reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wybrałam do badania na początek antykoagulant,ana1 i igg igm met. Elisa - cZy te badania można wykonywać w trakcie trwającej ciąży,wynik nie będzie zafałszowany ? Warto coś jeszcze dodac ?
1) antykoagulant tocznia
2) ana (jeśli kupujesz w Diagnostyce to nie ana1, tylko ana2)
3)przeciwciała (nie napisałaś jakie, ale pewnie p/antykardiolipinowe i p/beta-2-glikoproteinie) IgG, IgM
robi się w ciąży. Oczywiście, na wyniku warto dopisać sobie ołówkiem, w którym tygodniu ciąży było badanie, aby lekarz właściwie interpretował. Jeśli masz lub niedawno miałaś infekcję (dróg oddechowych, pochwy, bóle stawów, zęba), to ana może wyjść podwyższone i nie będzie do końca wiadomo, czy miało wpływ na ciążę, czy nie, czyli pewnie do powtórki.

Ostatnia edycja:
reklama
1) antykoagulant tocznia
2) ana (jeśli kupujesz w Diagnostyce to nie ana1, tylko ana2)
3)przeciwciała (nie napisałaś jakie, ale pewnie p/antykardiolipinowe i p/beta-2-glikoproteinie) IgG, IgM
robi się w ciąży. Oczywiście, na wyniku warto dopisać sobie ołówkiem, w którym tygodniu ciąży było badanie, aby lekarz właściwie interpretował. Jeśli masz lub niedawno miałaś infekcję (dróg oddechowych, pochwy, bóle stawów, zęba), to ana może wyjść podwyższone i nie będzie do końca wiadomo, czy miało wpływ na ciążę, czy nie, czyli pewnie do powtórki.
@aspekt ,roki dziękuję serdecznie za podpowiedzi☺️Wyniki będę miała za 3 tygodnie. Plamienie ustało po duphastonie,czyli że chyba działa. Albo cisza przed burzą 🥺

Witam, może ktoś mi podpowie gdzie można zrobić szczepienia limfocytami mając skierowanie. Wiem, że robią szczepienia w Apc w Łodzi niestety nie mogę się dodzwonić, na maila z prośbą o kontakt też zero reakcji, pozdrawiam

Witam, może ktoś mi podpowie gdzie można zrobić szczepienia limfocytami mając skierowanie. Wiem, że robią szczepienia w Apc w Łodzi niestety nie mogę się dodzwonić, na maila z prośbą o kontakt też zero reakcji, pozdrawiam
Witaj
Od kogo masz skierowanie na NFZ? Nie bardzo rozumiem? Dzwonisz na komórkę czy stracjonarny. Jutro są szczepienia i prof przyjmuje dzwoń ok 14-15:00.

@mała79 kochana moim zdaniem wyniki masz raczej dobre prócz tego attp ale masz dawkę 0,6 a to dawka lecznicza. Malina zawsze mówił , że patrzy się na wszystkie wyniki i na dawkę heparyny. Jak się czujesz ? Kiedy wizyta ? Ściskam

Hej,
Czy któraś z Was tak miała? Pierwsza miesiączka po poronieniu wystąpiła dokładnie 6tygodni. Teraz czekam na drugą, ale nic się nie dzieje. Zawsze cykle były regularne 26-28dni, a teraz 32dzień i nic. Już mnie to trochę zestresowało, bo wyczuwam kolejny problem :( na codzień biorę witaminy z bicaps o alliness: b complex, koenzym q10, wit c i e, d3k2mk7 i omega 3, ale nie sądzę, ze któraś z nich mogła się do tego przyczynić. Wizytę u mojego lekarza mam za 2 tyg dopiero.

Hej,
Czy któraś z Was tak miała? Pierwsza miesiączka po poronieniu wystąpiła dokładnie 6tygodni. Teraz czekam na drugą, ale nic się nie dzieje. Zawsze cykle były regularne 26-28dni, a teraz 32dzień i nic. Już mnie to trochę zestresowało, bo wyczuwam kolejny problem :( na codzień biorę witaminy z bicaps o alliness: b complex, koenzym q10, wit c i e, d3k2mk7 i omega 3, ale nie sądzę, ze któraś z nich mogła się do tego przyczynić. Wizytę u mojego lekarza mam za 2 tyg dopiero.
Długości cykli mogą się trochę zmienić na początku. Spokojnie, daj organizmowi czas na to aby doszedł do siebie. To że teraz cykl trwa 32 dni i nie ma @ to nie oznacza że następny będzie też długi ;)

Hej,

Mi dopiero na 3 cykl po zabiegu wróciła normalna długość cykli więc spokojnie to normalne ;)
Witaminy biorę podobne, to na pewno nie ich sprawa. Organizm musi dojść do siebie.

Screenshot_2020-10-05-12-22-48-664_com.facebook.lite.jpg
Screenshot_2020-10-05-12-22-48-664_com.facebook.lite.jpg

Dziękuję Wam bardzo dziewczyny. Człoeiek juz się stresuje, że z hormonami jest zle i to dlatego. A dzieci jeszcze nie mam, wiec liczę ma to, ze chociaz pod tym względem będę normalnie plodna. Tak sobie pomyslalam, ze po lyzeczkowaniu moze byc gorzej z miesiaczka, bo spora ingerencja w organizm, ale jestem panikara i szukalam potwierdzenia. Pozdrawiam Was

reklama
Do góry