reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Mju mój Dominiś też śpiewa ze mną. A kiedy już chce mu się bardzo spać to sobie mruczy kołysanki.
Jeśli chodzi o raczkowanie to jak na razie pełza ale do tyłu. Idzie mu to ekspresowo. A zamiast siedzieć to on chce wstawać. Ale ma jeszcze za słabe nóżki. Jest bardzo drobniutki.

reklama
A ja dostałam najpiękniejszy prezent na zająca:prezmko wykrzyczał z ranka na cały głos MAMA:-) :tak: :-D wszycscy słyszeli więc nie miałam omamów:-D :tak: ;-) :-)
hurrra

Pati nadal brak postępów.Tylko trzymana teraz za rączki stoi sztywno na nóżkach.Czy któreś z waszych dzieci jest tez tak opóźnione jak moje? Bo już zaczynam się martwic.Podkładam jej ręcznik pod pach jak leży na brzuchu ale nic sobie z tego nie robi.

Ja też ostatnio się zastanawiałam czy Maja jest takim leniem czy co?:baffled:ale myśłę że każde dziecko ma swoje tempo, np. czytałam że niektóre dzieci wogóle nie raczkują tylko z siedzenia od razu przechodza do chodzenia /moi siostrzeńcy tak mieli/.
Zobaczymy może trochę bardzej się wkrótce rozbrykają!:tak:

Mój mąż miał dopiero 9 miesiący jak usiadł(ale miał krzywicę).a 11 jak juz chodził.Ja ponoc wszystko wcześnie ale dokładnie rodzice nie pamiętają.

muszę się pochwalić, że mój Maciek już od kilku dni siedzi dość pewnie i jak leż na brzuszku to podnosi dupine do góry i opuszcza i tak ciągle- komicznie to wygląda:-) :-) :-)

A Moja Zuzinka caly czas przewraca sie z brzuszka na plecki i z powrotem. :-D I juz ladniusio siedzi. :-D :tak: A wczoraj,gdy pierwszy raz wlozylam Ja do chodzika,zeby podac Jej w nim obiadek,to wedrowala w Nim do tylu. :-p Ale dzis juz skumala,ze mozna poruszac sie w nim w kazda strone. :-D :tak:
I stoi na prostych nozkach,gdy sie Ja trzyma za raczki. :-D
No i sie czolga,hehe. :-D Moja Glizdeczka! :tak: :-D :happy2:

Pati też staje na sztywnych nózkach,chwilami siadac nie chce. Niektóre dzieci tak mają że omijają turlanie czasm siadanie i odrazu stają. Może i ona taka będzie?

Maja stoi na sztywnych nogach już od 3 miesiąca. Nogi ma silne, ale brzuchol za ciężki:-D. Dziś neonatolog powiedziała że super się rozwija, a jeśli nie bryka za mocno to ma prawo ze względu na to że jest wcześniakiem. Dziwne, że wagą jakoś przebija rówieśników:-D :eek: :-D

reklama
Ah,zapomnialam jeszcze o jednym! :-D Gdy biore Zuzie na rece i chce Ja sobie posadzic na kolana,to Ona nie! I staje na proste nozki na moich nogach i robi hopsa hopsa. :-D Ale to swietnie wyglada! :-D Bryknieta Zuzanka. :-D :tak:

Do góry