reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Poronienie pierwsze. Bardzo ciężko mi było zajsc w tą ciążę. Cykl był stymulowany. Na heparynie Acardzie bromergon euthyrox metylach
Niestety prof Malinowski czytałam że jest bardzo drogi i nie uznaje już zrobionych badań. Nie stać mnie na niego :( z badań to w sumie została mi do zrobienia immunologia a przynajmniej tak mi się wydaje. Genetyczne robiłam tarczycowe też , infekcyjne i hormonalne.
A insulina? Pcos?

reklama
Mam pcos i problemy z glukoza. W tej ciąży już od początku miałam stwierdzona cukrzycę. Na czczo 90 po godz 216 a po dwóch 196

W poniedziałek ide na bete i zrobie te trzy głowne przeciwciała co pisałaś. Co dalej, zobaczymy. Męża poproszę o badania nasienia.
@aspekt...skąd Ty masz takie pojęcie o temacie? Czy u Ciebie też było tak ciężko i pod górkę??
Ja mam schemat jak u Ciebie, zdrowy synek z czwartej ciąży - później dwa kolejne poronienia, a teraz ciąża nr 7 - leci już 33 tydzień.. Z tego co zmieniłam, to przeszłam na metylowane witaminy (ze względu na mutacje MTHFR), no i oprócz heparyny i progesteronu jak w poprzednich ciążach, dostałam jeszcze steryd..

Ja mam schemat jak u Ciebie, zdrowy synek z czwartej ciąży - później dwa kolejne poronienia, a teraz ciąża nr 7 - leci już 33 tydzień.. Z tego co zmieniłam, to przeszłam na metylowane witaminy (ze względu na mutacje MTHFR), no i oprócz heparyny i progesteronu jak w poprzednich ciążach, dostałam jeszcze steryd..
Super że napisałaś, czekałam właśnie na kogoś kto miał iście podobnie jak ja. Właśnie nauczona waszymi podpowiedziami stwierdziłam, że w razie "ww" też poprosze o steryd i zmodyfikowane witaminy.

Super że napisałaś, czekałam właśnie na kogoś kto miał iście podobnie jak ja. Właśnie nauczona waszymi podpowiedziami stwierdziłam, że w razie "ww" też poprosze o steryd i zmodyfikowane witaminy.
Tylko oznaczyłabym poziom kwasu foliowego, witaminy B12 i homocysteiny, żeby mieć pewność że coś w tym aspekcie jest nie tak..

Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie. Jak długo trwa samoistne oczyszczanie się? Po odstawieniu leków na podtrzymanie, zaczęlam krwawic następnego dnia, krwawienie było średnio obfite, z nieduzymi skrzepami ale trwało 3-4 dni. Boje sie to za którtko, że nie oczyscilo sie zupełnie i trzeba będzie ZNÓW mechanicznie. Do tej pory miałam zawsze wywoływane i trwało 7-8 dni.

Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie. Jak długo trwa samoistne oczyszczanie się? Po odstawieniu leków na podtrzymanie, zaczęlam krwawic następnego dnia, krwawienie było średnio obfite, z nieduzymi skrzepami ale trwało 3-4 dni. Boje sie to za którtko, że nie oczyscilo sie zupełnie i trzeba będzie ZNÓW mechanicznie. Do tej pory miałam zawsze wywoływane i trwało 7-8 dni.
Mi ciężko powiedzieć, bo biochemiczne to jak mocniejszy okres, a wywoływane farmakologicznie to w sumie pewnie z tydzień, ale mocnego krwawienia i skrzepów z dwa dni..

@Pami123 ja brałam intralipid od owulacji, wcześniej nie brałam. Natomiast już od testu bardzo dużo. Łącznie chyba 16 dawek do 16 tc. Przy czym od samego testu co 4 dni do serduszka. Potem co 7 dni jakoś do 11 tc, potem co 10 dni i na samym końcu miakam odstęp 2 tyg pomiędzy ostatnimi wlewami. To była moja 6 ciąża. Z obciążeń: wiek: 41 lat, amh 0,76, NK 28,7%, rozjechane cytokiny, tnf ponad 10 tys. Oczywiście pai i czynnik VR2 - wg większości lekarzy to zakrzepica. Brałam heparynę 0,6, intralipid, aspirin cardio, metyle. Córeczka dzis kończy 14 miesięcy :)
Hej mozesz napisać pod czyją opieka bylas i gdzie bralas wlewy? Mnie to przeraża finansowo 400 zl za wlew

reklama
@holiday676 Jeśli dobrze pamiętam, @marshia miała wlewy zlecone przez dr Paśnika, ale ogarniała je sobie sama (nie jest z Łodzi).
Akurat za 2 dni ide na pobranie krwi wiec co mi zależy
Tal jak pisałam, homocysteina może Ci wyjść zaniżona ciążą. Czyli będziesz uważała, że jest OK, a za 3 miesiące się rozhula. A to nie jest tanie badanie (na dodatek nie w każdym labie robią). Co do krwawienia, to napisz, kiedy miałabyś spodziewany termin miesiączki? Bo jeśli to była krótka ciąża z hcg rzędu 200, to krwawienie nie musi być obfite, może wyglądać po prostu jak spóźniona miesiączka, wcale nie muszą wylatywać tzw. skrzepy.

Do góry