reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

jak byłam z Franciem w piątek na rehabilitacji to rehabilitantka sama niemogła dojść czy Franek tak szybko się rozwija czy to jakies nieprawidłowości sa.. bo : bawi się zabawkami - ma słonika z palygro i szeleści mu uszami - widać, zę robi to celowo i ze sprawia mu to frajdę, sięga po zabawki na macie i na stojaku a jak którąś zabawke złapie to się nią bawi..
przewraca sie zplecków na boki a z brzuszka na plecy..

no i nie wiadomo czy go rehabilitować czy nie :) niezłe jaja co :)

reklama
Aga no to faktycznie:-D , moja dopiero robi lekkie przymiarki do przekręcania się na bok, ale jeszcze słabo jej to wychodzi.

Aga może zwyczajnie po ludzku Twój Franio rozwija się szybciej niz inne dzieciaki;-)
Wojtek przekręca się z brzucha na plecki,ale to dlatego,że nie lubi leżeć na brzuszku:-D

Za to Zuzia bierze kazda reke do buzi. :-p Kto Jej poda dlon,to Ona zaraz chwyca za jego palca i ciagnie do swojej buzi z calej sily. :-D A dzis,gdy karmilam Ja piersia rano,puscila cycocha,wlozyla mi 2 razy reke pod brode i zaczela ja ciagnac w strone swoich ust. :-D Jak mi sie smiac chcialo,haha. :-D Pozniej,co juz w ogole dla mnie :szok: (drugi raz w zyciu tak zrobila),wlozyla reke pod mojego cycola i wepchnela sobie sutka do ust! :szok: Moja Mala Zdolna Madrala. :-D :-D :-D

Agutka - mój Kamilek też czasami swoimi rączkami obejmie pierś i sobie wciśnie do buzi sutka ;-) fajnie to wygląda.

Kamilek ładnie sie już uśmiecha i wczoraj jak była pani z PZU ubezp. mieszkanie i mówi do niego powiedz jedno słowko a Kamilek aaa i mówi znow do niego powiedz mi coś jeszcze a Kamilek bee :-) :-D Potem mówi do niego Kamilku popatrz na mnie a Kamilek jak wytrzeszczał do niej oczka :szok: normalnie słodko to wyglądało. Moj Kochany szkrabek już rozumie :-) ;-)

Basiu,wie co dobre. :-)

A ja przed chwilka rozmawialam godzine przez telefon z
Nadzia. :-D No,a ze mam aparat telefoniczny pietro nizej,musialam zejsc i zostawic Zuzie w lozeczku - mialam wrazenie,ze usnela. Wrocilam,a Ona powitala mnie ogromnym usmieszkiem spod kolderki. :-D A oczka tak sie Jej zaswiecily,ze az mi serce o malo nie wyskoczylo. :-D Mama mi powiedziala,ze jak tylko poszlam na dol,Zuzia otworzyla oczka i tak spokojnie na mnie czekala. :-D Moj Anioleczek! :-D :happy2: :-D :happy2: :-D :happy2:

Jesli chodzi o przewracanie,to Zuzi bardzo latwo i gladko idzie przewracanie z pleckow na boczek i z boczkow na plecki. :-D Jutro sprawdze inne hm... pozycje. ;-) :-D

A ja mam wrażenie, że to moje dziecko jakieś smutne jest, bardzo rzadko sie uśmiecha:-( . No chyba, że odziedziczyła charakter po tatusiu, który uwielbia zamartwiac się na zapas o wszystko i wszystkich, to wtedy jej zasmucona minka byłaby zrozumiała;-) . Czy wasze dzieci śmieja się juz głośno??? Moja śmiała sie głośno 2 razy i to musiałam sie dobrze napracować, że ją rozbawić:tak: . Ale usmiech dziecka wynagradza wszystko:tak: :-) , nie ma nic piekniejszego!!!:-) :-) :-)

Renee znam dziewczynkę,która przez pierwszy rok zycia była baaardzo poważna,a teraz ma 1,5 roku i jest wiecznie usmiechnięta:-) więc myslę,że nie musisz sie martwić:-)

Przemcio śmiech ma już opanowany do perfekcji, czasami nawet podczas zabaw tak się rozchichocze, że mu brak powietrza:-)
a ulubione zajęcie to oczywiście leżenie z gołym siuskiem;-) ostatnio zaczyna chwytać różne rzeczy,czasem też obejmie mnie rączką gdy noszę go na rękach,potrafi też sam będąc w leżaczku podciągnąc się chwytając zabawki

reklama
Moja Oliwcia caly czas sie usmiecha a co jakis czas smieje sie na glos :tak: Nawet mowimy na nia Śmieszek ;-) Dzisiaj bylismy na USG bioderek i zaczela sie slicznie usmiechac do jednej mamusi ktorej bardzo sie to spodobalo. ALe najlepsze dopiero bylo w gabinecie pana doktora, bo zaczela gadac do pielegniarek i to tak glosno i z takim przejeciem ze ujela wszystkich za serce, wszysy sie smiali :-D

Do góry