reklama
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Przemko już od dłuższego czasu wchodzipo schodach bez pomocy bo woli przytrzymywać się balustrady
a od kilku dni sam siada na fotelu i woła "ba" żeby mu baję włączyć
a od kilku dni sam siada na fotelu i woła "ba" żeby mu baję włączyć
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
W poniedzialek kupilam Zuzi taki oto kubeczek/bidonik ze slomka.
Moja Kochana Coreczka biega z nim caly dzionek i co chwilke sobie z niego popija.
Jak je sniadanko,to bierze kes chlebka i lyczek picia - i tak za kazdym razem.
Moja Kochana Coreczka biega z nim caly dzionek i co chwilke sobie z niego popija.
Jak je sniadanko,to bierze kes chlebka i lyczek picia - i tak za kazdym razem.
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
To znowu ja!
Zuzia,gdy Jej cos smakuje,glaszcze sie slicznie po brzuszku.
Pokazuje,gdzie ma oko (bo u innych juz dawno je zauwazyla ),no i ... coraz sprytniej sama schodzi z lozka,ale ... przodem! Jak doroslak,hihihi.
Moja Zdolna Coreczka!
Zuzia,gdy Jej cos smakuje,glaszcze sie slicznie po brzuszku.
Pokazuje,gdzie ma oko (bo u innych juz dawno je zauwazyla ),no i ... coraz sprytniej sama schodzi z lozka,ale ... przodem! Jak doroslak,hihihi.
Moja Zdolna Coreczka!
GRATULACJE WSZYYYSTKICH WSPANIALYCH POSTEPÓW WSZYSTKIM ZDOLNYM MALUSZKOM!!! :-)
A teraz my sie chwalimy ;-) hurtowo bo daaaawno nas nie było :-)
Marika mówi: mama, tata, bam, daj, tak, nie, nie chce, stopa, kotek, nosek (nonek lub nono wychodzi ;-)), baba, dzidzia, jeść, cześć (jeść i cześć brzmi baaardzo podobnie ;-)), spać, dobre i kilka jeszcze których w tej chwili nie pamietam :-)
Chodzi i troche biega, wchodzi po schodach ale trzymana za raczke, jak chce wejsc na schody to znajduje pierwsza lepsza osobe łapie za rączke, prowadzi do schodów i każe sobie pomóc baaardzo smiesznie przy kazdym schodku steka
Jak mówie krowa to robi muuu jak kotek to miał. Za to jak słyszy miauczenie to... warczy
Robi papa, olaboga (łapie sie za główke), czesc, piątke, indianina, puszcza oczko (dwoma oczkami na raz :-)), jak mówie "zrób minkę" to robi głupie minki, klepie sie po brzuszku zawsze jak jest golutka :-)
Pokazuje u siebie i u innych oko, nosek, ucho, włosy i stopy.
Jak ma w raczce łyżkę to karmi wszystkich dookoła.
A ostatnio upodobała sobie ciąganie wielkiego krzesła u moich rodziców po całym domu (nawet po schodach ) Jak usiadlam na tym krzesle zeby jej je "zablokowac" to strasznie sie zezłoscila, najpierw próbowala mnie zepchnac a potem łapała za biodra i próbowala podniesc stekajac i złoszczas sie strasznie A jaka była radosc jak "uwolnilam" krzesło!!!
No i tez nasladuje wszyyyystko co robię :-) Takie małe papużki te nasze bąbelki ;-)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Zuzia,kilka dni temu,nauczyla sie podskakiwac. Tylko jeszcze paluszkow do konca od podlogi nie odrywa.
Mariczka tez podskakuje!!! i tupie, uwielbia szybko tupac obiema nóżkami tak naprzemian, a jaka radosc jest przy tym!!! :-)
Z nowych umiejetnosci Marika mówi "raz, dwa, trzy" i to prawidłowo - jak pokazuje jeden palec mówi raz, dwa to dwa i na trzeci palec trzy (oczywiscie mowi troszke po swojemu ale da sie zrozumiec ;-)) Odkurza z nami :-) tzn kiedy odkurzam to biegnie do mnie i łapie za rure odkurzacza i robimy to razem, innej opcji nie ma!
A poza tym spiewa jak jej spiewam to spiewa ze mna a jak leci muzyka to tanczy i spiewa
Z nowych umiejetnosci Marika mówi "raz, dwa, trzy" i to prawidłowo - jak pokazuje jeden palec mówi raz, dwa to dwa i na trzeci palec trzy (oczywiscie mowi troszke po swojemu ale da sie zrozumiec ;-)) Odkurza z nami :-) tzn kiedy odkurzam to biegnie do mnie i łapie za rure odkurzacza i robimy to razem, innej opcji nie ma!
A poza tym spiewa jak jej spiewam to spiewa ze mna a jak leci muzyka to tanczy i spiewa
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Zuzia zaslania buzie raczkami robiac "akuku" i smiejac sie przy tym w nieboglosy.
reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Wczoraj bawilam sie z Moja Corcia w "Gdzie jest ...?". ;-) Polozylam na podlodze auto,lampke i lale,no i pytam sie Zuzi : "Gdzie jest lampka?",a Ona wziela i dala mi to,o co sie pytalam. Pozniej pomieszalam zabawki i pytalam sie gdzie jest auto. :-) Od razu wiedziala!
Dolozylam jeszcze telefon "dla utrudnienia" ,no i za kazdym razem,gdy sie pytalam o cos Zuzi,Ona bez zastanowienia podawala mi to,co trzeba.
Zdolniaszka!
W ogole zauwazylam,ze Zuzia od jakiegos czasu ma taki "kumaty okres". Tzn. baaaaaaaaaardo duzo juz rozumie,gdy sie Ja o cos prosi,albo mowi,ze nie wolno,albo cos tam...
Madralinska Moja Kochana!
Podziel się: