reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

ch_aga - świetne :-):-):-)

Jaś ostatnio wreszcie zrobil jakieś postępy w mówieniu. Mamy już mama, tata, dada, baba, dzidzi, papa, itp.

reklama
Zbynio przekręca się z plecków na brzuszek już od końca 2 miesiąca, teraz kończy 3 i zaczyna się pomalutku przesuwać, już potrafi dobrze wszystko złapać i włożyć do buźki, poza tym sie rechocze, uśmiechem na uśmiech odpowiada, no i chyba zacznie gaworzyć, na razie robi dziwne miny i ciężko opisać ten dzwiek, ale jakby chcial guuu powiedzieć. A i jeszcze łapiąc się za szczebelki w łóżku wykręca piruecik:-)

Przy Mateuszku Travolta wysiada! No super po prostu bez dwoch zdan-a to krecenie sie w kolko! Ja bym tak nie potrafila!

jagoda ostatnimi czasy tzn odkąd mam w domu szczeniaka lubuje się w kąpieli w psich sikach albo co gorsza kupce:angry:tak więc jeśli wynajdzie te skarby przede mną mam umorusane, cudnie pachnące dziecko;-)

u nas gadania ciąg dalszy. z trudniejszych (według mnie) słówek pojawiło się: proszę, żabka, patrz i ...szok:-D to ostatnie przejęła od cioci i bardzo się tym słówkiem cieszy.
poza tym, ciężko to uznać za postęp--jest nieznośna:wściekła/y::wściekła/y:chwilami słodka, a chwilami diabełek wcielony...założenie jej pampera, butów, skarpetek to sport ekstremalny. nie wspominając o tym że nigdy!!! nie daje się wziąć za rękę na spacerze...

ch_aga - taniec super bardzo mi się podobało i jak do rytmu mu to szło z obrotem, przytupem - super

Kuba do słownika dodał nowe słowa - aga i jajo
kręci się namiętnie
i o dziwo troszke sie uspokoił - ciekawe na jak długo ?????

Piotr dziś po cichutko dostał łapkami kubek z przegotowaną chłodną wodą dla niego iwylał całe pół lita na podłogę z wysokości swojej lepetynki. no i w oczach ten diabelski błysk.

reklama
Łukaszek przechodzi megaząbkowanie. Nawet nie mogę zobaczyć, co tam się dzieje, bo grozi to ugryzieniem :szok: Przez to trudniej mu się śpi. Najchętniej zasypia, jak mnie widzi w zasięgu wzroku - nadrabiam chwilowo zaległości krzyżówkowe.
Powtarza często: JAK NIE z wycelowanym paluszkiem, kiedy czegoś mu się zabrania, albo mu się tłumaczy.
Doskonale pamięta, gdzie schowałam biszkopciki i pokazuje paluszkiem, kiedy sobie o nich przypomni.

Do góry