reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

Moje szczęście potrafi pięknie ulewać!!!a w szczególności kiedy ma reakcje alergiczne... Dziś po nakarmieniu i odbiciu położyłam sobie Konstancję na dekolcie i w żartach powiedziałam że jak ma życzenie sobie chlupnąć to niech się nie krępuje.Na odzew nie musiałam długo czekać serwatkę miałam na koszulce za stanikiem,pod pachą:szok: i między piersiami a dzidzia buzię miała brudną po same oczy,ubranko do zmiany... Takie mam zdolne dziecko:-D:-D:-D
Nie zazdroszczę ale niestety podzielam zdolności bo i mój Maks pięknie ulewa... do tej pory ulewał jak mu się nie odbiło (czyli prawie zawsze) a teraz zaczął odbijać i już się cieszyłam, że nie będzie tyle ulewał ale gdzie tam... nawet i pół H po jedzeniu jak na brzuszku wyląduje to ulewa...

reklama
moja malutka umie juz trzymać gówkę jakis czas prosto :) i co raz fajniej jej wychodzi "gadanie" :))) taki sobie troszkę pogada codziennie :) jakieś aaaa czy cos podobnego :)

mój młody pięknie trzyma już głowę, polubił leżenie na brzuszku (moim, ale lepsze to niż nic;-)), zazwyczaj beka po jedzeniu, a jak nie beknie to mu się nie ulewa, bo zawsze chwilkę go ponoszę w pionie, wydaje z siebie coraz więcej nowych dotąd nieznanych dźwięków, coraz częściej dotyka twarzy, ładuje łapki do buzi, pociera oczy, trzyma mocno swoją pieluchę flanelową - nie wiem czy świadomie czy to taki odruch zaciśniętych piąstek:baffled:

dzis moja niunia "zauwazyła" karuzele bo póki co zachwycała sie tylko muzyczką a dzis zobaczyła zabawki i że sie krecą -zabawne to było :-D te wodzenie oczkami hihi:-D

mojemu mlodemu sie super ulewa jesli juz o tym mowa chlusta na odleglosc, gdyby byly jakies zawody to pewnie by je wygral, nawet 2-3h od karmienia potrafi nagle takiego chlusta zadac mamie i to w tak niezlliczonej ilosci ze jestem cala w mleku badz serku, lekarz powiedzial ze moze to potrwac do 6mies, a ulewa mu sie od pierwszego jedzonka.

reklama
Do góry