reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

:-D :-D :-D
Sylwia 532 moj Kubas to też ma charakterek niekiepski raczej ciężko go okiełznać bez krzyku jak sobie coś umyśli

U nas ostatnio Kuba wszystko zakłada sobie na głowe - gazete, miśki :confused:

Zgadzm się z Kleksem piszemy na tym wątku bo jesteśmy dumne z naszysz szkrabów a nie po to żeby się chwalić i ścigać

Marlenka teraz Twoje Szczęsście będzie intensywnie ćwiczył pady na pampersa :tak:

A z tym raczkowaniem to jest chyba właśnie tak jak kiedyś pisałaś ( tylko nie pamiętam dokładnie czy to był Twó post)

- dzieci jak raczkują to wyrabiają sobie mięśnie plecków i ładniej później siadają - i z tym się zgadzam bo Kuba jak pełzał na komandosa to z siedzeniem miał problemy - jak przeżucił się na raczkowanie to teraz pieknie siedzi.

- jak raczkują to znów później chodzą - bo mają opanowany wygodny sposób przemieszczania się
- a jak nie raczkują to wcześniej chodzą - bo trzeba jakoś dotrzeć do celu.
- tak było ze mną ja nie raczkowałam ale wcześnie zaczełam chodzić i przez to, że nie raczkowałam to późno też zaczełam pewnie siedzieć, ale chodziam ;-) - później moj rozwój uwstecznił się - zaczełam raczkować i siedzieć - tak troche dziwnie - ale własnie o to chodzi, że każde dziecko robi po swojemu

.......ale zamotałam :dry:

reklama
Zuzia moja teraz caly czas robi papapa jak ktos wychodzi z pokoju :))
zaczyna tez coraz wiecej slow rozumiec i jak powiem jej aby cos zrobila to zaraz idzie (czyt. raczkuje) i to robi :). az nie moge sie nadziwic jaka z iej madra osobka :). a tak niedawno zaczynalysmy sie chwalic pierwszym usmiechem czy zabkiem... oj ten czas leci....

Ja to jestem w totalnym szoku, że te nasze bąki są takie rozumne i tak szybko wszystko łapią :szok:

jak gadam sobie do Kuby to on robi takie miny i tak sę zachowuje jakby wszystko rozumiał - niedługo to będzie ze mną dyskutował :tak:

Kubik "czesze sie" jak da mu sie szczotke do wlosów.
Wreszcie zacząl robic papa. Czasem obiema rączkami.
Sam chodzi przy pchaczu.
I chyba wylazą trójki

Antek marudzi ...rosną dwójki dwie na dole i dwie na górze....mojemu synkowi zdajsie zęby będa zawsze parami wychodziły:tak: :tak: :tak: poza tym uskuteczniamy wstawanie i raczkowanie....u nas ten proces jest nieco póxniejszy bo Antek dość późno usiadł samodzielnie....ale mówi już tata i mama i baba (i serio to pieknie słychać i wyraźnie!!):-) :-) :-) :-) :-)

Ja w żadnym razie nie chcę Miłoszka porównywać do innych dzieci, bo doskonale zdaję sobie sprawę, że każde dziecko jest inne i tak jak piszecie, jeśli jedna rzecz zrobi prędzej, to inną później. Ale marzy mi się, żeby nauczył sie sam przemieszczać. Ale z niego straszny leń:-) . Za to ładnie mówi, np. gdy tylko zobaczy jedzenie, woła mniam mniam, a gdy mąż wychodzi z psem na dwór, mówi tata dada. Lubi też czytać bajeczki, tzn. oglądać obrazki. Sprawia nam wiele radości swoimi postępami.
Pozdrawiamy wszystkie maluszki.

reklama
Do góry