reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
moja jagunia od dwóch dni chce leżeć na brzuszku !!! fakt,że tylko ok 10 max 15 minut, ale dla mnie jest to olbrzymi sukces..a jak ładnie podnosi główkę... :D

moj maly dosc lubil lezenie na brzuszku wysoko podnosil glowe jak pisze lubil
od dzis jest bunt-lezy glowy nie podnosi a podnosi dupke................

Kaśka, chodzi ci o ćwiczenia na unoszenie główki, tak? Opisałam je tutaj, zdaje się, że na poprzedniej stronie: https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,7628.135.html

U nas naprawdę pomogły. Jaś oczywiście dalej czasem się złości i wytrzymuje na brzuchu kilka minut, ale głowę unosi juz naprawde wysoko. W zasadzie wspiera się na przedramionach, podnosi do góry nóżki i robi "syrenkę" ;D

A moja Patrycja znalazła sobie dziś zabawę. Leżąc na moim i swoim brzuchu przekręcała się na bok i ... lądowała na łóżku (oczywiście pod kontrolą). Jak pierwszy raz spróbowała miałam niezły ubaw. ;D

Pytia: dzięki. będziemy ćwiczyć, bo z syrenki jak na razie najlepiej wychodzi unoszenie nóżek. ::)

Jaś dziś pierwszy raz sam złapać zabawkę wiszącą na macie :) Pewnie nie było to jeszcze w pełni kontrolowane, ale mama miała radochę!

moj ma taka mini silownie na ktorej wisza zabawki(taki palak) i sobie uderza w nie-pewnie nie swiadomie bo macha tymi lapkami tak jak leci ale jak puknie i mu stuka buja sie to oczka takie zdziwione i wybaluszone "co sie dzieje" ;D

jak ma dobry humorek glowa idzie wysoko
ale przewaznie glowka lezy a pupa sie podnosi
pocwiczymy to co jas

reklama
Dziś na rączkę Filipowi założyliśmy grzechotkę, ponieważ też macha rączkami jakby latał ;) przy okazji mu ona grzechotała - i też patrzył się w jej kierunku baaardzo zdziwiony :)

W ogóle z dnia na dzień zauważam, że mały coraz więcej chce po prostu być ze mną i "rozmawiać" :) Kładę go sobie na kolanach i potrafimy sobie tak uśmiechać się i uśmiechać, gaworzyć i gaworzyć :D I wydaje z siebie coraz bardziej "skomplikowane" dźwięki :D - to jest takie słodkie i cudowne, prawda?

Do góry