reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jak wyszla kolejna beta? Co mówił docent. Ja jestem po 3 poronieniach, teraz w 4 ciąży i nie miałam żadnych objawów naprawdę.. Też tu pisałam i schizowalam objawy to nie wyznacznik obecnie 27, tydz się zacznie..
To już 27tc [emoji178] bardzo się cieszę razem z tobą i trzymam kciuki, za szczęśliwe dotarcie do 38tc i lekki poród. Oby maluszek urodził się żywy i zdrowy

reklama
Jak wyszla kolejna beta? Co mówił docent. Ja jestem po 3 poronieniach, teraz w 4 ciąży i nie miałam żadnych objawów naprawdę.. Też tu pisałam i schizowalam objawy to nie wyznacznik obecnie 27, tydz się zacznie..

Leczę się u prof.M
1 beta 113
2beta 154
3 beta 191😔
Nic z tego nie będzie odstawiłam leki i czekam .

Po szczepieniach moje cytokiny są jeszcze gorsze niż przed 😔🤦‍♀️ciągle czekam na wynik MLR .

Prof powiedział że następna ciąża od pozytywnego testu z accofilem a ja się boję że to będzie za późno.

Pójdę jeszcze w poniedziałek na bete i prog ,może już zaczyna spadać. Czy przy takiej niskiej becie widoczny jest wogole pęcherzyk ciążowy?

To wyniki moich cytokin
1 przed szczepieniami
2 aktualne

Dla mnie tragedia 😱

Załączniki

• 20210312_161745.jpg
    20210312_161745.jpg
    706,6 KB · Wyświetleń: 108
  • 20210314_081023.jpg
    20210314_081023.jpg
    491,4 KB · Wyświetleń: 113
@Konwalia26 przykro mi bardzo że ta beta nie rośnie na tych cytoklinach się nie znam. Ja przez pandemnie nie zdążyłam zrobić badań dodatkowych. I po roku od początku ostatniego poronienia zaszłam w ciąży za pierwszym razem.. Nie wiem jakim cudem.. Po prostu taki był Plan Boga tak w to wierzę . Ale od razu zaczęłam przyjmować 20mg encortonu glucophage clexane 0.6 i acard. Tym razem dawki były większe niż poprzednio przy poronionych ciążach.
@Destino kochana szybko leci ale chciała bym by jeszcze szybciej czas zleciał i maleństwo się urodziło całe i zdrowe, mam mieć cesarkę planowana jak wytrzyma moja szyjka to będę szczęśliwa chociaż do 36tyg.
@nafoczka mam nadzieje ze będzie dobrze jeszcze 3 miesiące mam.. Aktualnie przeziębienie i katar przy którym muszę użyć kroplel bo udusić się idzie, i mam nadzieje ze nie zaszkodzę maleństwu staram się jka najmniej je stosować..

Ostatnia edycja:
@Konwalia26 przykro mi bardzo że ta beta nie rośnie na tych cytoklinach się nie znam. Ja przez pandemnie nie zdążyłam zrobić badań dodatkowych. I po roku od początku ostatniego poronienia zaszłam w ciąży za pierwszym razem.. Nie wiem jakim cudem.. Po prostu taki był Plan Boga tak w to wierzę . Ale od razu zaczęłam przyjmować 20mg encortonu glucophage clexane 0.6 i acard. Tym razem dawki były większe niż poprzednio przy poronionych ciążach.
@Destino kochana szybko leci ale chciała bym by jeszcze szybciej czas zleciał i maleństwo się urodziło całe i zdrowe, mam mieć cesarkę planowana jak wytrzyma moja szyjka to będę szczęśliwa chociaż do 36tyg.
@nafoczka mam nadzieje ze będzie dobrze jeszcze 3 miesiące mam.. Aktualnie przeziębienie i katar przy którym muszę użyć kroplel bo udusić się idzie, i mam nadzieje ze nie zaszkodzę maleństwu staram się jka najmniej je stosować..
Bedzie bedzie :) teraz czas jest tak parszywy ze je po covidzie juz 4 raz jestem chora i mocno osłabiona

