reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Plyta Bebe Lilly zaczyna sie od piosenki "Hallo Dziadku". ;-) Zawsze,gdy Zuzia wlacza ja sobie,to od razu mowi "Ałłłoooo" (czyt. halo :-D) i tak samo mowi,gdy przyklada sobie sluchawke lub pilot :-p do uszka. :-D :tak:
Mowi "auto",gdy widzi jakies na ulicy albo na poduszce mojego Brata. :-D
No i,gdy odslania sobie firanke,mowi "dada",czyli podejrzewam,iz chodzi o to,ze tam za oknem chodzimy na spacerki. :-p :-D

reklama
Zuzia nauczyla sie tancowac w parze. :-D Lapie mnie za raczki i krecimy sie w koleczko,a Moja Corcia probuje nasladowac moje kroki i przystawia nozke do nozki. :-D
Cudny widok! :-D :tak: Jutro ta umiejetnosc bedzie Jej potrzebna pewnie na zabawie mikolajkowej,hihihi. :-D :tak:

Poza tym bierze sluchawke od swojego telefonu,przyklada do uszka i mowi "Halo" (co juz robila dawniej),a po tym gada cos po swojemu do tej sluuchawki,jakby plotkowala z kims o czyms waznym,haha! :-D :-D :-D

Poszlysmy dzis z Zuzia na zakupy,no i strasznie zachcialo mi sie pic. :-p Kupilam soczek w kartoniku taki ze slomka,no i Moja corcia go przykukala. :-p "Da to!". No dobra,jak da to da. :-p Zuzia tak sie zassala w tej slomce,ze wypila caly soczek! :szok: Pierwszy raz Jej podalam picie w ten sposob i prosze,jaka niespodzianka! :-D :-D :-D Szkoda tylko,ze wciaz mi sie chcialo pic. :sorry: :-p :-D :-D :-D
No i dzisiaj Zuzia sama jadla sniadanko i podwieczorek. :-D Nabijala sobie jedzonko na widelczyk i zgrabnie wszystko wkladala do buziulki. :tak: :-D

Moja Ukochana Zdolniusia Dziewczynka! :-D :blink: :-D

Mija,a no widzisz,jaka mam madrutka Coreczke? :-D :tak: :-D Ona widzi,co my robimy i caly czas stara sie Nas nasladowac,co bardzo czesto wychodzi Jej rewelacyjnie (skromna Mamusia :-D :zawstydzona/y:)!!! :-D :tak: :-D

Kacper od jakiegoś czasu wszystkich namietnie naśladuje... jak ktoś psiknie to on też, jak ktoś ma czkawke to on też, jak ktoś kaszle to on też... a jak mu ktoś kategorycznie czegoś zabroni to popatrzy to popatrzy na tego kogoś z oburzeniem i pogrozi paluszkiem mówiąc "nie, nie" Mały Mądrala, a jak pani w sklepie chciała mu dać cukierka to nie chciał wziąć, dopiero jak mu powiedziałam że może to wziął!! :szok: przeżyłam szok bo moje dziecko uwielbia być w centrum zainteresowania i do wszystkich na rączki by chciał i wszystkich zaczepia...

Przypomnialo mi sie jeszcze,ze Zuzia za kazdym razem,gdy szykujemy kapiel,przynosi mi taka mate antyposlizgowa i wrzuca ja do wanny. :tak: :-D
No,a gdy kaszle - zatyka raczka buzie. :-D Moja Madralinska,wie,ze tak trzeba,haha! :-D :-D :-D

gratki dla wszystkich postępowiczów:-)
u nas też kolejne malutkie osiągnięcia, Przemko potrafi powiedzieć "ania", "ciacia" czyli ciocia, umie pokazać gdzie pada deszcz i śniego, no i ... umie wyciągnąć język na zawołanie:-D

reklama
:-) Dzieci w tym wielu naprawdę zaskakują swoją małą mądrością :tak:

Oto mój pomocnik, od jakiegoś czasu wszystko papuguje, nawet ciężko coś zrobić, bo on zaraz wyrywa mi z rąk wszelkie narzędzia pracy bo on chce pomagać :tak::-) Musiałam mu długość rączki skrócić, bo początkowo to z długą walczył :tak::-)

Do góry