reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

W koncu dalam rade otworzyc filmiki na blogu Szymka i Emi tak zeby slyszec dzwiek!Jestem pod ogromynm wrazeniem- jak slicznie Emi spiewa i zna sto lat! A Szymek tak pieknie wymawia koparka ze chyba mu Jaska na korki podesle. A Ivka nie zastanawialas sie nigdy na kariera radiowca lub praca w dubbingu -masz piekny glos, taki cieply-bardzo przyjemnie sie go slucha:-D

reklama
Jaś dużo gada, ale w większości wg. własnego słownika, np. din to drzwi, damdam to wujek,tota ciocia itp.
Rozwija swoje zamiłowanie do porządku: wyrzuca śmieci do kosza, jak coś wyleje to leci po szmatkę i wyciera, układa autka w rządku przed spaniem, itp.
Też lubi dalej Teletubisie, szczególne Nono.
Rozpoznaje literki A, O i U.
Ćwiczy "kotka" i "pieska" (gimnastykuje)
I tańczy "Zasiali Górale"
A ostatnio zainteresował się rysowaniem.

W koncu dalam rade otworzyc filmiki na blogu Szymka i Emi tak zeby slyszec dzwiek!Jestem pod ogromynm wrazeniem- jak slicznie Emi spiewa i zna sto lat! A Szymek tak pieknie wymawia koparka ze chyba mu Jaska na korki podesle. A Ivka nie zastanawialas sie nigdy na kariera radiowca lub praca w dubbingu -masz piekny glos, taki cieply-bardzo przyjemnie sie go slucha:-D

Bardzo dziękuję za miłe słowa pod naszym adresem. Nigdy nie myślałam o swoim głosie w ten sposób :confused:

Zosia potrafi od jakiegoś czasu rysować kółka i robi to namiętnie:-)

a i mówi o sobie(o dziwo:szok:) w pierwszej osobie, np. jak się pytam: Kto zrobił siusiu?,albo kto zbudował wieżę?, odpowiada: ja.
z kolei , jak pytam, kto zrobi śniadanko?, odpowiada: Ty.
(Pamiętam, że Kazik w tym wieku mówił o sobie po imieniu, a o mnie mama, no i tylko w trzeciej osobie.)
No i jeszcze świetnie wie , kiedy użyć słowo przepraszam i to chyba najczęściej używane przez nią słowo(jak chce kogoś ominąć, jak mnie rozzłości, jak coś popsuje, a nawet jak jej się odbije , albo puści bączka:-D:-D)

Mam pytanie do Dziewczyn, które prosiły o książki Domana i Rojkowskiej - kilka stron wcześniej podałam linki, gdzie można ściągnąć obie pozycje - udało Wam się to zrobić?

Dajcie znać jeśli jest z tym kłopot...

Ivka mi sie udalo ale jeszcze nawet do nich nie zajrzalam z braku wplnej chwili

co do slowek Lena ostatnio opanowala prosze przepraszam (i w sensie chce przejsc tez) odejdz pusc i spadaj..... (najpiekniej wyszlo jak zdzwonil domofon odezwal sie M a Lena wypalila - spadaj :-p:-))

tak jak Zosia mowi w pierwszej osobie i o rysowanie kolek jest bitwa - ostatnio dla rysowanie porzucila klocki

wie rowniez ktore reka jest prawa a ktora lewa tak jak i noga lewa i prawa oraz uszy
jak jedziemy samochodem wie w ktora strone skrecamy (lub zarza bedziemy skrecac jak wie dokad jedziemy;-))

U nas nowe słowo "dzień dobry" :) pięknie mówi sąsiadom i mi odpowiada rano, gdy się budzi :-). Codziennie rano witałam Agatkę po przebudzeniu słowani "dzień dobry córeńko" i zapamiętała :-)

codziennie pojawia się mnóstwo nowych słów, nie jestem w stanie ich tu wymieniać... :happy2:

super wasze dzieciaczki sie porozumiewaja :)
LOLCIA spokojnie jeszcze sie rozkreci
emi jak chce przejsc a ktos stoi na drodze mowi sora babcia sora mama...

reklama
Do góry