Dziewczyny idę w środę badać cytokiny. Badanie w innym mieście, inny lab i się zastanawiam czy nie zbadać jeszcze raz komórek NK. Może warto sprawdzić. Jutro 39 dc. Immunofenotyp zrobiłam w 25 dc bo cykle miałam 30/31 dni zazwyczaj.
Co myślicie?
Jutro też idę do gina. Przyjmie mnie bez kolejki żeby sprawdzić co z tym cyklem.

Leczę się u prof.M
1 beta 113
2beta 154
3 beta 191😔
Nic z tego nie będzie odstawiłam leki i czekam .

Po szczepieniach moje cytokiny są jeszcze gorsze niż przed 😔🤦‍♀️ciągle czekam na wynik MLR .

Prof powiedział że następna ciąża od pozytywnego testu z accofilem a ja się boję że to będzie za późno.

Pójdę jeszcze w poniedziałek na bete i prog ,może już zaczyna spadać. Czy przy takiej niskiej becie widoczny jest wogole pęcherzyk ciążowy?
Bardzo mi przykro:(
Prof coś nowego zaproponował ? Ta immunologia to czarna magia dla mnie. Byłam przekonana że na złe cytokiny są właśnie szczepienia. Nie mam pojęcia czemu u Ciebie się wywróciły a co na to pow prof ?

Bardzo mi przykro:(
Prof coś nowego zaproponował ? Ta immunologia to czarna magia dla mnie. Byłam przekonana że na złe cytokiny są właśnie szczepienia. Nie mam pojęcia czemu u Ciebie się wywróciły a co na to pow prof ?

No właśnie wkurzyło mnie to że widząc bete nr 2 (154 )zachowywał sie tak jak by było wszystko ok no bo przecież trochę urosło🤦‍♀️.A przecież to żaden przyrost i do tego strasznie niska beta jak na 5tc 🤷‍♀️.
Cytokiny skomentowała że wysokie TNF alfa i kazał brać dalej leki i dodatkowo accofil 1/3 ampułki .
Teraz mam wizytę 24.03 zapytam się jak on to widzi , i czy wogole szczepienia w moim przypadku przynoszą jakieś pozytywne skutki .
Chciała bym też żeby leki ( steryd, accofil) wprowadzić 7 dni po owulacji ,zapytam też o prograf i intralipid🤷‍♀️.
Jutro idę do swojego gina na usg bo beta cały czas niewiele ale rośnie😧 po 72 godz urosła do 295 a prog 25 boję się pozamacicznej😱

No właśnie wkurzyło mnie to że widząc bete nr 2 (154 )zachowywał sie tak jak by było wszystko ok no bo przecież trochę urosło🤦‍♀️.A przecież to żaden przyrost i do tego strasznie niska beta jak na 5tc 🤷‍♀️.
Cytokiny skomentowała że wysokie TNF alfa i kazał brać dalej leki i dodatkowo accofil 1/3 ampułki .
Teraz mam wizytę 24.03 zapytam się jak on to widzi , i czy wogole szczepienia w moim przypadku przynoszą jakieś pozytywne skutki .
Chciała bym też żeby leki ( steryd, accofil) wprowadzić 7 dni po owulacji ,zapytam też o prograf i intralipid🤷‍♀️.
Jutro idę do swojego gina na usg bo beta cały czas niewiele ale rośnie😧 po 72 godz urosła do 295 a prog 25 boję się pozamacicznej😱
Ja po biochemie dostałam encortolon 2 tabletki ( 5mg) od 8-12 dnia. Tylko ze ja mam sporo nieprawidłowości :/ accofil od pozytywnego wyniku dopiero :/

reklama
Zaciskam kciuki za pomyślny rozwój:)
A jaka masz szyjkę?

Do góry