reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Wymskneło się jej wczoraj ama. Więc może niedługo usłyszę jak mnie woła. W chodaku łazi już po całym mieszkaniu.

reklama
Gratulujemy nowych postepkow! :tak:

U Nas postepem przedwczoraj bylo to,ze Zuzia samiutka podniosla sie przy pufie. :-D :tak:
No,a poza tym od wczoraj oduczam Ja smoczka. :-) I powiem,ze idzie super. :-D Juz 5 razy Zuzia zasnela bez smoczka (bo tylko do zasypiania go uzywalysmy :-) ). :-D Mysle,ze w srode bede mogla go wywalic. :-p :-D :tak:

Agutko witamy spowrotem.
Szybko.U mnie wcześniej było mniej smoczka , teraz jak idą jej górne ząbki ma dziąsło opuchnięte i chyba ulgę sprawia jej jak sobie smoczek podgryza.Staram się jednak jak najżadiej jej go dawać.

No u nas tego problemu nie będzie bo Aniela ssie palec...tylko jak ja ją tego oduczę to nie wiem... ale smoka od początku nie chciała i juz

U nas też nie będzie problemu ze smokiem ale będzie z palcem. Filip ssał smoka ale tylko do 3 miesiąca potem sam odrzucił a palca ssie tylko do zasnięcia.

hmmm u nas ze smokim nie bedzie problemu ani z palcem :-) Marika nie ssie ani jednego ani drugiego :-)
Za to zaczynam odstawiac ja powoli od piersi i uczymy sie zasypiania bez possania cycka... z tym chyba bedzie trudno:baffled:

u nas też nie będzie problemu ze smoczkiem bo Adaś nigdy go nie chciał. Z palcem też nie. Za to pochłania mnóstwo herbatki soczku bądź czegokolwiek do picia przed zaśnięciem :crazy::confused2:

No i w końcu doczekaliśmy się Adas zaczął raczkować w weekend:tak::-D:yes::laugh2:
Teraz czekam na "MAMA" wciąż jeszcze nie powiedział ani mama ani tata ani baba. Tylko po swojemu opowiada i krzyczy

Alicja dzisiaj pierwszy raz stanęła przytrzymując się kanapy:tak:, ale fajnie:tak::-D:-D:-p
A co do smoczków, to ja czuję, że niestety u nas będzie problem:dry::baffled:, mała używa smoka do każdego zasypiania, także drzemek dziennych, no i na spacer też się bez smoczka nie ruszam, bo nigdy nic nie wiadomo kiedy zacznie marudzić:dry:Ale chyba też muszę zacząć jej go ograniczać, przynajmniej w ciągu dnia:zawstydzona/y:

A WOjtek nic....jak zawsze
No jedyna radośc,że nie potrzebował do szczęscia ani smoczka,ani palca,więc nie trzeba go oduczać;-)

reklama
No,a ja sie ciesze,ze Zuzia dyda(-la) smoczka,a nie paluszka,bo smoczka zawsze mozna wyrzucic,a palca ma przy sobie. ;-) No i mysle,ze tego 1szego latwiej jest oduczyc. :tak:

A dzis Moj Skarb,stanal przy lozku,a pozniej po mojej nodze wdrapal sie na wyrko. :-D Zdolniaszka,ze HoHo! :-D :tak:

Do góry