :) Hamulec MEGA mocny! Zrobiliśmy w sklepie test na "wybojach" i ten wózek, ku naszemu zdziwieniu, wypadł najlepiej :) Podoba nam się też design, możliwość zmiany kolorów na wiosnę :)
Co do kubełkowej spacerówki - nad tym się najdłużej zastanawialiśmy. Wydaje mi się, że jakby to było szkodliwe to by nikt atestu nie dał... Dużo wózków ma takie rozwiązanie, więc nie wierzę, że może to źle wpłynąć na rozwój dziecka. Te wózki są już długo na rynku i jestem przekonana, że jakby były szkodliwe to by je wycofali :) Poza tym czy dziecko na prawdę tak dużą część dnia spędza na leżąco w spacerówce? Raczej nie... Na spacerze jeśli zaśnie to powiedzmy 2h. Jak nie śpi to na pewno woli oglądać świat :) Ja wykluczam trzymanie Hani w wózku w mieszkaniu. Tak więc problem kubełkowej spacerówki się nam rozwiązał ;)

annie - zazdroszczę Ci wyboru :) Fajnie, że wiecie co chcecie i już. A jaaaa mendzia taka.... to nieeee tamto nieeee... nic mi się na 100% nie podoba.... :)

lori - w wolnej chwili możesz znaleźć na necie i wrzucić link jak taka "przedłużka" wygląda? Jak się ją montuje? Dzięki z góry!
nadiaa - mi ten wózek wizualnie od samego początku się bardzo podoba i przekonuje mnie lekkość wózka - ja jestem zmotoryzowna i często jeżdżę i u mnie składanie i rozkładanie wózka - wsadzanie do auta i wyjmowanie - będzie na porządku dziennym.

o to to?

X-lander X-suncover - Parasolka i pokrowiec słoneczny do wózka - Akcesoria do wózków X-lander

hehe sama nie wiem, ale może to o to jej chodziło :) Tylko ona coś wspomniała o różnych kolorach.

o
annie - to mi się podoba bugaboo że są fajne dodatki i można wózek przerobić bardzo pod siebie. Kolorowe budy, wkładki etc :) .... wymyśliłam sobie że na wiosnę do mutsy dokupię wkładkę miękka z maclarena i też mają fajne wzory :)

Ostatnia edycja:
Kurcze tak czytam i zazdroszcze Wam wybierania wózków. My dostaliśmy wózek od bratowej mojego i omineło nas szukanie, wybieranie itp. Niestety przez wzgląd na finanse.

reklama
Do góry