reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Napisz może z jakiego miasta jesteś, to może ktoś podpowie gdzie się udać. Są ginekolodzy, którzy mają wiedzę o immunologii i są w stanie pomóc, a są też tacy, którzy uważają że immunologia nie ma wpływu na poronienia. Przykro mi z powodu strat :(.
Jestem z Iławy. 90 km od Olsztyna. W grę wchodzi też Gdańsk.

reklama
Hej, wiem ze po poronieniu część badań trzeba zrobić do 6 tygodni. Czy komórki NK też? Badać ana1 czy ana2? Chce zbadać też pakiet trombofili z testdna. Czy w takim razie robić zespół antyfosfolipidowy też?
Mąż chce zrobić badanie nasienia.

Ooo to też wesoło
emoji23.png

Dziekuje. Niestety nawet na grudzień nie ma terminów :(
Hej macie może jakoś informacje na temat grupy na Facebooku gdzie można wychaczyć wolne terminy do doktora Paśnika ?

Hej, wiem ze po poronieniu część badań trzeba zrobić do 6 tygodni. Czy komórki NK też? Badać ana1 czy ana2? Chce zbadać też pakiet trombofili z testdna. Czy w takim razie robić zespół antyfosfolipidowy też?
Mąż chce zrobić badanie nasienia.
Hej. Myślę że Zrobić ana 1 jak będzie dodatnie to wtedy dalsze. Komórki można teraz można później. Na trombofilie to myślę że podstawa. Trzeba zrobić. Ja robiłam też zespół antyfospolidowy i Antykoagulant toczniowy.A także cytokiny test imk i w nim są Komórki nk. A także robiliśmy razem kariotyp.

Dziewczyny w poniedziałek tydzień po owulacji robiłam progesteron wynik wyszedł 30 w czwartek go powtórzyłam i wyszedł 5,5 :/ czy jest szansa, ze jednak doszło do zapłodnienia albo czy któraś z was miała podobna sytuacje ?

Cześć Dziewczyny ☺️, w tym wątku jestem tu nowa. Potrzebuję Waszej pomocy w interpretacji wyników immunofenotypu. Wynik wysłałam już emailem mojej lekarce, ale pewnie rozumiecie mnie doskonale, ze ciekawość mnie zżera, a zanim otrzymam od niej wiadomość zwrotną, to umrę. 🙈 Może macie ochotę zerknąć? Już z innego wątku dowiedziałam się od dziewczyn, ze komórki NK mam za wysokie. Czy coś jeszcze możecie dodać? Z góry bardzo dziękuję za pomoc ❤️

Załączniki

• CFF5006E-7315-4078-8870-54E0572298A8.jpeg
    CFF5006E-7315-4078-8870-54E0572298A8.jpeg
    58,6 KB · Wyświetleń: 422
Hej, mam pytanko czy lepiej zrobić badanie immunofenotypu czy zacząć najpierw od samych komórek nk? Z badań immunologicznych robiłam p/c p. Jądrowe ana1 tu wyszedł wynik graniczny więc zrobię ana3, pozostałe czyli: antykoagulant tocznia, p/c p. Kardiolipinie IgG i Igm, p/c p. Antygenom łozyska wszystko ujemne/negatywne, ale przyznam, że nie chcialabym pominąc jakiegoś badania... poza tym mam zrobione badania w kierunku trombofilli i wyszedl genotyp homozygotyczny 4G/4G polimorfizmu w genie Serpine-1 oraz obecnosc haplotypu M2 w ukł heterozygotycznym w genie ANXA5

reklama
Ja robiłam subpopulację limfocytów w vitalabo za 253 zł. W tym są m.in. komórki NK ale też inne limfocyty. Teraz zbijając NK mogę już robić sami badanie komórek NK za 104 zł. Immunolog najpierw chciał całą subpopulację a teraz do kontroli już tylko ten wskaźnik wystarczy.
Hej, mam pytanko czy lepiej zrobić badanie immunofenotypu czy zacząć najpierw od samych komórek nk? Z badań immunologicznych robiłam p/c p. Jądrowe ana1 tu wyszedł wynik graniczny więc zrobię ana3, pozostałe czyli: antykoagulant tocznia, p/c p. Kardiolipinie IgG i Igm, p/c p. Antygenom łozyska wszystko ujemne/negatywne, ale przyznam, że nie chcialabym pominąc jakiegoś badania... poza tym mam zrobione badania w kierunku trombofilli i wyszedl genotyp homozygotyczny 4G/4G polimorfizmu w genie Serpine-1 oraz obecnosc haplotypu M2 w ukł heterozygotycznym w genie ANXA5

Do góry