reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powozy naszych maluszków :)

Czyli w taką typową lekką spacerówkę. Ja narazie mierzę w wózek 2w1. Dobrze, że jest trochę czasu jeszcze bo kompletnie nie wiem co kupić.

lori - podpytaj koleżankę o te wady z forum zacytowane w w/w poście. Thx.

reklama
e-de - ja czytałam juz wcześniej tą wypowiedź i o te wszystkie "wady" wypytałam sąsiadkę i szefową. Żadna na to nie narzekała. Jedyny minus tego wózka to ta budka dosyć krótka, ale na zdjęciach na necie jak patrze to wydaje mi sie że w modelu 2013 jest ona juz wieksza. W przyszłym tygodniu bede porównywała 2012 i 2013. W modelu 2013 masz tez wybór koła piankowe czy pompowane. Oglądałam inne wózki i nic mi się nie podoba. Wszystkie wyglądają na wielkie i ciężkie i wkurza mnie ten zwisający materiał w spacerówkach.

Martas - ja mam plan 1,5 roku pojeździć w wielofunkcyjnym a później kupić maclarena. Uwielbiałam tą spacerówkę. To był najlepszy wózek jakim jeździłam.

lori - parasolka w słoneczne dni rozwiąże ten problem, gorzej gdy będzie wiało... No kurcze pieczone...

Aaaa i kółka przednie ponoć wydają jakieś dziwne odgłosy na powierzchni innej niż płytki w galerii albo gładki asfalt....

Lori, no właśnie zastanawiam się czy przesadzac Misie na wiosne 2014 czy po 1,5 roku... Myslisz, że maj 2014 może być zbyt wcześnie? Misie chyba przesadzałam jak miała 2 latka.

Martas - ja przesadze chyba na 1,5 roku bo uwielbiam maclarena :) to najwygodniejszy wózek pod słońcem :) ... zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

e-de - jeździłam wózkiem po normalnym chodniku i nie wydawał żadnych odgłosów :-p ... chodnik nie był płaski tylko z kostki. Latem to można dokupić taki cieniusieńki przedłużacz do budy. Jest zrobiony ze specjalnego materiału przeciwko promieniom słonecznym. Zimą jak będzie padał śnieg to będę po prostu zakładała folie.

edit:
mniej więcej taka przedłużka tylko że ja widzialam uniwersalne do wszystkich wózków http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1024&<osCsid> ... lepsze taka niż gruba buda.

a coś takiego dokupie http://allegro.pl/dooky-oslonka-od-wiatru-wozek-fotelik-spacerowke-i3094287950.html

edit:
jeszcze mis ię nawet podobał mutsy 4rider, ale mężowi przeszkadza że pałąk za gruby i że materiału za dużo.

Ostatnia edycja:
_karolina wózek całkiem fajny... wymiary gondoli są podane zewnętrzne...ciekawe jak wewnątrz. noi ma 23 miejsce w rankingu... http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/; także ogólnie wypada dobrze. wiesz jak jest, tak naprawdę każda z nas szuka czegoś konkretnego w wózku. jeśli znajdujesz w nim to co Cię interesuje i dobrze się wózek prowadzi, to kupuj! :-)

navington cadet jak dla mnie, jest malutki. oglądałam, macałam. fajny, ale za mały...

Ostatnia edycja:
Ja będę musiała poszukać nową parasolkę, bo tą po Szymku mocno już wyeksploatowałam.

Lori mówisz że ten mclaren fajny ? Muszę z bliska pooglądać.

Szymek jeździł w parasolce od 8msc - mieliśmy taką rozkładaną z BebeConfort - nie pamiętam dokładnie jaki model. W wieku 2 lat to już kompletnie odrzucił wózek...i brałam go tylko jak na zakupy szłam, żebym nie musiała w rękach nosić :p a Szymek szedł obok.

Mi ogólnie mówili na szkole rodzenia, żeby raczej nie kupować wózków 3w1, bo te foteliki często są gorszej jakości i mniej bezpieczne. Ważne, żeby sprawdzić przy zakupie jaki tam jest fotelik samochodowy, bo wiadomo wózek to wózek, ale fotelik ma spełniać dobrze swoją rolę, czyli bezpieczeństwo :)

reklama
judyś azwyczaj wózki 3w1 mają fotelik maxi cosi - przynajmniej te które ja oglądam, a z tego co wiem to to jest dobry fotelik...

Do góry