reklama
Emcia
Marcowa Mama '06
No prosze! Ale widze ze Mateuszek robi nieco wieksze postepy! Ella na razie nie pelza ledwo nauczyla sie przekrecac z pleckow na brzuszek!
ivcia
Zaciekawiona BB
Olinek też pełza po podłodze,na łóżku już broń Boże go zostawić samego(dziś w nocy wzięłam go do łóżka na cycocha w środek jak zwykle no i mocniej usnęłam i zleciał biedaczek mimo że miał nas jako barierki ale nic mu się na szczęście nie stało prócz tego że się wystraszył);obraca się wokół własnej osi jak naleśnik-raz na brzuszku raz na pleckach i fruuu już jest w przedpokoju:-).Ubieranie po kąpieli albo przewijanie to nie lada sztuka,nieźle się muszę napocić zanim skończymy.Pozycja wyjściowa do raczkowania też już jest opanowana: na kolankach,rączki wyprostowane i...kiwanko w przód i w tył ale myślę że tylko patrzeć jak mnie zaskoczy.Siedzi już ładnie i nie przewraca się ,ładnie podpiera się rączkami jak się przechyla na którąś stronę no i prawie siada sam-jeszcze tylko troszkę mu brakuje.Wreszcie mogę beż obaw wyjść na spacerek-ludzie już nie oglądają się za matką której dziecko tak się drze w wóżku że pół osiedla słyszy i zastanawiali się co ona robi temu biedactwu.Odkąd może siedzieć w wózeczku jest spokój i cisza;-).A gaduła taki jak jego siostra;najlepiej się dogadują.Uwielbiam słuchać ich "rozmów"
ch_aga
Mama Misia, Żona Miśka
Asia a jaką macie spacerówkę ?? Bo my już też pomykamy w spaceróweczce i teraz spacerki to przyjemność. Muszek ma na wpół siedzącą pozycję i wszystko przed sobą widzi. Nawet jak muszę go wziąć na ręce to nie ma problemu bo spacerówka lekka do pchania a głęboki wózek waży 16kg (spacerówka niecałe 6kg )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Emcia
Marcowa Mama '06
Jak wam dobrze, ze mozecie isc na spacer! u nas od paru dni leje i taki wiatr ze nawet pies nie chce wyjsc na siusiu! Ella juz dostaje swira w domu!Ja zreszta tez!
Brian jak jest w lezaczku podciaga sie do siedzenia i usiadzie w pewnej chwili:-) tak samo jest w wozku lecz jak lezy w lozeczku to probuje ale jeszcze nie siadzie chyba przyjdzie na niego czas no i pelzac za bardzo mu sie nie chce
Mama Boo
Mama Zinella i Whitmona
:-)A my sięmusimy pochwalić :-) :-)
Oskarek wczoraj z siedzienia ustawił się do pozycji raczkowania i zrobił kilucentrymetrowe kroczki !!!!!
Już niedługo Oskar będzie śmigał :-)
Oskarek wczoraj z siedzienia ustawił się do pozycji raczkowania i zrobił kilucentrymetrowe kroczki !!!!!
Już niedługo Oskar będzie śmigał :-)
reklama
Krzymek jak płacze to już nie krzyczy bez ładu i składu - wydobywa z siebie "maaamaaaa,maaa maaa..." ; w ogóle stał się bardziej rozmowny, fascynują go psy - na ich widok robi wieeelkie oczy, wyciąga szyję aby lepiej widzieć a potem zaczyna się głośno śmiać ; pełza ale do tyłu póki co; i siedzi już dość pewnie
Podziel się: