reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postępy naszych pociech

ale cudownie Izka!!! :)
Moja Agatka też zaczyna mówić całymi zdaniami "tato śpi", "mama daj am am, elbo chleb"
zna coraz więcej słów, coraz więcej rzeczy sama nazywa, zapamiętuje chyba gdy jej tłumaczę co jest co

Dzisiaj kupowaliśmy Agatce kozaczki, bardzo się rozgadała w sklepie "pani daj but", mama włóż, "ładne buty" - po włożeniu butów sama poleciała do lustra, oglądała się z każdej strony, dotykała buty :-) Ludzie też mieli ubaw!
Oczywiście wyszła juz w nowych butach ze sklepu... :cool2:

reklama
ale cudownie Izka!!! :)
Moja Agatka też zaczyna mówić całymi zdaniami "tato śpi", "mama daj am am, elbo chleb"
zna coraz więcej słów, coraz więcej rzeczy sama nazywa, zapamiętuje chyba gdy jej tłumaczę co jest co

Dzisiaj kupowaliśmy Agatce kozaczki, bardzo się rozgadała w sklepie "pani daj but", mama włóż, "ładne buty" - po włożeniu butów sama poleciała do lustra, oglądała się z każdej strony, dotykała buty :-) Ludzie też mieli ubaw!
Oczywiście wyszła juz w nowych butach ze sklepu... :cool2:

hehehehe .super ....tez bym chciała taką lalę modnisie;-):tak::-):-D

Ale super wasze dzieciaczki już opowiadają. Nie mogę się tego doczekać. Jasiek na razie po swojemu bardziej gada.

Ahh w ogole moje dziecko mnie dzisiaj zszokowalo bo zawsze upieral sie ze krowka robi Baa Baaa a dzisiaj wzial do reki gumowa krowke i jakby nic zaczal wolac MUUUUU !!!!

Ja też cały czas czekam na rozgadanie Filipka, mówi prawie wyłącznie po swojemu, wszystko jest "gigi" :D Chociaż przez weekend postanowiłam dać kres tolerancji dla "gigi" ;) i uczę go pełnych wyrazów, nauczył się "oko" i "krowa" (prawie dobrze) :) A ze złobka przyniósł "kakało" :D

reklama
Maja od sobotniej wizyty w sklepie zoologicznym cały czas wspomina co w sklepie widziała i co zwierzątka robiły. jak tylko rano zobaczyła nianię zaczęła opowiadać mocno gestykulując przy okazji:
puga ksycała, królicki kic kic, ryby plum plum, kotek jadł.
jak puga (papuga) krzyczała też naśladuje

Do góry