tereskaa
Mamusie Marcowe '06
Ja przyłączam się do grona osób będących pod wrażeniem umiejętności dziewczynek!!!
i baaaardzo zazdroszczę
tak już bym chciała z Maksem pogadać ....
a Maks tylko tata, dada, baaaaam, baba oraz "to" - pokazując na różne przedmioty i obrazki w książeczkach i oczekując odpowiedzi co to jest
ale po swojemu mówi bezustannie
zastanawiam się czy my mu troszkę w głowie nie namieszaliśmy, bo Maks ogląda bajki tylko i wyłącznie po angielsku i ja wtedy też mówię do niego po angielsku, czasami tłumacząc na polski, albo śpiewam mu piosenki z nich po angielsku - te bajki oglądamy razem raz -dwa razy dziennie po ok 20 min (zwłaszcza wieczorem przy kolacji) na kanale baby TV (polecam, jest rewelacyjny, bajki są króciutkie, proste, ładne i z ładnymi piosenkami) no i wczoraj zauważyłam, że jak były części ciała to próbował powtarzać za panią z telweizora tyle że nazywając je po angielsku
koga ja też o tym myślałam .....bo mój patryk telewizję ma po angielsku ...w parku dzieci po angielsku lub po polsku ...lub .....jeszcze w innym jezyku ....no i jak gdzies idziemy to ja po angielsku mówie ...a on to słyszy......więc może coś w tym jest