Filip od soboty sam stoi przez kilka sekund. Najpierw podniesie się o cokolwiek i się puszcza. Właściwie to pierwszy raz sam stał już 15.06. ale tylko na trawie a w sobotę w domku. Fajnie to wygląda i myślę, że każdą z nas cieszą postępy naszych pociech.
reklama
dzikidzik
mamula MAJULI
ja jak widzę jak Maja robi cos po raz pierwszy to już mi łzy do oczu napływają!każdą z nas cieszą postępy naszych pociech
wczoraj Majela zrobiła kupencje na nocnik!
a mam pytanie, jak wasze bobasy piją z niekapków to same sobie je przechylają?
Gratulacje dla wszystkich postępowych dzieciątek!
Dzikidzik u nas to picie z niekapka pozostawia wiele do zyczenia Generalnie to Marika trzyma ten kubeczek i ssie albo obgryza ustnik ale wlasnie jeszcze nie bardzo kuma ze przechylic trzeba zeby lecialo...
Za to robi postepy w staniu i chodzeniu :-) Umie juz sama ustac bez trzymania baaaardzo króciutko (ok 2-3 sekund ;-) )
Za to robi postepy w staniu i chodzeniu :-) Umie juz sama ustac bez trzymania baaaardzo króciutko (ok 2-3 sekund ;-) )
dzikidzik
mamula MAJULI
Mija ja z Mają poprostu dużo gadam! a książki to przeważnie w niebezpieczeństwie podarciuchowym są!
Dzisiaj druga kupka na nocnik poszła jak strzała! /o Maję chodzi oczywiście/
adasia
Wrześniowe mamy'06
To dobrze , że nasze maluchy tak świetnie się rozwijają:-)
Igor...to już ...no jeszcze nie chodzi ale sam długo stoi bez trzymanki i bawi się zabawkami.Sporo mówi ale po swojemu a ze zrozumiałych słów to tata, mama ,baba , gdzie(wymawia dzie) oraz daj , da
Igor...to już ...no jeszcze nie chodzi ale sam długo stoi bez trzymanki i bawi się zabawkami.Sporo mówi ale po swojemu a ze zrozumiałych słów to tata, mama ,baba , gdzie(wymawia dzie) oraz daj , da
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Mija ja z Mają poprostu dużo gadam! a książki to przeważnie w niebezpieczeństwie podarciuchowym są!
gratulacje dla Majulki
Jak pomyślę, że Krzyś też kiedyś kupciał na nocnik ....
a teraz krzyczy na jego widok
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
ja jak widzę jak Maja robi cos po raz pierwszy to już mi łzy do oczu napływają!
wczoraj Majela zrobiła kupencje na nocnik!
a mam pytanie, jak wasze bobasy piją z niekapków to same sobie je przechylają?
DZIKIDZIK mi równiez pojawiają się łezki
gratulacje dla nocniczkowych umiejętności Majulki
co do niekapka to u nas różnie jest, ale Przemko pije z niego sam w pozycji półleżacej więc nie musimy przechylać. Generalnie to on ostatnio leń się zrobił i muszę mu trzymać butlę z mlekiem bo samemu mu się nie chcę;-)
u nas z Przemciem wszyscy dużo gadają, ostatnio u nas w jego słowniku pojawiło się gdzie wogóle dużo sobie "gęga", "dada" itd.Mija ja z Mają poprostu dużo gadam! a książki to przeważnie w niebezpieczeństwie podarciuchowym są!
co do postępów to mój Skarb ostatnio nauczył się robić papa:-)
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
aha, no i wczoraj nauczył się drzyć gazety, co mi nie bardzo sie podoba, drze je na małe kawałki i ja sie potem boję, że wylądują w buzi
czy Wasze dzieci żeby ułatwić sobie sięgnięcie po coś po co nie muszą raczkować bo jest w miarę blisko, też robią po to wyskoki?? bo Przemek czasem skacze wręcz jak żaba
czy Wasze dzieci żeby ułatwić sobie sięgnięcie po coś po co nie muszą raczkować bo jest w miarę blisko, też robią po to wyskoki?? bo Przemek czasem skacze wręcz jak żaba
reklama
Patrycja jakby się bała raczkować. Kładę przed nią jakąś zabawkę, ale nie blisko tylko dalej. Tak żeby z siedzącego "trybu" przeszła łapkami w przód. Niechce. Wyciąga do pewnego momentu rękę, drugą się zapiera żeby nie upaśc, ale czuje że jest za daleko i nie próbuje dalej.
Podziel się: