reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Ja musze miec oczy naokolo glowy,bo Zuzia podnosi sie przy wszystkim doslownie. :szok: :-p Dzis,gdy odkurzalam,po raz pierwszy udalo Jej sie wstac w lozeczku. :-D :tak: Nareszcie! :-D

No i dzis schowalam smoczka. :-D Zuzia w koncu,bez zadnego narzekania zasnela bez niego i jestem z Niej ogromnie dumna! :-D :tak: Oduczanie uwazam za ZAMKNIETE! :-D :tak: Fakt,przykro mi bylo,gdy na poczatku sie denerwowala,a ja Jej nie dawalam tego dydka,ktorego tak bardzo chciala. :-( Wyrodna matka. :-( :baffled: Ale ja chcialam Zuzie oduczyc dla Jej dobra... No i sie udalo. :-D Mam nadzieje,ze mi to wybaczy. ;-)

Poza tym wczoraj wieczorem moj Spioszek zasnal o 18:30 i wstala dzis dopiero o 6:00. :-D Pobuszowalysmy,a pozniej spalysmy jeszcze sobie razem w lozku od 7:30 - 9:30. :-D

reklama
Anielka staje przy wszystkim co sie da i zaczyna łazić na razie na boki no chyba , że stanie przy czymś co sie przesówa to wtedy idzie do przodu. Tak jak MARICZKA schyla sie po przedmioty ale to juz robi od jakiegoś czasu... Umie siadać z pozycji wszelakiej - równiez stojacej, poza tym raczkując przemieszcza się wszędzie w tępie ekspresowym a jej ulubiona zabawa to w berka - ona mi ucieka ja udaję, że ją gonię normalnie smieje sie przy tym do rozpuku :-D
Mówi am gdy jest głodna, woła na mnie mama ale tez mama to jest jej biadolenie, ssie palec jak chce jej się pić... pozatym robi byzi byzi, indianinka no i jej ulubioną zabawą jest rozwalanie płyt....:-D A no i jak co kolwiek je to od jakiegoś czasu musi mieć swoją łyżeczke, inaczej próbuje mi wyrwac tą, którą ją karmię i wtedy wszystko jest w np. zupce...

Ola rozszerzyła swój repertuar sylabowy o "rrrrrrrrrrrrrrrr", tak jej to fajnie wyraźnie wychodzi. mówi też brrrrrrrr, brum, drrrrrr. mama baaardzo rzadko, tata w ogóle.
wreszcie zaczęła przesypiać noce. już w ogóle nie budzi się na jedzonko:-).
w łóżeczku podnosi się już na kolanka, pewnie lada dzień uda jej się stanąć

Mój Kamilek już od dawna raczkuje już 2 miesiace a wstaje od miesiąca wszędzie gdzie popadnie w łózeczku, przy meblach, krześle, fotelu już nie mówiąc o schylaniu po zabawkę i wstaniu razem z nią. Woła mama, baba a jak przychodzę do domu z pracy to już szybko leci mi na czworakach na powitanie klęczy i wyciąga rączki do góry żeby go wziąść na ręce i woła przy tym mama :-):-D:laugh2: słodkie to po 8h rozłąki. Tak samo jak od mju rozwala stojak z płytami :laugh2:Umie robic papa i pokazuje gdzie lampa i pszczółka maja :-) Daje buzi i robi moja moja :-D Od tygodnia zaczyna sie puszczać jak np. stoi przy meblach puszcza sie i chciałby zrobic kroczek do przodu:-)Jak go mam na raczkach i chce dać na podłogę to nie da sie posadzic tylko idzie naprzód a ja go trzymam:tak:

Ola ma coraz bogatsze słownictwo.
Dziś przechodzi samą siebie, cały dzień gada: a nie, niania, dada, a daj, ajaj, no i oczywiści rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Takie to słodkie jest

A WOjtek próbuje w końcu gonić kota:-D:laugh2::-Dtylko nie bardzo wie jak to zrobić:-D:-D:laugh2:ale może jakoś da radę podnieść dupsko w górę:sorry2:stać sam jescze nie stoi,ale podoba mu się stanie na wlasnych stópkach.

reklama
No to Ala wreszcie od 2 dni sama już się podnosi w łóżeczku i stoi przy szczebelkach. Nawet nie wiedziałam, że tak będzie mnie cieszyć to jak się rozwija i robi postępy:tak:;-):-)

Do góry