reklama
asia.joanna
Fanka BB :)
A dlaczego tak uważasz? Lekarz nic nie byłby w stanie zrobić. Niestety jeśli ciąża od początku jest słaba to żadne, ale to żadne leki jej nie utrzymają.Ja już zmieniłam lekarza i więcej do niego nie pójdę bo to on spieszył wszystko.
G
gość _199
Gość
Serio?Tak czasami bywa. Też przez to przechodziłam. Gdzieś tam brakuje aniołków i potrzebny był Twój. Mój lekarz kazał mi sprawdzać betę i jak była zero to wznowić starania.
S
Szka
Gość
Bardzo mi przykro zapraszam Cię na wątek Ciąża po poronieniu, wspieramy się tam wspólnie, otrzasz różne porady i wsparcie. Jeszcze słonko wyjdzie w Twoim życiu ❤
Bo jak mu powiedziałam że zrobiłam testy dwa dni pod rząd i wyszły pozytywnie on mnie zbadał i mówi że może być to wczesna ciąża. Ale dał mi Luteinę na 7 dni żeby wywołał okres bo stwierdził że mi się zatrzymał. A niby skąd miał stwierdzić że ciąża była słaba nie dał mi zadnego skierowania na badania nic. A wogole jego podejście było olewajace mnie i po tym wszystkim mam iść do niego i udawać że się nic nie stałoA dlaczego tak uważasz? Lekarz nic nie byłby w stanie zrobić. Niestety jeśli ciąża od początku jest słaba to żadne, ale to żadne leki jej nie utrzymają.
Przykro jest jak cholera,niby swoje przepłakałam ale gdzieś to tak siedzi we mnie. Straszny mam żal do lekarza.Bardzo mi przykro zapraszam Cię na wątek Ciąża po poronieniu, wspieramy się tam wspólnie, otrzasz różne porady i wsparcie. Jeszcze słonko wyjdzie w Twoim życiu ❤
Tak jest przepisywana ale chyba nie tylko na 7 dni i odstawić. No chyba że się mylęLuteina jest również przepisywana na "podtrzymywanie ciąży" w przypadku niskiego proga.
Luteinę to chyba podaję się na podtrzymanie ciąży.Bo jak mu powiedziałam że zrobiłam testy dwa dni pod rząd i wyszły pozytywnie on mnie zbadał i mówi że może być to wczesna ciąża. Ale dał mi Luteinę na 7 dni żeby wywołał okres bo stwierdził że mi się zatrzymał. A niby skąd miał stwierdzić że ciąża była słaba nie dał mi zadnego skierowania na badania nic. A wogole jego podejście było olewajace mnie i po tym wszystkim mam iść do niego i udawać że się nic nie stało
G
gość _199
Gość
Nie, zazwyczaj na cały 1 trymestr. Zbyt szybkie odstawienie może mieć negatywne skutki, co nie znaczy że tak było w twoim przypadku.jezeli nie ufasz lekarzowi to polecam zmienićTak jest przepisywana ale chyba nie tylko na 7 dni i odstawić. No chyba że się mylę
reklama
asia.joanna
Fanka BB :)
Rozumiem twoje nerwy, ale luteina nie daje Ci żadnej gwarancji podtrzymania ciąży. Ja brałam luteinę i duphaston w pierwszej ciąży od 6 do 10tc i w trakcie przyjmowania leków i tak poroniłam. Leki mogą pomóc w donoszeniu, ale same w sobie nic nie zrobią jeśli ciąża nie jest na tyle silna żeby przetrwać . Brzmi to brutalnie, ale jeśli ciąża ma się utrzymać to się utrzyma.Bo jak mu powiedziałam że zrobiłam testy dwa dni pod rząd i wyszły pozytywnie on mnie zbadał i mówi że może być to wczesna ciąża. Ale dał mi Luteinę na 7 dni żeby wywołał okres bo stwierdził że mi się zatrzymał. A niby skąd miał stwierdzić że ciąża była słaba nie dał mi zadnego skierowania na badania nic. A wogole jego podejście było olewajace mnie i po tym wszystkim mam iść do niego i udawać że się nic nie stało