reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe

Hej dziewczyny :(
Przykro czytać Wasze historie ale przeszłam przez to samo. Najpierw ciąża biochemiczna, zaraz po niej ciąża pozamaciczna. Obie samoistnie porobione. Bez zabiegu.
Dziś mam badanie drożność jajowodów , bardzo się stresuje. Poza tym mam Hashimoto, czekam na wyniki mutacji genu MTHFR. Mam wysoki poziom homocysteiny , nie wiem co dalej. Robilam jeszcze badania w kierunku krzepliwości chyba, przeciwciała IgM i jeszcze jakies. Te badania w większości robię sama.
Co do podtrzymania to za drugim razem też nic nie dostałam bo moja gin mówi że trzeba czekać żeby nie podtrzymywać czegoś co się nie rozwija - akurat w drugim przypadku mogę się zgodzić bo była to ciąża pozamaciczna ... Ogólnie też jestem załamana , boje się wyników tych badań.

reklama
Lepiej wiedzieć co jest. Przykro mi, że zasilasz grono tej grupy ale miejmy nadzieje że z badań cos wyniknie a lekarz prowadzący prawidlowo Cię poprowadzi do pozytywnego rozwiazania. Jak widać, my kobiety wiele ścierpimy aby osiągnąć zamierzony cel, te badania, zabiegi, całe to leczenie. Dasz rade, bo kto jak nie Ty 😉

Lepiej wiedzieć co jest. Przykro mi, że zasilasz grono tej grupy ale miejmy nadzieje że z badań cos wyniknie a lekarz prowadzący prawidlowo Cię poprowadzi do pozytywnego rozwiazania. Jak widać, my kobiety wiele ścierpimy aby osiągnąć zamierzony cel, te badania, zabiegi, całe to leczenie. Dasz rade, bo kto jak nie Ty 😉
To prawda, dużo musimy znieść.
Szczerze mówiąc bardzo dużo dowiedziałam się z tego forum. Moja gin niechętnie zlecała mi badania bo uważała że może to przypadek. Ale ja wiem że nie.
Strasznie mnie przeraża to dzisiejsze badanie drożności - boje się że mogą okazać się niedrożne bo z jakiegoś powodu trafiła mi się ciąża pozamaciczna.
Ale masz rację - musimy dawać radę :)

To prawda, dużo musimy znieść.
Szczerze mówiąc bardzo dużo dowiedziałam się z tego forum. Moja gin niechętnie zlecała mi badania bo uważała że może to przypadek. Ale ja wiem że nie.
Strasznie mnie przeraża to dzisiejsze badanie drożności - boje się że mogą okazać się niedrożne bo z jakiegoś powodu trafiła mi się ciąża pozamaciczna.
Ale masz rację - musimy dawać radę :)
Z tego co się orientuje to to badanie, co jak co udrażnia jajowód, samo przez się, więc jesli jest cos na rzeczy to Ci odetkają i kolejna dzidzia będzie już na swoim miejscu. Moze i będzie nieprzyjemne troche(nie wiem, nie miałam) ale za to jaki cel szlachetny.

Nie bój się nic.

Hej ;) ja jestem po 5-7 biochemicznych ciążach. Poprzednia Beta skoczyła do 33 i spadek. Teraz jestem w ciazy 14 tydzień. Jestem pod kontrola immunologa. Dostałam accofil encorton ; by zapobiec odrzuceniu zarodka oraz Duphaston od ginekologa oraz od immunologa acard, neoparin zapobiegawczo. Mój ginekolog całkowicie się zgadza z immunologiem. Dziewczyny powodzenia, szukajcie przyczyn !!

Hej ;) ja jestem po 5-7 biochemicznych ciążach. Poprzednia Beta skoczyła do 33 i spadek. Teraz jestem w ciazy 14 tydzień. Jestem pod kontrola immunologa. Dostałam accofil encorton ; by zapobiec odrzuceniu zarodka oraz Duphaston od ginekologa oraz od immunologa acard, neoparin zapobiegawczo. Mój ginekolog całkowicie się zgadza z immunologiem. Dziewczyny powodzenia, szukajcie przyczyn !!
Trzymam kciuki :)

Z tego co się orientuje to to badanie, co jak co udrażnia jajowód, samo przez się, więc jesli jest cos na rzeczy to Ci odetkają i kolejna dzidzia będzie już na swoim miejscu. Moze i będzie nieprzyjemne troche(nie wiem, nie miałam) ale za to jaki cel szlachetny.

Nie bój się nic.
Bolało ale przeżyłam, najważniejsze że oba drożne :)

reklama
Do góry