reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dokładnie- nadzieja umiera ostatnia. Dziękuję za szczegółowe informacje. Mam nadzieję że będzie dobrze i wszystko się uda tak jak u Ciebie. Ściskam.
Znam historie. [emoji106] pamiętam jak się balam ze nie mialam tyle wlewów.
Ja bralam po stracie moze dwie dawki po 100 ml. I zaszlam w ciaze. Potem dostalam od razu pełne dawki co 2 tygodnie. Bralam co 2 tygodnie pod koniec co 3 tygodnie wlewy od pozytywnego testu do 20 tc. W poprzedniej (drugiej straconej) mialam moze kilka wlewów. Przed ostatnia trzecia i donoszona ciaza nie mialam wlewów. Bylam po dwoch stratach w obrębie pol roku. Pierwsze poronienie o szpital 10 stycznia a drugie poronienie i szpital 8 czerwca. Do końca życia bede pamiętać. Wyszlam ze szpitala i tesc okazało się że ma glejaka mózgu IV stopnia. Za miesiąc wujek który jest n bardzo blisko dostał drugiego zawału. Dla mnie to było za duzo. Odpuściłam. Odstawilam leki. Nie byko monitoringu. Nic. Tylko letrox. I na wakacjach pod namiotem sie udało. Mialam w domu jeszcze paczkę sterydu i heparyny(bo nadzieja umiera ostatnia). Naoisalam do lekarki. Od razu miala wziac i za 3 dni mialam pierwszy wlew. Woec w jednej ciazy musialam mieć wlewy przed a w kolejnej sie udało bez nich.
Zmierzam do tego, że nie ma uniwersalnej dawki. Każda z nas jest inna. I jak widać raz trzeba więcej. Raz mniej. Ale warto walczyć. Patrze na moja 7.5 miesiączna spiaca corke i nie zaluje żadnej złotówki, żadnego pobierania krwi itp. Warto.

Hej, mam 28 lat. Aktualnie 2 poronienia.
Pierwsze 5t samoistnie w domu.
Drugie 7+2 puste jajo plodowe, pęcherzyk był na 32mm wg usg 7+6. Najpierw tabletki, częściowo oczyszczone i potem zabieg.
Licze na Waszą wiedzę i pomoc co mogę zbadać w pierwszej kolejności. Lekarze oczywiście mówią o diagnostyce po 3 poronieniu. Te puste jajo to ogółem dla mnie jakiś kosmos.

Cześć. Czy któraś z Was miała szczepienia pulowane? Ja miałam 1 od męża i 1 pulowane. Tak mnie bolą ręce teraz że to kosmos. W ogóle nie mogę znaleźć sobie pozycji do snu. Po tym od męża mnie tak nie bolało.

Cześć. Czy któraś z Was miała szczepienia pulowane? Ja miałam 1 od męża i 1 pulowane. Tak mnie bolą ręce teraz że to kosmos. W ogóle nie mogę znaleźć sobie pozycji do snu. Po tym od męża mnie tak nie bolało.
Ja miałam pullowane może 6 szczepień w sumie mnie te ręce też tak strasznie bolały może to właśnie ta odpowiedź immunologiczna o którą walczysz. Na pewno nie jest to powód do zmarwień jak ja się szczepiłam było tu wiele dziewczyn szczepiacych i ten objaw o którym piszesz to normalne. Po 3-4 dniach powinno się uspokoić i może będziesz miała czerwone NOP w miejscu kwłuć ja zawsze je miałam.

Hej, mam 28 lat. Aktualnie 2 poronienia.
Pierwsze 5t samoistnie w domu.
Drugie 7+2 puste jajo plodowe, pęcherzyk był na 32mm wg usg 7+6. Najpierw tabletki, częściowo oczyszczone i potem zabieg.
Licze na Waszą wiedzę i pomoc co mogę zbadać w pierwszej kolejności. Lekarze oczywiście mówią o diagnostyce po 3 poronieniu. Te puste jajo to ogółem dla mnie jakiś kosmos.
Witam przykro mi bardzo
Na pewno na początku warto zbadać panel tarczycowy, trombofilie wrodzona, białko c i s zespół antyfospolidowy , krzywa cukrowa i insulinowa, przeciwciała przecwjadrowe Ana. Możesz na NFZ zbadać kariotyp ty i partner/ mąż tylko musicie mieć skierowanie od gin Ty lub lekarz rodzinny warto zrobić wymaz z pochwy na chlamidie , ureoplazme , mykoplazma. No i partner niech zrobi rozszerzene badanie nasienia. No i podstawa to dobry lekarz

Mnie też bardziej bolały pulowane
emoji6.png

Mnie też bardziej bolały pulowane [emoji6]
Różnica u mnie na prawdę duża.
Ale widocznie tak ma być.
Dziękuję za odpowiedź.

Ja miałam pullowane może 6 szczepień w sumie mnie te ręce też tak strasznie bolały może to właśnie ta odpowiedź immunologiczna o którą walczysz. Na pewno nie jest to powód do zmarwień jak ja się szczepiłam było tu wiele dziewczyn szczepiacych i ten objaw o którym piszesz to normalne. Po 3-4 dniach powinno się uspokoić i może będziesz miała czerwone NOP w miejscu kwłuć ja zawsze je miałam.
Czyli tak ma pewnie.być. Skoro nie tylko u mnie. Ale na prawdę różnica jest. No oby pomogło. To zniose wszystko:) dziękuję za odpowiedź. Będę spokojniejsza

Witam przykro mi bardzo
Na pewno na początku warto zbadać panel tarczycowy, trombofilie wrodzona, białko c i s zespół antyfospolidowy , krzywa cukrowa i insulinowa, przeciwciała przecwjadrowe Ana. Możesz na NFZ zbadać kariotyp ty i partner/ mąż tylko musicie mieć skierowanie od gin Ty lub lekarz rodzinny warto zrobić wymaz z pochwy na chlamidie , ureoplazme , mykoplazma. No i partner niech zrobi rozszerzene badanie nasienia. No i podstawa to dobry lekarz
Tylko jako lekarz? Ginekolog? Immunolog?

reklama
Tylko jako lekarz? Ginekolog? Immunolog?
Napisz może z jakiego miasta jesteś, to może ktoś podpowie gdzie się udać. Są ginekolodzy, którzy mają wiedzę o immunologii i są w stanie pomóc, a są też tacy, którzy uważają że immunologia nie ma wpływu na poronienia. Przykro mi z powodu strat :(.

Do góry