reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

reklama
A moja wlasnie tylko na brzuszku...Od kiedy skonczyla 2 miesiace spi na brzuchu, bawi sie na brzuchu - polozenie jej do spania na pleckach graniczy z cudem. Teraz probujemy sie przesiasc na spacerowke i poki co tylko po osiedlu chodzimy, zeby przyzwyczaic ze na pleckach tez mozna spac...Ostatnio sie nawet udalo na 15 minut zasnac -sukces :)

Julian zaczął podciągać się do siadania, na razie do góry idzie głowa i ramiona, ale potrafi tak zawisnąć kilka sekund. :tak:

No kochane!
10-09 wyczułam u mojego synka ząbka:-)
A tak go wypatrywałam i wypatrzyłam..... i co najlepsze wydaje mi sie juz drugi idzie. Dwa naraz! Ciezko mojemu małemu, strasznie się złości i denerwuje. jeszcze troske i nerwy mu mina jak wyjda juz tak duuuzo i beda widoczne ale poki co skoda mi go bo nie umiem mu pomoc:-(.Ale jakos daje sobie rade-boboDent jest w pogotowiu i smarujemy dziaselka. zawsze po nim sie uspokaja i potem robi drzemke. wiec nie musze go nosic i odpoczywa sobie:)
Pozdrawiam serdecznie

Załączniki

• 018314990.png
    018314990.png
    7,2 KB · Wyświetleń: 84
Paulinko jaką twój mały ma słodką czuprynkę - po kąpieli pewnie :-) Gratuluję ząbków.
charlene no to ja mam zupelnie odwrotnie - dotychczas polożenie na brzuszku 2 minutowe - rekordem świata ;-)
Dzisiaj wypróbowałam też nowy sposob przy marudzeniu - posadziłam Julcię w kącie kanapy i tak podparta z obu boczków spokojnie siedziała. W wanience też najbardziej lubi być sadzana, a na leżąco chlapie niemiłosiernie nogami :rofl2:

U nas dzisiaj podczas przewijania tez nozki poszly w ruch :tak::tak: tak macal stopki, ze az posciagal skarpetki :-D:-D ale do buzki nozkom jeszcze troche brakuje tak jak u Agado
Na brzuchu to nadal nie lubimy lezec :dry::dry: czasami tylko nie protestuje jak ma dobry humor ;-);-)

Elinka widzę, że my prawie po sąsiedzku:-)

Dzisiaj podczas kąpieli stópka wylądowała w buzi:-D A o maltretowaniu jajek to już nawet nie wspomnę, hmm....że go to nie boli:sorry2:

reklama
U nas wreszcie umie Tosia przekręcić się z powrotem z brzuszka na plecy - bo do tej pory było tylko plecki - brzuszek.

Stópki już jakiś czas ma obie zbadane i paluszki zasmakowane:-) Najpierw była tylko prawa stopa ale teraz już obydwie. Zaczęła się śmiać na głos i cały czas coś mówić po swojemu co śmiesznie brzmi jak zaczyna od niskich tonów a kończy na wysokich :-)

Tosia jak zaśnie na pleckach na noc to się budzi często więc od razu kładę ją na brzuszku i potrafi przespać tak z jedną pobudką w nocy.

Zaczęłą przekładać sobie zabawki z rączki do rączki i jak łapie np. tasiemkę od balona to próbuje paluczkami a nie całą piąstką.

Łyżeczką ładnie zjada no i wreszcie do butli się przekonała trochę.

Do góry