reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
u nas też nic i szczerze mówiąć zaczynam się tym bardzo martwić, zastanawiam sie nawet czy nie wybrać się z jagunia do logopedy, bo ona nie używa nawet podstawowych słów takich jak mama czy tata:-(

u nas też nic i szczerze mówiąć zaczynam się tym bardzo martwić, zastanawiam sie nawet czy nie wybrać się z jagunia do logopedy, bo ona nie używa nawet podstawowych słów takich jak mama czy tata:-(

maga moj patryk tez tylko mama ...tata i "da" czyli david....no i jak go najdzie to stanie i pyskuje jak najety ...czasami mu tchu brak ......ale w swoim jezyku -ble ble bla bu bua...itd :-D:-D...no i przez telefon twardo dyskutuje;-)ale tez po swojemu

U nas też w zasadzie cisza. Tzn mama, tata, baba, dada, dyn- dom i dzidzi oraz pam. Za to wszystko pokazuje na migi. Rysuje wszystko i wszedzie a rysować to - pama. Na dzień dobry i dowidzenia skiwa głową. Ale cały czas mówi po swojemu :-) Czekamy cierpliwie.

tereskaa polecam zabawę w czytanie, ale żeby się udało trzeba mieć przede wszystkim dobre nastawienie i koniecznie trzeba mieć założenie, że to ZABAWA w czytanie, a nie NAUKA czytania.

Jeśli będziesz chciała zacząć, jestem do dyspozycji z ewentualnymi poradami.

A Jasio sie rozgadal i to w 3 jezykach- nagle z dnia na dzien zaczal powtarzac i zapamietywac slowa- o sobie mowi An Oli Ziasio ( Jan Oliver czyli Jasio) , w nocy zamiast spac to mi caly czas powtarzal spij spij mama, gdzeikolwiek idziemy to nazywa czesci samochodow- kolko, bamba ( lampa), rzi ( drzwi) itd. Lapie tez slowka angielskie i wegierskie, wiec jestem pozytywnie zaskoczona -jednak nadal kroluje wlasny jezyk- tutu-picie, tatu-telefon itd. -i daleko mu jeszcze do dziewczynek czy Szymka i Karolka

ivka ja zamierza zacząć na dniach(póki co walczę z grypą żołądkową.....albo jestem w ciąży:szok:) nak na razie czytamm te dwie książki do których linka podałaś:tak:

reklama
dzis moj syn mnie rozlozyl na lopatki, jedziemy samochodem a on
"Kajoj ma kotka"
na to ja pytam Karolku a gdzie ten kotek (dla wyjasnienia zadnego kotka nie posiadamy)
"Kajoj ma kotka w brzuszku, glaszcze kotka"
do tego co chwile mowi ze wszystko dookola sie do niego usmiecha, i wszystko jest pieken np.
"ajaka piekna latarnia, usmiecha, do Kajojk"
ostatnio bylam z nim w piekarni i stoimy w kolejce a moj syn wypalil
"jaka piekna piekajnia, podoba Kajojkowi, Kajoj poglaszcze" (i poglaskal sciane)
a jeszcz dzis bylismy u cioci i Karol wyciagnal mojego tate aby poszedl z nim do piwnicy (Karol strasznie lubi chodzis co piwnicy, garazy itp) tam jest tyle ciekawych rzeczy, po kilku minutach mj tato mowi do Karola ze moze by juz poszli na gore bo w piwnicy jest zimno, a Karol na to " Ka nie konczyl pjacowac nie idzie na goje"
(swoje imie bardzo czesto skraca do Ka, bo poco mowic Kajoj :-))
albo ostatnio poszlismy odwiedzic mojego kuzyna, po remoncie jego mieszkania, Karol wszedo do mieszkana i z zachwytem "ale ladne mieszkanie, podoba Kajojkowi, pieknie" no poprostu wszyscy byli w szoku :-D:-D

troche tak chaotycznie ale trudno mi opisac co on mowi, to takie scenki sytuacyjne z ostatnich dni:-)
Ogolnie ostatnio maly jest tak pozytywny ze szok:-D

Do góry