reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
Moj Kuba też ostatnio bardzo rozgadany się zrobił.

Gada jak najety, oczywiście jest przy tym odpowiednia intonacja głosu i miny. Wcina się też w nasze rozmowy jakby wiedzial o co chodzi - czasami jak coś wypali to mozna paść ze śmiechu.

Ne ne też jest jak mama wkłada do łóżeczka i trzyma się wtedy kurczowo mojej bluzki.

A jak chce żeby go wyjąć z np. kojca to upatrzy sobie jedną osobe i robi do niej noski, oczka, usmiecha sie i chce dać buziaka - jak ktoś podejdzie a tak jest w 99,9% bo to jest niesamowity czarodziej - to tedy łapie sie rączkami i nie ma opcji żeby go zostawić.

Wogóle to ostatnio wykukał sobie, że więcej może zdziałać takim właśnie czarowaniem niż krzykiem.

No i pokazuje paluszkiem jak coś chce.

U nas wczoraj pierwsze kroki przy zewnętrznej stronie łóżeczka - z wielkim stękaniem i kurczowo zaciśniętymi paluszkami na szczebelkach:happy:

Paulinka robi niesamowiatego "borsuka" i smieje sie od ucha do ucha przy tym. siada sama i pare razy sama wstala przy lozeczku:) nie raczkuje. jak mnie nie ma w poblizu to wpada w histerie. jedyna osoba ktora toleruje procz mnie jest babcia. jak cos broi to caly czas nas obserwuje czy i jak zareagujemy;-)

Kamil robi papapa, bije brawo pokazuje gdzie ma oko i misiu. Jak spadnie coś mówi ba i da jak coś chce. Ptaki to ppp. Nie chce siedzieć tylko stać na okrągło kocha dmuchać na szybę i malować po tym, pokazuje kto w domu rządzi bijąc na zawołanie o stół :)

Kamil robi papapa, bije brawo pokazuje gdzie ma oko i misiu. Jak spadnie coś mówi ba i da jak coś chce. Ptaki to ppp. Nie chce siedzieć tylko stać na okrągło kocha dmuchać na szybę i malować po tym, pokazuje kto w domu rządzi bijąc na zawołanie o stół :)
Agawa rzeczywiście mały terrorysta:-D

reklama
wiesz co moja corka tez tak robi od jakiegos czasu (jesli w nocy to podobno owsiki :/ )
ja zauwazylam ze robi to przewaznie jak sie zlosci, etap rzucania sie do tylu jak czegos nie dostaje mamy juz chyba za soba

zgrzyta tylkow dzien. i ma przy tym tak zbójecką minkę ze szok! :tak:
dzis trenowal padanie na pupę, na pocztaku si ebalam ze sobie cos zrobi, ale juz opanował to "klapanie" na tylek i juz jestem spokojniejsza.

Do góry