Nie wiem jaka będę miała dawkę w ciazy, bo staramy się nadal. Narazie niestety bez efektu [emoji20] mam teraz 1000 mg rano i 1000 wieczorem.
Mam dietę z niskim ig z tabeli i od dietetyka, zapisywałam co jem i ona to zanalizowała.
Panel hormonalny między 2 a 5 dc. Nie wiem dokładnie co musi w nim być, jak znajdę moją kartkę to ci wyślę.
Lekarz mi powiedział, że minimum to 150 minut sportu tygodniowo i 10 tys kroków dziennie.. Mam pracę biurowa. Czasem mi się udaje czasem nie. Staram się, mam karnet na siłownię i jeżdżę na rowerze, chodzę na spacery i często ćwiczę w domu.
Nadwagi już nie mam, lekarz powiedział, że mam zrzucic 5 kg i udalo się praktycznie od razu. Teraz, mimo deficytu kalorycznego i sportu waga od 5 tygodni stoi. Jem za mało. Staram się to zmienić. Chciałabym dla własnego komfortu jeszcze 7 kg zrzucić, bo jestem w górnej granicy bmi.
Oprócz tego wit D 4000 mg. Badałam poziom i mialam niedobór. W środę badalam drugi raz, wyniki za kilka tygodni. Wit d jest bardzo ważna w staraniach.
EDIT: wg mnie dobry diabetolog i dietetyk i ogarniesz normalnie. Ja się cały czas staram i chudnę w międzyczasie. Ale nam się nie udaje od drugiego poronienia...