reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

bartus tez okropnie kopie, i to bardzo mocno momentami juz mnie tak brzuch boli ze jest mi nie dobrze, a czasem trafi w pachwine to juz w ogole prawie padam, jeszcze teraz jak tak sobie mysle czy w ciazy nie jestem to przeciez to kopanie to moze dziecku krzywde zrobic ::) ale nie ma sie jak ustrzec- przewijak na wysokosci mojego brzucha i juz bardziej z boku stanac nie dam rady przy ubieraniu bo rece za krotkie ::)
a jak lezy na lozku ze mna to kombinuje ciagle by sie na brzuch przewracac, co ja chce mu poczytac to on esy-floresy robi i ucieka mi na boki :D

reklama
nasze Male spi na boku raz jedym raz drugim :) swietnie to wyglada.nie lubi spac na wznak. poza tym zaczela sie juz jakis czas temu podnosic do siadania, a od wczoraj unosi sie sama jakby chciala wstac z fotelika czy z pozycji do karmienia. musze zaczac ja przypinac nawet w domku.
ochraniacz lozeczka jest dla niej za krotki to wystawia nogi poza lozeczko a czasem kladzie je na barierce, no albo jedna noga lezy w lozeczku a druga jest na barierce - w ten sposob robi szpagat hihi :laugh:

a mój Maks się obrucił na brzuszek dziś rano!!!! nie widziałam bo akurat picie mu robiłam, leżal na moim łózku i bawił się na boku, odwracam sie na chwilke a tu na brzuszku leży :)
narazie to tylko raz ale mamusia uchachana jak niewiem co ;D

Ogromne brawa dla Maksia!!!!!!!!!!!!!!!!
A radości mamusi to wcale się nie dziwię. Myśmy się cieszyli jak dzieci ;)

muszę , poprostu muszę się pochwalić
kupiłam w niedzielę kubek niekapek ten od 3 miesiąca, w poniedziałek zrobiłam pierwszą próbę, a dzisiaj Maciulo pił herbatkę już bez żadnych problemów ;D ;D ;D, jestem taaaaaaka zadowolona, bo podobno to nie jest prosta sprawa nauczyć dziecko pić z niekapka

poza tym Maciek też ciągnie się do siadania, jak podaję mu ręce , to się sam podciąga i najchętniej w pozycji siedzącej by został

i nauczył się turlać ::), tatuś zostawił dzisiaj dziecko na chwilkę na macie, a zastał na dywanie pod oknem ;D

stopą narazie się tylko p[rzygląda, na organoleptykę czas przyjdzie chyba nieco później

fionka, ten niekapek to z białą końcówką? trzymałam dziś taki w ręku, ale nie kupiłam... Moje zagrożone piersi krzyczały : nie kupuj, nie kupuj :(

KingaP pisze:
fionka, ten niekapek to z białą końcówką? trzymałam dziś taki w ręku, ale nie kupiłam... Moje zagrożone piersi krzyczały : nie kupuj, nie kupuj :(

Kinguś musisz powoli zacząć "działać", co zrobisz z Karolinką jak wrócisz do pracy? co biedna będzie jadła? czas do 4 wrzesnia ekspresowo minie :(

reklama
tak ten z białą, pirsi mniej zagrożone są niekapkiem niż butlą ze smokiem, bo niekapka się nie ssie więc nie ma konkurencji ;D

Do góry