reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postęp w rozwoju u dzieci urodzonych w styczniu 2009

:-):-) no tak, każda maluda jest inna ;-)fajnie się patrzy, jak się czegoś nauczą i sprawia im to niesamowitą frajdę (no i nam też) :rofl2:

reklama
Basia jak szłam na ostatnie szczepienie z małym to nie umiał główki do góry trzymać z pozycji brzuszkowej a teraz masakra.Nie ma się czym martwić.

Iza ja nie wiem ile mały waży ale przejdę się z ciekawości do przychodni.
a z łóżeczkiem próbowałam ale co z tego jak trzeba wstawać i karmić a tak jak śpi ze mną to ja nawet nie wiem ile razy w nocy to robię bo jak automat już działam na śpiocha.
Ostatnio to coś mu się poprzestawiało i wstaje 5:30 - 6:00 .
Iza ja też zerknęłam na Twoją Karo ale dziewczynka z niej fajna.Jaka pulchniutka i Ty chcesz mi powiedzieć,ze martwisz się ,że mleka nie chce :rofl2:.Dobrze wygląda.Mój Bartolinii to przy niej jak komar :-D.
Wrzuciłam do mojego albumu fotkę jak moje dziecko zaczyna dzień :rofl2:.
Ala ja mojego za diabła nie mogę nauczyć ani koci ani brawo ani papa łobuzowanie lepiej mu wychodzi niż taka edukacja.:-(

VegaVega - wiem, ze Karolka ostatnio dobrze sobie wygląda, chociaż jej siostra w tym wieku wyglądala jeszcze lepiej :tak: ja się tylko martwię, że mleka za mało pije... wody nie chce, soczków nie chce a coś musi pić, no i kaszki dostawała na wodzie, więc za mało mlecznych rzeczy jadła... od dzisiaj jej wprowadzę kaszki na mleczku ;-) a Bartek jest mniej pulchniutki, bo biega cały czas i spala kalorie, a moja tylko leży i pachnie :-D jak zacznie biegać, to tez się szczypiorek zrobi ;-)

wczoraj Karola pierwszy raz zazdrość okazała, bo widziała jak przytulam Paule i tak zaczęła krzyczeć, że szok :szok: i wogóle, to ostatnio tylko u mnie na rękach chce być :zawstydzona/y: tata już nie jest fajny, u taty buczy i wyciąga ręce do mnie, masakra :wściekła/y:

aha... no i super zaczyna Bartek dzień - widać, że chlopak ;-) niedługo zacznie wszystko rozkręcać i patrzeć, co się w środku kryje :-D

Dziewczyny mam pytanie, ile wasze maluchy wypijają dziennie płynów, (nie licząc mleka) bo nie wiem czy mojej za dużo nie daje.. :confused::confused:

U mnie cienko z płynami innymi niż mleko :baffled: jak 100 ml na dzień wypije to mamusia szczęśliwa :blink: a później wieczorem kupki nie może zrobić i go brzuszek boli :no: bo woda to powinna rozrzedzić troche a jak on prawie nie pije to i gęste twarde robi.

VegaVega ślicznego masz synusia! Piękne ma oczka :-) też muszę wrzucić jakieś tego swojego wariata :-D ale nie mam żadnych na tym komputerze :baffled:

Dziewczyny mam pytanie, ile wasze maluchy wypijają dziennie płynów, (nie licząc mleka) bo nie wiem czy mojej za dużo nie daje.. :confused::confused:
U mnie z płynami innymi niż cycek cienko :-( nie chce nic pić... powoli staram się ją przekonać do wody, ale póki co kiepsko mi to idzie... a co dajesz do picia, że sie martwisz?

Ja nie karmie piersią to może też dlatego tak się chce jej pić.. Daje jej soczku rozcieńczonego z wodą (50%-50%) ale soku nie daje więcej niż 150 ml czyli wypija gdzieś około 300ml (oczywiście nie na raz:laugh2::laugh2:)takiego napoju i dodatkowo czasem herbatkę jakąś (100ml) bo wody nie chce pić niestety, a obawiam się dlatego, bo usłyszałam od "starszego pokolenia" że za dużo jej daję, wiem, że nie powinnam się przejmować, ale wole się upewnić, że nie przesadzam..:-):-):-)

reklama
Taaaak... starsze pokolenie i jego teorie :baffled: o ile mala je ładnie, to nie dajesz za dużo... jedne dzieci potrzebują więcej picia, inne mniej ;-) gorzej jeżeli przy tym nie mialaby apetytu, to wtedy dałabym więcej wody, a mniej soczku :tak:

Do góry