reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

catherinka pisze:
Mokkate, Kinga - czy Wy coś szczególnego robicie, żeby dzieci uśpić w dzień? Czy same zasypiają? Chętnie bym do tego Filipa przekonała ;D

Nie robię nic szczególnego.
Widzę, że jest zmęczona, więc wkładam do łóżeczka. W wózku też zasypia sama (z niewielką pomocą wybojów ;D)
I wbrew wszelkim nakazom i zakazom- lubi spac na brzuchu.
Oprotestowała inny sposób spania ;D
A ja się poddałam i układam ją na brzuszku. Tak potrafi spać nawet cztery godziny.

reklama
u nas nie ma tez problemu z zasypianiem-cycus do lozeczka i oczka sie zamykaja i spimy,czasem sie powierci poprzekreca i zasnie

Pospał godzinę, ptem go przewinęłam, nakarmiłam, włożyłam do wózka, nakryłam główkę pieluszką i ... znowu zasnął... ::) ::) ::) Czyżbym mu weszła na ambicję, tak się tu skarżąc, że nie śpi w dzień? ;) ;) ;) ;D ;D ;D

u nas często jest spanko z pieluszką na głowie albo obok główki tak,żeby sie przytulić :)
Moja Olusia do tej pory -dzis skończyła dwa latka!- śpi tylko z pieluszką :)

Z tymi pieluszkami to faktycznie jest niezły sposób. Też czasem Jaśkowi zakrywam oczka, ale najczęściej tak długo macha głową, aż sie wyswobodzi ;D

No dziś to normalnie ktoś mi dziecko zaczarował ;D Filip spał w sumie od 10 do 15:30 z przerwą na jedno karmienie - szok ::) Potem został półtorej godzinki z tatusiem, bo mamusia skoczyła do sklepu i oczywiście jak wróciła to już na klatce słyszała płacz... Dostał cyca, pooglądał świat, pogadał z rodzicami, pomarudził trochę (w sumie mu się należało za cały dzień bycia aniołkiem ;)) i zasnął o 20 i dalej śpi :D
Ale na jutro już nie mam nadziei ;D dwa dni cudów pod rząd? To się nie zdarza ;D ;D ;D
Ale wiecie co, aż mi było go dziś brak... :)

Super, że napisałyście o tej pieluszce, bo ja na samym początku tak robiłam, później jakoś przestałam. Przyłożyłam Krystiankowi pieluszkę do buzi podczas karmienia (przed snem) i odłożyłam go tak do łóżeczka i śpi mi już 1,5h :)

Catherinka, no to miałaś aniołka dzisiaj w domu - super! Mój syneczek też jakoś był spokojny, bo spał mi w dzień około 3h i jeszcze na spacerze około 2h. :)

reklama
co do pieluszek moj ma polozona na lozeczku-taka imitacja poduszki ;)
wczoraj w nocy wstaje i patrze a moj szkrab odkryty lezy w poprzek a glowa zakryta pieuszka ::) niezle musial sie wiercic i machhac lapkami ;D

Do góry