reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postępy naszych pociech

W koncu dalam rade otworzyc filmiki na blogu Szymka i Emi tak zeby slyszec dzwiek!Jestem pod ogromynm wrazeniem- jak slicznie Emi spiewa i zna sto lat! A Szymek tak pieknie wymawia koparka ze chyba mu Jaska na korki podesle. A Ivka nie zastanawialas sie nigdy na kariera radiowca lub praca w dubbingu -masz piekny glos, taki cieply-bardzo przyjemnie sie go slucha:-D

reklama
Jaś dużo gada, ale w większości wg. własnego słownika, np. din to drzwi, damdam to wujek,tota ciocia itp.
Rozwija swoje zamiłowanie do porządku: wyrzuca śmieci do kosza, jak coś wyleje to leci po szmatkę i wyciera, układa autka w rządku przed spaniem, itp.
Też lubi dalej Teletubisie, szczególne Nono.
Rozpoznaje literki A, O i U.
Ćwiczy "kotka" i "pieska" (gimnastykuje)
I tańczy "Zasiali Górale"
A ostatnio zainteresował się rysowaniem.

W koncu dalam rade otworzyc filmiki na blogu Szymka i Emi tak zeby slyszec dzwiek!Jestem pod ogromynm wrazeniem- jak slicznie Emi spiewa i zna sto lat! A Szymek tak pieknie wymawia koparka ze chyba mu Jaska na korki podesle. A Ivka nie zastanawialas sie nigdy na kariera radiowca lub praca w dubbingu -masz piekny glos, taki cieply-bardzo przyjemnie sie go slucha:-D

Bardzo dziękuję za miłe słowa pod naszym adresem. Nigdy nie myślałam o swoim głosie w ten sposób :confused:

Zosia potrafi od jakiegoś czasu rysować kółka i robi to namiętnie:-)

a i mówi o sobie(o dziwo:szok:) w pierwszej osobie, np. jak się pytam: Kto zrobił siusiu?,albo kto zbudował wieżę?, odpowiada: ja.
z kolei , jak pytam, kto zrobi śniadanko?, odpowiada: Ty.
(Pamiętam, że Kazik w tym wieku mówił o sobie po imieniu, a o mnie mama, no i tylko w trzeciej osobie.)
No i jeszcze świetnie wie , kiedy użyć słowo przepraszam i to chyba najczęściej używane przez nią słowo(jak chce kogoś ominąć, jak mnie rozzłości, jak coś popsuje, a nawet jak jej się odbije , albo puści bączka:-D:-D)

Mam pytanie do Dziewczyn, które prosiły o książki Domana i Rojkowskiej - kilka stron wcześniej podałam linki, gdzie można ściągnąć obie pozycje - udało Wam się to zrobić?

Dajcie znać jeśli jest z tym kłopot...

Ivka mi sie udalo ale jeszcze nawet do nich nie zajrzalam z braku wplnej chwili

co do slowek Lena ostatnio opanowala prosze przepraszam (i w sensie chce przejsc tez) odejdz pusc i spadaj..... (najpiekniej wyszlo jak zdzwonil domofon odezwal sie M a Lena wypalila - spadaj :-p:-))

tak jak Zosia mowi w pierwszej osobie i o rysowanie kolek jest bitwa - ostatnio dla rysowanie porzucila klocki

wie rowniez ktore reka jest prawa a ktora lewa tak jak i noga lewa i prawa oraz uszy
jak jedziemy samochodem wie w ktora strone skrecamy (lub zarza bedziemy skrecac jak wie dokad jedziemy;-))

U nas nowe słowo "dzień dobry" :) pięknie mówi sąsiadom i mi odpowiada rano, gdy się budzi :-). Codziennie rano witałam Agatkę po przebudzeniu słowani "dzień dobry córeńko" i zapamiętała :-)

codziennie pojawia się mnóstwo nowych słów, nie jestem w stanie ich tu wymieniać... :happy2:

super wasze dzieciaczki sie porozumiewaja :)
LOLCIA spokojnie jeszcze sie rozkreci
emi jak chce przejsc a ktos stoi na drodze mowi sora babcia sora mama...

reklama
Do góry