reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

mój jeszcze nie próbuje sie "kulać" ale dzis już samodzielnie trzymal sobie grzechotkę! Ogladał ja zdumiony i przejety ze wszystkich stron :)

reklama
Dzis zauwazylam ze Majeczka zaczela reagowac na swoje imie :) :laugh: ;D .Zauwazylam tez inna rzecz.Kiedys jak cos Majke intrygowalo to wpatrywala sie tak jakby w jednym punkcie tego przedmiotu tak dlugo az do znudzenia,po czym odwracala wzrok.A teraz tak jakby oglada dana rzecz,obejmuje ja wzrokiem.

U nas chyba lezenie na plasko dziecku sie znudzilo i probuje sie podnosic do siadu komicznie to wyglada, jakby probowala brzuszki robic. Niestety jeszcze wysoko sie nie podnosi idlugo w gorze sie nie utrzymuje i zaczyna wolac o pomo zeby polozyc ja tak aby mogla cos wiecej obserwowac. Rano spiewa prawie w rytm melodyjki z karuzeli a na macie nowa zabawke dzwoniaca targa za nogi. Dziecko ma radoche, ale dlaczego o 6 rano jest najlepszy czas na dzwonienie ??

A ja dziś zauważyłam, że Jaś podczas spaceru fascynuje się obserwowaniem drzew i krzewów! Byłam zdumiona, z jaką intensywnością wpatrywał się w listki i puszczał przy tym bańki ze śliny :laugh: Odwracał nawet całą główkę do tyłu, żeby lepiej widzieć ;D

ja do wozka od wczoraj wkladam poduszeczke emi jest troszke wyzej i wiecej widzi
nasz piękny swiaty bardzo ja fascynuje

Moj Jasiul w wozku niestety glownie spi. Ale tez juz piszczy,gada i krzyczy- najlepsze jest jego buu ( takie glosne i krotkie) i hej! Dzisiaj w koncu po raz 1 zlapal zabawke-poza tym jak poloze go pod stoajk z zabawkami to nie mam dziecka nawet na godzine-zabawki nigdy mu sie nie nudza

pytia pisze:
A ja dziś zauważyłam, że Jaś podczas spaceru fascynuje się obserwowaniem drzew i krzewów! Byłam zdumiona, z jaką intensywnością wpatrywał się w listki i puszczał przy tym bańki ze śliny :laugh: Odwracał nawet całą główkę do tyłu, żeby lepiej widzieć ;D
Pytia - u nas podobnie - jak widzi drzewa to nie płacze i po jakimś czasie usypia

poza tym już nie trzymamy mu główki w wanience - sam trzyma ją sztywno i radośnie się pluska - cała podłoga mokra ;D

łapie kocyk, pieluszkę, pieska Z. i "pożera"

a teraz chyba usnął w łóżeczku - BEZ NOSZENIA!! - przez chwilę tylko stałam i głaskałam go po głowie

Patrycja odkryła, że można chwycić mamę za włosy i trzymać je w piąstce, a potem ciągnąć do woli i nie puszczać ;D

reklama
Nasza Marysia od kilku dni zaczela sobie chwytac zabawki tylko jakos z prawej strony tylko jej pasuje , nawet sie tak przekreca ze dwoma lapkami chwyta ale zawsze z prawej strony no i od razu do buzi. :)
Poza tym to z niej taka smieszka ze poza tym ze wydaje z siebie roznej tonacji "guganie" to ostatnio daje sie tak rozmieszac ze zaczyna sie chichotac jak dziecko ktore sie np. laskota tylko ze zawsze wtedy dostaje czkawke wiec juz jej dalsza czesc nie wychodzi bo ja czkawka dlawi :) i na szczescie kiedy czegos chce to nie ryczy od razu tylko dluuuugo wymusza takim glosnym marudzeniem-wolaniem wiem wtedy ile jeszcze czasu mi zostalo do ostatecznej "syreny".
Nie wiem jak Wasze maluszki pewnie te co ciagna smoczki to nie ale mala strasznie pozera swoje piesci i paluchy a drapie sie przy tym...... ::)
Nie mam jeszcze dostepu do watku ze zdjeciami wiec zalacze najlepszy usmiech malej, az cala chodzi jak sie smieje.

Do góry