reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powozy naszych maluszków :)

AnnieTess dobry wybór. Mnie się ten wózek bardzo podoba, taki wózek z klasą. U nas odpadł ze względu na to że mieszkamy gdzie sporo nierównych chodników jest i bałam się jak te małe przednie kółka dadzą radę.
I dodatkowo ta kolorystyka jest świetna.

Co do materaca to już kiedyś pisałam że nam sprzedawca w sklepie odradził ten lateksowy dla takiego malucha, bo najnormalniej w świecie nie spełnia swoich funkcji - dziecko jest za leciutkie. Oczywiście jak najbardziej są to super materace, ale do tego już następnego łóżeczka.
Polecił g-p-k mówiąc że ta strona "grykowa" na którą się po 6 msc przekłada jest bardzo ważna, bo tak jakby pobudza krążenie u dzidzi delikatnie masując przy każdym ruchu dziecka.
Annie Tess ja kupowałam w 4Kidsie na Zakopiance swój materac i powiem Ci że super nam tam pomogli w wyborze.

reklama
mika już widze minę sprzedawcy....:szok::-D ale bardzo dobrze!!! w wózku dziecko spędza dużo czasu i nie ma co się z nim siłować i być niezadowolonym. wózek kosztuje dużo...

mika - ja bym do listy dopisała żeby oparcie było rozkładane na przycisk a nie na paski i czy w budach są jakies "podglądacze" dziecka:) ... jakie są do wózka akcesoria. Czy pałąk jest na normalnej wysokości żeby dziecko mogło go trzymać a nie tak wysoko że dziecko świata nie widziało. Kosz na zakupy żeby nei był malutki.
Dla mnie osobiście jeszcze ważne było żeby wózek wyglądał zgrabnie, ładnie ale to juz są subiektywne odczucia i wiadomo każdemu podoba się coś innego :)
no i niestety będziesz musiała iść na kompromisy bo idealnego wózka jeszcze nikt nie wymyślił ;-) ... ale pamiętaj bardziej liczą się szczegóły w spacerówce bo w gondoli dziecko pojeździ raptem 6 miesięcy.

a mi się bugaboo podoba, ale czemu ten wózek ma kubełkowe siedzenie? ... dla mnie te siedziska są nielogiczne bo przecież tak ważne są materace które mają być idealnie na prosto, nie daje się materaców po drugim dziecku bo juz kształt nie ten, a w wózku wymyślili kubełek :confused: tak na prawde dziecko w wózku spędza dużą część dnia i nie kapuje dla czego nie dają dziecku możliwości spania na prosto.

Ostatnia edycja:
mika jestem ciekawa co Ty wybierzesz za wózek przy takiej liście.

Lori bo myślę że dziecko na tym etapie że jeździ już w spacerówce to nie przesypia całych spacerów, dlatego też nie ma konieczności rozkładania ich całkiem na płasko. I nóżki nieco wyżej a to chyba jest dobre.

mika ja nawet nie wiem ile mój wózek waży... jakoś się nad tym nie zastanawiałam, ale ja się względami wizualnymi w sporej mierze kierowałam. Pamiętam że patrzyłam na to żeby łatwo się siedzisko rozkładało w spacerówce, bo wiem jak moja koleżanka musiała pod wózek się zanurzyć żeby je opuścić, żeby rączka była z regulacją, ale to każdy wózek teraz raczej ma.

A to rozumiem dlaczego dla Ciebie waga taka ważna. Ja mam windę z poziomu 0 więc nawet 1 schodka nie pokonuję. I chyba grzeszę bo czasami podwójne drzwi wejściowe mnie denerwowały. :p

Nic nie pomogę, bo nie wiem które wózki są z kategorii tych lżejszych.

i mieszkam na 1 piętrze i mam winde, ale często jeżdżę autem wiec chce żeby był leciutki przy wykładaniu i wyciąganiu i mały, a dwa że dużo moich koleżanek nie ma windy i wtedy się nawciągałam wózek po schodach.

mika - ładnie się prezentuje ten wózek. Śmieszą mnie te "promocje" na tej stronce - oszczędzasz UWAGA 10 zł!!!! WOW!

W zwiąkzu z tym, że ja nadal nie mam zielonego pojęcia jaki wózek wybrać - będę sobie Was śledziła i wyciągała wnioski :))) :evil: Mam nadzieję, że znajdzie się wózek bliski ideału :)

reklama
Mi ten Mutsy evo się bardzo spodobał. Ale nie wiem sama - po tych "wadach" zdurniałam... Każdy ma jakieś wady w sumie. Jeszcze jedna rzecz mnie przeraża - dokupowanie tych gadżetów - torebki, parasolki, folijki - w Mutsy wszystko takie drogie :) No nic - pojadę, zobaczę na żywo, wymacam to będę się wypowiadać. Narazie wszystko w necie wypatrzone a wiemy jak wyglądają zakupy w necie - prawda lori :)

Do góry