reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych dzieci :D

A u nas raczkowaie, wstawanie na nozki i wspinanie sie dominuje. Ulubione wspinanie to po mamie, wiec skonczyl mi sie blogi odpoczynek na sofie. Od tygodnia dwoch takich atakuje mnie z kazdej strony!
Jacob czasem macha raczka na powitanie taz czasem uda mu sie kosi-kosi
Maja klaszcze ale w pionie tzn bije jedna raczka po wierzchu drugiej. No i zaczela od paru dni sylabizowac da-da-da, w koncu!!!!!:-):-):-)

reklama
Julian nauczył się siedzieć na piętach czy klęczeć, nie wiem jak to nazwać :confused:, i z tej pozycji na wszystko się wspina. Teraz to ulubiona pozycja. :-)

Wczoraj też zjadł spory kawałek chleba :tak:, do tej pory był jeden kęs a potem buzia zamykała się na kłódkę. :-p

No i wyszła mu prawa dolna dwójka, lewa też będzie na dniach. ;-)

Oluś waży niecałe 10kg! :-)
ma 4 zęby
robi OJOJ rączką
już dawno sam siada
sam wstaje przy wszystkim (uwielbia stać przy bramce w kuchni i wołać AMAM...:-p)
zdarza mu się puścić...:-p
raczkuje szybciej niż ja chodzę :-D
też zrobił się samoobsługowy co do smoczka :-p
gada podobnie do starszego brata, że czasem ich nie rozróżniam :-D
wczoraj nauczył się "taki duży"
uwielbia TANY, TANY
uwielbia słowa MAMA i BABA
robi BRAWO
i potrafi "sztucznie" się uśmiechać cwaniak jeden
jest bardzo żarty:-D zje własny obiad, zaraz czatuje przy bratu jak je obiad, potem jeszcze obskoczy babcie, dziadka, tatę i mamę :-D
a rozbraja mnie jak przytryka się do mnie zrobi TULI TULI... :tak:

gratulujemy sukcesów wszystkim Maluszkom, bo każde jest wyjątkowe :-)

PS. tuli tuli z Tatusiem :-p

W tym tygodniu mały po raz pierwszy zaczął normalnie siadać, tzn. z nogami do przodu :-D
No i zaczął rozumieć niektóre słowa, szuka pieska i ulubionej zabawki.

u nas 4 zęby ,
siadanie z pozycji bocznej opanowane do perfekcji
jak rano idziemy jeść śniadanko to mlaska sobie i mowi ` aaamniam`
mamy obraz taki duży na ścianie z BOZIĄ i nauczył się jak pytam gdzie jest bozia to pokazuje ;)
robi wszystkim papa i mowi do tego papaa
jak ktoś kaszle to on zaraz naśladuje

ahh z dnia na dzień jest coraz śmieszniejszy

Witam!!

To i ja sie pochwale ;)

Moja córcia już ładnie pokazuje jaka duża urośnie, robi kosi kosi łapki, a wczoraj sama zrobiła do mnie dwa pierwsze kroki coś pięknego:tak:
pozdrawiam serdecznie

Gratuluję wielkich i małych postępów :-D

Moja Julcia coraz bardziej rozumna i kontaktowa, rozumie "Nie wolno" na "pokaż buzię" - otwiera paszcze i pokazuje czy paprochow nie polknęła, sama umie taaka duża i papa robić. I smiesznie podryguje pupą jak jej piosenki ulubione leca :-D i rozgadana starsznie, wprawdzie wiekszosc to "ba" ale "bach" też jej wychodzi i "mniam" jak ja karmie :laugh2:

Gratululacje Dziewczyny dla Waszych Skarbów:-):-)
mój Mateusz wczoraj też zrobił do mnie wczoraj malenkie kroczki sam, najpierw jeden i stanął na chwile- osłupiałam z radości, a poźniej znow kolejne dwa- chyba dla każdej mamy to wspaniałe przeżycie :tak:
Patewka to świetny widok jak maluchy podrygują w rytm muzyki, uwielbiam patrzeć na takie gibające się szkraby;-)
Moj Mat też robi papa i kosi kosi,ale pokazać jaki jest duży nie potrafi
z gadaniem kiepsko u niego, raczej takie ,,słowa" w stylu w stylu "auuaa" "buuu" "uueee" "yyyyuuu" itp. o żadnym "bach czy "ma" nie ma mowy, czy powinnam się tym martwić?? jakoś za bardzo nie chce mi łobuziak sylabizować...

reklama
z gadaniem kiepsko u niego, raczej takie ,,słowa" w stylu w stylu "auuaa" "buuu" "uueee" "yyyyuuu" itp. o żadnym "bach czy "ma" nie ma mowy, czy powinnam się tym martwić?? jakoś za bardzo nie chce mi łobuziak sylabizować...

No co ty każde dziecko rozwija sie inaczej a tym bardziej chłopcy pożniej im wszytsko przychodzi chociaż to też nie jest regułą. Wszytskiego sie nauczy w swoim czasie i niema co przesadzaj z naciskaniem jak bedzie chciał to wszytsko sam pokaże. A jeszcze ci napyskuje także narazie ciesz sie spokojem:-D
pozdrawiam

Do góry