reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

reklama
Przemko już od dłuższego czasu wchodzipo schodach bez pomocy bo woli przytrzymywać się balustrady:tak:
a od kilku dni sam siada na fotelu i woła "ba" żeby mu baję włączyć :tak:

W poniedzialek kupilam Zuzi taki oto kubeczek/bidonik ze slomka. :-D

kubeczekeu5.jpg

Moja Kochana Coreczka biega z nim caly dzionek i co chwilke sobie z niego popija. :-D
Jak je sniadanko,to bierze kes chlebka i lyczek picia - i tak za kazdym razem. :-D :blink:

To znowu ja! :-D :-p :-D

Zuzia,gdy Jej cos smakuje,glaszcze sie slicznie po brzuszku. :-D
Pokazuje,gdzie ma oko (bo u innych juz dawno je zauwazyla :-D :-p),no i ... coraz sprytniej sama schodzi z lozka,ale ... przodem! :-D Jak doroslak,hihihi. :-D :tak: :-D

Moja Zdolna Coreczka! :blink: :-D :blink:

GRATULACJE WSZYYYSTKICH WSPANIALYCH POSTEPÓW WSZYSTKIM ZDOLNYM MALUSZKOM!!! :-)

A teraz my sie chwalimy :-p;-) hurtowo bo daaaawno nas nie było :-)

Marika mówi: mama, tata, bam, daj, tak, nie, nie chce, stopa, kotek, nosek (nonek lub nono wychodzi ;-)), baba, dzidzia, jeść, cześć (jeść i cześć brzmi baaardzo podobnie ;-)), spać, dobre i kilka jeszcze których w tej chwili nie pamietam :-)

Chodzi i troche biega, wchodzi po schodach ale trzymana za raczke, jak chce wejsc na schody to znajduje pierwsza lepsza osobe łapie za rączke, prowadzi do schodów i każe sobie pomóc :-D baaardzo smiesznie przy kazdym schodku steka :-D

Jak mówie krowa to robi muuu jak kotek to miał. Za to jak słyszy miauczenie to... warczy :szok::tak:

Robi papa, olaboga (łapie sie za główke), czesc, piątke, indianina, puszcza oczko (dwoma oczkami na raz :-)), jak mówie "zrób minkę" to robi głupie minki, klepie sie po brzuszku zawsze jak jest golutka :-)

Pokazuje u siebie i u innych oko, nosek, ucho, włosy i stopy.

Jak ma w raczce łyżkę to karmi wszystkich dookoła.

A ostatnio upodobała sobie ciąganie wielkiego krzesła u moich rodziców po całym domu (nawet po schodach :baffled:) Jak usiadlam na tym krzesle zeby jej je "zablokowac" to strasznie sie zezłoscila, najpierw próbowala mnie zepchnac a potem łapała za biodra i próbowala podniesc stekajac i złoszczas sie strasznie :-D A jaka była radosc jak "uwolnilam" krzesło!!! :-D

No i tez nasladuje wszyyyystko co robię :-) Takie małe papużki te nasze bąbelki ;-)

Mariczka tez podskakuje!!! :tak: i tupie, uwielbia szybko tupac obiema nóżkami tak naprzemian, a jaka radosc jest przy tym!!! :-)
Z nowych umiejetnosci Marika mówi "raz, dwa, trzy" i to prawidłowo - jak pokazuje jeden palec mówi raz, dwa to dwa i na trzeci palec trzy (oczywiscie mowi troszke po swojemu ale da sie zrozumiec ;-)) Odkurza z nami :-) tzn kiedy odkurzam to biegnie do mnie i łapie za rure odkurzacza i robimy to razem, innej opcji nie ma! :-D
A poza tym spiewa :-D jak jej spiewam to spiewa ze mna a jak leci muzyka to tanczy i spiewa :-D

reklama
:cool2: :-D :-D :-D

Wczoraj bawilam sie z Moja Corcia w "Gdzie jest ...?". ;-) Polozylam na podlodze auto,lampke i lale,no i pytam sie Zuzi : "Gdzie jest lampka?",a Ona wziela i dala mi to,o co sie pytalam. :-D Pozniej pomieszalam zabawki i pytalam sie gdzie jest auto. :-) Od razu wiedziala! :-D
Dolozylam jeszcze telefon "dla utrudnienia" :-p,no i za kazdym razem,gdy sie pytalam o cos Zuzi,Ona bez zastanowienia podawala mi to,co trzeba. :-D
Zdolniaszka! :blink: :-D

W ogole zauwazylam,ze Zuzia od jakiegos czasu ma taki "kumaty okres". :-D Tzn. baaaaaaaaaardo duzo juz rozumie,gdy sie Ja o cos prosi,albo mowi,ze nie wolno,albo cos tam...
Madralinska Moja Kochana! :-D :blink:

Do góry