reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A jak jesteś/masz być zabezpieczona lekami?
Hej, mam pytanko czy lepiej zrobić badanie immunofenotypu czy zacząć najpierw od samych komórek nk? Z badań immunologicznych robiłam p/c p. Jądrowe ana1 tu wyszedł wynik graniczny więc zrobię ana3, pozostałe czyli: antykoagulant tocznia, p/c p. Kardiolipinie IgG i Igm, p/c p. Antygenom łozyska wszystko ujemne/negatywne, ale przyznam, że nie chcialabym pominąc jakiegoś badania... poza tym mam zrobione badania w kierunku trombofilli i wyszedl genotyp homozygotyczny 4G/4G polimorfizmu w genie Serpine-1 oraz obecnosc haplotypu M2 w ukł heterozygotycznym w genie ANXA5

reklama
W sumie ten mój wynik to wygląda jak immunofenotyp chyba.
20201215_093920.jpeg

A jak jesteś/masz być zabezpieczona lekami?
Jestem po 2 poronieniach i w trakcie badań w sumie w większości robionych we własnym zakresie, lekarz stwierdzil ze i tak kolejna ciąża to na bank encorton + heparyna+ acard, ale ja wole zrobić badania... lekarza zmienilam a kolejny chce mnie widzieć z kompletem badań;)

A od kiedy masz te leki ? Ja też mam PAI-4 homo, graniczne ANA i antykoagulant tocznia. Akard 150 już teraz biorę. Heparyna od owulacji. Do tego MRHFR hetero i za duże NK. Bierzesz metylowane witaminy B ? Badałaś homocysteine, kwas foliowy, B12 i D3? To też ważne.
Jestem po 2 poronieniach i w trakcie badań w sumie w większości robionych we własnym zakresie, lekarz stwierdzil ze i tak kolejna ciąża to na bank encorton + heparyna+ acard, ale ja wole zrobić badania... lekarza zmienilam a kolejny chce mnie widzieć z kompletem badań;)

A od kiedy masz te leki ? Ja też mam PAI-4 homo, graniczne ANA i antykoagulant tocznia. Akard 150 już teraz biorę. Heparyna od owulacji. Do tego MRHFR hetero i za duże NK. Bierzesz metylowane witaminy B ? Badałaś homocysteine, kwas foliowy, B12 i D3? To też ważne.
Narazie nie biore, po konsultacji z genetykiem chcę iśc na konsultację z ginekologiem z kliniki leczenia niepłodności. Antykoagulant tocznia mam ujemny, robiłam tez białko C i S i tez jest ok, kwas foliowy i wit B 12 badalam tez ok. Biorę kwas foliowy, wit D. W poniedziałek idę na krzywą cukrową i chce właśnie zbadać homocysteine, p/c p. Jądrowe ana3 i zastanawiam się właśnie nad immunofenotypem bo mam już dosyć ciągłego kłucia i bym to za 1 pobraniem zaliczyła...

Cześć dziewczyny, jestem juz po jakims 20 zastrzyku z heparyny w brzuch. I dzis zabaczylam ze wyszlo mi cos takiego (patrz foto )po wczorajszym zastrzyku. Rozmiar okolo 4cm srednicy. Czy to normalne ?? Miala któraś tak ?

Załączniki

• IMG_20210108_235706.jpg
    IMG_20210108_235706.jpg
    829,6 KB · Wyświetleń: 81
Cześć dziewczyny, jestem juz po jakims 20 zastrzyku z heparyny w brzuch. I dzis zabaczylam ze wyszlo mi cos takiego (patrz foto )po wczorajszym zastrzyku. Rozmiar okolo 4cm srednicy. Czy to normalne ?? Miala któraś tak ?
Musiałaś trafić jakieś naczynko i zrobił się siniak. Normalne, nie przejmuj się. Ja mam czasem pół brzucha w kolorach tęczy

Dziewczyny umowilam się na konsultacje do immunologa Dr Suchanek z Gdańska żeby dowiedzieć się jakke badania zrobić po poronieniu. Czy ktoś miał z nią do czynienia?

Mąż zrobi posiew nasienia na bakterie.
W Gdańsku również jest pakiet badanie nasienia rozszerzone z fragmentacja DNA za 400 zł w Medi-medic. Tylko badanie metoda manualną. Manualna jest ok czy lepiej komputerowa?

Cześć dziewczyny, jestem po trzech szczepieniach u prof. Malinowskiego. W środę mam badania - test MRL+ dodatkowe i wizytę. Z rozpiski, która dostałam z Gynemedu, nie wynika, a ja nie pamiętam co mi mówili 😬 , na którą godzinę mam być na pobranie krwi i gdzie??? W Laboratorium czy w przychodni??? Orientujecie się jak to wygląda???

reklama
Cześć dziewczyny, jestem po trzech szczepieniach u prof. Malinowskiego. W środę mam badania - test MRL+ dodatkowe i wizytę. Z rozpiski, która dostałam z Gynemedu, nie wynika, a ja nie pamiętam co mi mówili 😬 , na którą godzinę mam być na pobranie krwi i gdzie??? W Laboratorium czy w przychodni??? Orientujecie się jak to wygląda???
Przyjeżdżasz do przychodni, to tam pobierają krew do badania. My byliśmy chwilę po ósmej i byliśmy trzeci w kolejce. Mieliśmy być ogólnie między 08:30 a 09:30.

Do góry