reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Mój młody uwielbia kopać nogami kiedy ma przywieszonego do wózka lub fotelika węża z grzechotkami. cieszy sie jak oszalały. zaczął sam sie ogbracać z brzucha na plecy i drze sie w niebogłosy jak mnie nie widzi nawet do wc iść nie moge :(

reklama
Piotrek dziś pół dnia spędził na macie. największym odkryciem było to ż jak dobrze kopnie, to mata zaczyna grać. na początku jednak przy tych odgłosach podskakiwał aż - biedaczek w ciężkim szoku chyba był. na koniec usnął na całe 20min.
a jak jest u babci na rękach to się domaga śpiewania - gada wtedy aa aa aa. no i babcia śpiewa, jak rozpuściła wnusia. z nami tego nawet nie próbuje.

Ola tez juz sie odwraca z brzuszka na plecki :) I zaczela sie interesowac karuzelka- gada do niej :) No i ze mna moze gadac caly dzien. :laugh: Przy czym czasem wystarcza jej, ze jej odpowiadam - ona lezy w lozeczku, ja szybko rozwieszam pranie i jej odpowiadam i jest ok :)

Moje dziecię usnęło wczoraj o 20, najadło się o 3 i obudziło się o 8. Pierwszy raz tak ładnie mi spała :) Fakt, że miała przerwę na "wcinanie" kciuka o 6, ale się ruszyłam jej z pomocą w odciąganiu paluszków ::) i usnęła...A teraz już 30 minut w domu śpi...Może ta pogoda tak na nią wpływa?
Ale nawet mi się ta sytuacja podoba... ;D dziwna, niespotykana ale super. ;D

czy wasze maluchy tez tak "biegaja" w lozeczku-mojego co obroce to za minute juz przekrecony tak sie wierci ze w kolko sobie jezdzi ::) raz mu noga utkla miedzy szczebelkami i krzyk-ochraniacz przydalby sie na cale lozko

w nocy spi sobie w poprzek ::) zawsze tak sie przekreca

Moj Jasiek tez zaczal pieknie spac- zasypia okolo 20 potem kolo 2 w nocy karmienie, potem kolo 5-6 i budzi sie jak maz wychodzi do pracy okolo 7, potem troche pobawi sie i pogada tak do 8 i spi do 11. I w koncu zaczal obdarzac usmiechami mame i tate a nie lodowke, a lapkami tez macha tak jakby mial zaraz odfrunac,kopie tak ze cale lozeczko sie rusza a w nocy musze ubierac go w spiworek bo inaczej caly sie rozkopuje. No i zaczal przewracac sie z pleckow na boczek, a raz nawet udalo mu sie na brzuszek, poza tym jakos sie tak przemieszcza w lozeczku za klade go na osi polnoc-poludnie a rano zastaje gona osi polnocny zachod-poludniowy wschod

Martynka natomiast bardzo dużo śpi. Więcej śpi niż czuwa.
W nocy właściwie karmię ją przez sen.
W dzień śpi po 3 godziny bez przerwy, potem godzinka -dwie aktywności.
Wieczorem jest dłużej aktywna- tak od 6.
Czy któraś też tak ma?
Bo nie wiem, czy mam aniołka, czy powinnam zacząć się martwić.
Tym bardziej, że Daria nie lubiła marnować czasu na sen. ;D

reklama
Mokkate, po prostu masz aniołka. Ciesz się i nie szukaj dziury w całym ;) Martynka po prostu jest mądra i wie, że za 20 lat nie pośpi sobie przez dzień, więc nadrabia za wczasu!

Do góry