R
rouż
Gość
my za namową pani doktor,kupiliśmy Przeciowi nocniczek i mamy za sobą pierwsze udane posiedzonko :-)
Co lekarz to inna opiniaGdy my bylismy miesiac temu u pani dr, jak Macius mial skonczone 6miesiecy, to pani dr powiedziala, aby nam absolutnie do glowy nie przyszlo uczenia dziecka do korzystania z nocnika w 7 miesiacu!
Macius pieknie obraca sie juz na brzuszek i z powrotem na plecki, i to w obie strony, nawet na lewa, z ktora mial problem. Jak sie go chwyci pod paszki to ladnie sprezynuje, ale nie stoi na sztywnych nozkach. Z siedzeniem ma problemy, nie probuje sam siadac(chyba, ze jest w pozycji polsiedzacej to sie wysila i nic), a jak go posadzimy, to nie siedzi pewnie, i w tym celu pani rehabilitantka zalecila nam serie cwiczen dla Maciusia. Mamy cwoczyc z nim siadanie, pokazywac mu, ze moze podeprzec sie raczka, cwiczyc tzw szturchanie, aby sie bronil przed wywroceniem itd.
Mam do Was pytanie(nie wiem w ktorym waztku powinnam pytac wiec pytam tu). W niedziele wybieramy sie po raz pierwszy od urodzin Macka na basen, i chcemy go wziac z soba(choc nie ma u nas basenu specjalnego dla maluszkow, tylko dla wiekszych dzieci) i zastanawiam sie, jak to ma wygladacChodzi mi oto, czy mam mu zakladac pampersa, czy nie? Nie mam specjalnych pieluch do plywania dla niego. Moj maz mowi, ze na naguska ma on sie troche popluskac. Tez o tym myslalam, ale chyba nie wypada, co?Moze zalozyc mu chociaz krotkie spodenki, takie np do lydek?Jak to powinno wygladac? Bylyscie juz z dziecmi na basenie ktory nie jest przystosowany do tego?Hmm, i problem