gratulacje ząbków :-) u nas od ponad miesiąca są dwie dolne jedyneczki i póki co nie widać nic nowego - chociaż dziąsła są rozpulchnione ;-)
co do picia to moja Ola nie bardzo chce pić, może dlatego, że na cycu jest, nie wiem, czasem samej wody pociągnie parę łyków - o dziwo wodę wypije, soków nie bardzo
no i moja Olcia też nie umie załapać rzeczy, które ja uczę, czyli "papa", "kosi kosi" itp
z nowości to już co raz lepiej wychodzi jej przesuwanie się po całym pokoju, jeszcze nie raczkuje, jakoś rączkami manewruje i tyłek przerzuca z lewej na prawą stronę ;-) no i próbuje stawać na stópkach z pozycji raczkowania.
nauczyła sie już siadać sama, leży na plecach, potem przekręca się sama (!) na brzuch - a przecież nigdy nie lubiła leżeć na brzuchu - i z pozycji raczkowania siada.
po zdobyciu tej umiejętności karmienie na leżąco jest nie lada wyczynem ;-) co chwile mi sie przekręca na brzuch i siada....
z jedzeniem nic sie nie zmieniło - niestety. Ale malinki jej dawałam i zje kilka - no dwie, trzy ;-) ale woli owoce w kaszce, jak je same to strasznie się krzywi i nie bardzo chętnie to robi.
no i my od dłuższego czasu nosimy rozmiar 74 ;-) ciuchy z poczatku wakacji nadal są tak samo dobre.
jesli chodzi o obce osoby, to jakiś czas temu reagowała płaczem, zwłaszcza jak ktoś brał j ana ręce, teraz raczej nie płacze, ale długo się przygląda ;-)
ze spaniem w dzień tez u nas różnie to bywa, ale najczęściej śpi najpierw ok 8 godzinkę, potem ok 12 godzinkę i ok 16 godzinkę - czasem półtorej czasem pół ;-)