reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Moja zdolna Córcia probowala sie wczoraj przewrocic z pleckow na brzuszek ale nie umiala poradzic sobie z raczak-troche jej przeszkadzala ;-) :-D ale naprawde brakowalo jej troszeczke :tak: stwierdzilam wiec ze chce sobie polezakowac na brzusiu i polozylam ja tak, polezala w tej pozycji kilka minutek a potem hop i w sekudne byla na pleckach:tak: :-) i to samiusienka, nikt jej nie pomagal :-) Jestem z niej taka dumna, to byl pierwszy raz bo zawsze podkladalismy jej cos pod plecki bo ma troche krzywa glowke i to jej utrudnialo a tu raz lezala bez niczego i prosze :-) Wynika z tego ze ja ograniczalismy ;-) :laugh2:

reklama
Pati też kilka dni temu zauwazyła że ma rączkę.Trzyma ją przed samym noskiem patrzy na nią i robi wtedy zezika.Potem wkłada do buzi i próbuje zjeśc.KIedy leży na naszych zgiętych kolanach próbuje siadac.Podnosi główkę i prostuje plecki.:tak:Wczoraj cały dzień się uśmiechała:-),dziś znowu marudzi więcej:wściekła/y:Biedna wszystko ją wybudza ze snu w dzień i przestrasza ją głosniejszy odgłos aż podskakuje.:-(

No,a Moj Zuzinek robi ... mostki na przewijaku! Lezy na pleckach,podsuwa nozki w strone pupki i heja dupcia do gory! :szok: :-D :tak:
A poza tym dzis w czasie kapieli,zaczela nurkowac! :tak: :rofl2: :cool2: :-D :rofl: Lezala we wanience i nagle odwrocila glowke w lewa strone i wlozyla glowke do wody,wiec Ja odwrocilam,a Ona z powrotem i tak 3 razy! :szok: :-D Bedzie plywaczka i nurek po Mamusi. :-D Bo "wspanialy tatus",mimo,ze mieszka od urodzenia na Mazurach,to jakos za woda nie przepada. :confused: :baffled: :-p

Co ja bym dala,zeby moc mieszkac gdzies nad woda,ahhhh...

Kolejny post o Moim Kochanym Bąbelku. :-D :tak: :-D

Wczoraj jadlam sobie batonika i trzymalam Zuzie na rekach. Nagle - zlapala mnie za reke i zaczela sobie ciagnac ja z batonem do swojej buzi,hihi! Mala Kumata Zuzia - wiec co dobre! :-D No,ale z takim jedzonkiem,to musi jeszcze poczekac. ;-)
A jak slodko sie rozkopuje z kolderki swoimi malusimi raczkami i nozkami! I jak sie na glos smieje! Az mi sie w sercu goraco robi! :-D A jak karmie ja na lezaco,to wie,w ktora strone sie odwrocic,zeby zlapac za cycocha,hihi. :-D
Takie niby drobnostki,a tak ciesza. :-D :tak: :-D

A ja donosze jak pieknie moje dziecko mówi:tak: żaruję,ale czasem z różnych sylab powstają fajne slowa np.kooo-cha;-) ka-wa:-)
no i też potrafi się śmiać jak szalony,piszczy i wogole dużo gada:-)

Milenka też robi takie mostki Agutko szczególnie po kąpieli :-D a gada po prostu tyle i tak głośno że po całym dniu mnie głowa boli :-D

A mojej małej faza na gadanie minęła:-( , rzadko cos ostatnio gaworzy:-( , no i prawie w ogóle sie nie śmieje:no: :-( :-( :-( . Jakieś smutne to moje dziecko, tylko nie wiem dlaczego:confused: :-(

A moja Anielka to chyba będzie nieśmiała bo gada cichutko i tak słodziutko szczebioce, no i zna języki obce np hiszpański bardzo czesto zadaje nam pytanie: que? (nie mam pojęcia czy tak to sie pisze, bo w przeciwieństwie do córki nie znam hiszpańskiego, napisze fonetycznie ke? )
A dziś rano zaczęła chwytać miśka :) A rączki zauważyła jakiś czas temu i to jest dla mnie dobra wiadomość, że z tą asymetrią nie jest tak źle, bo normalnie jakby była silniejsza (asymetria) to dziecko ma problem z patrzeniem na rączki i ze składaniem ich a Anielka i patrzy i składa a przede wszystkim ciumka :-)

No odnosnie języków to WOjtek zna łacinę - aqua,tak mówił wczoraj,a dziś mu wyszło ej-no-ty:-D :-D :-D nie wiem do kogo to było:-D :-D :-D

reklama
To i ja się choć raz pochwalę - Romek leżąc na płasko na plecach podnosi lekko głowę! Już nie wspomnę jak ją dźwiga jak leży w leżaczku lekko nachylonym :)

Renee, a co do śmiania, to ja jakiś czas temu odkryłam, że Romek woli jakieś takie bardziej ekstremalne zabawy, a nie takie lekkie miziania i całowania. I najbardziej właśnie się śmieje jak go mocno łaskotać w żebra, turlać, wwiercać się nosem w brzuch... :tak:

Do góry