reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
U nas reakcja na bidon była okrutna. Przyzwyczajałam Karolę do niego jeden dzień. Picie miała nalane do niekapka i do bidonu. I wyraźnie lepiej jej pić z bidoniku :tak: Ku mojej radości.

Słyszałam w "Mamo już jestem", że kubki niekapki mogą nieprawidłowo wpływać na aparat mowy.

Karolka, a bidonik z canpolu też jest niekapkiem?

Ja nieraz się wściekam na bidon, bo (jak już pisała tu Sylwia), nie mam pomysłu na mycie słomki. My mamy bidonik Nuby i żeby dobrze wypłukac słomkę, muszę wciągać wodę z płynem swoją własną buziunią :-D Może Wy macie jakis pomysł na mycie słomki?

Ja myje slomki patyczkami do uszu.....jak dla mnie jedyny skuteczny sposób.
Mój kurczak odrazu złapal bidon i wiedziałj ak ma pić, nie mielismy problemu na szczeście.
Bidony jak przechyli sie to nie leci z nich ...na szczeście, bo nie mialam sily myć już podlogi co cwile po butelce:-)

o matko - butelki niezdrowe, niekapki niezdrowe, słomki niedomyte - to z czego te dzieci mają pić:szok::-D

no przecież jeżeli mój synek pije średnio z niekapka 3 minuty dziennie to z aparatem mowy chyba mu się nic nie stanie:-D, poza tym, że w trakcie picia trudno jest artykułować dźwięki;-)

mi z kolei słomki wydają się troszkę mało bezpieczne, bo Maks jak pije to często chodzi, a jak chodzi to zazwyczaj biegnie no i boję się, że się potknie, przewróci i gdzieś tę słomkę wbije:eek:

Koga te slomeczki są bardzo miękkie ;-)

Kuba juz tez ladnie pije z bidonika ale czasami tak jak osinkowej Agatce zdarza się go przechylac.

Maja za nic nie chce pić ostatnio z niekapka lub przez słomke, chwilę sie pobawi, ale jak chce mocno pić leci do kuchni po smoczek do butelki. Szybciej się przekonuje do picia dorosłego prosto z kubka, ale to w naszej asyście.
Niekapkiem i bidonem ze słomką rzuca i pokazuje jak z niekapka zrobić kapek.

Kasianka Maja uwielbia liczbę 3 ( akurat jej ulubiona bajka jest o niej) często na spacerze pokazuje trzy palce i obwieszcza dumnie tszy. szczególnie śmiesznie że 3 mówi po usłyszeniu pytania ile?. Często tym panie w sklepie szokuje.

Z innych postępów Maja - ja mam oko podbite oko. Maja z okrzykiem atak skoczyła na mnie z fotela. oberwałam kolanem. Skutki zabaw ojca z córką.

co do mycia slomki z bidonu to jezeli masz Kinga zmywarke (a kiedys pisalas ze kupilas) wiec to jest idealny sposob na czysta slomke.
u nas tez Zuzia pije z bidonu i tylko z niego bo z niekapka jakos jej nie wychodzilo picie

no przecież jeżeli mój synek pije średnio z niekapka 3 minuty dziennie to z aparatem mowy chyba mu się nic nie stanie:-D, poza tym, że w trakcie picia trudno jest artykułować dźwięki;-)

:-D:-):-D:-):-D:-)
howgh.....:-)

Zuzia- nie omieszkam spróbować.... z tym, że nie mam bidonu tylko same słomki...;-):-p:rofl2:;-)

reklama
Do góry