reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powozy naszych maluszków :)

no te z górnej półki napewno:) tylko mówie, co słyszałam i często tak jest, że w tych tańszych wózkach foteliki nie są za bezpieczne. Ja mam kupiony Maxi cosi, ale wózek stary z teutoni, Teraz tylko dokupimy adaptery, zeby wpinać fotelik. Wiem, że nie każdy ma dużo pieniędzy przeznaczonych na wózek i wtedy bym napewno wolała kupić tanszy wózeczek, a lepszy fotelik :) warto na necie sobie zobaczyć jak fotelik wypada w testach bezpieczeństwa, my sie przynajmniej tym kierowalismy przy wyborze:)

reklama
dokładnie... no my chcemy się wszystkim zmieścić w 2000zł. jedo wychodzi 1800zł, bebetto porównywalnie.

nam wózek odpadł z wydatków, więc duża oszczędność, a maxi cosi udało nam się kupić na promocji za 80 euro;p więc jesteśmy zadowoleni:p

navingtona to ja bym skreśliła w przedbiegach bo spacerówka tylko na pół leżąco więc jakaś totalna porażka

mika - przede wszystkim oprócz gondoli trzeba bardzo patrzeć na spacerówkę bo nią się jeździ dłużej. Sprawdzać czy buda chodzi cicho, czy lekko i samemu próbować. Jak chodzi oparcie. Czy siedzisko spacerówki jest szerokie czy wąskie. Czy hamulec gładko chodzi czy trzeba się mocować. Poprosić sprzedawce żeby pokazał jak się składa wózek. Warto sprawdzić podstawowe akcesoria np folie, śpiworek, torbę.
Osobiście ciążko w sklepie sprawdza mi się podbicie bo co innego wózek bez obciążenia a co innego z dzieckiem i zakupami.

mika - ja jak mówię co bym chciała to sprzedawcy opadają ręce :-p ... ja to bym chciała jak w Harrym Poterze ... spacerówka ma być szeroka, buda wielka ale za pstryknięciem palca wózek ma się składać do torebki :-D

mika - ja nie musze wózka nigdzie wnosić a i tak patrze na wagę i dla mnie to kluczowy czynnik bo ja pamietam jak to jest pchać wózek z obciążeniem.

My zdecydowaliśmy się na Bugaboo Cameleon 3. Oglądaliśmy wszystkie wózki, o których tu piszecie i w naszej opinii Bugaboo ma najmniej wad ;) Kupujemy też fotelik Maxi Cosi Pebble z bazą Iso Fix. Ta baza to mega wygoda no i bezpieczeństwo - co najważniejsze :)

Zastanawiamy się jeszcze nad materacem do łóżeczka...nie wiem na jaki się zdecydować :/ Chcemy żeby Hania od początku miała dobry materac, bo wiadomo jak ważne jest to dla kręgosłupa... Chyba muszę się poradzić jakiegoś specjalisty ;) A Wy jakie kupujecie?

Annie - a ten bogaboo ma siedzisko kubełkowe?
jesli chodzi o materac to najczęściej wybierany i polecany w sklepie jest gryka - pianka-kokos. Najlepsze sa podajże lateksowe ale są mega drogie więc mało kto się na nie decyduje.

reklama
ja przynajmniej łóżeczka nie musze kupować więc uuuuuuuf jeden trudny wybór mniej :-D

ja bugaboo odrzuciłam ze względu na kubełkowe siedziska, ale jakiś najnowszy model ma podobno na płasko. Jakby co to używki bugaboo na allegro idą w przystępnej cenie.

Do góry